Shrinking Line sa for siden:
Ikke helt potet, men må faktisk si at det smakte litt som potet suppe. Og siden det ikke er blomkål suppe, så har jeg kalt den “potet” suppe.
Du trenger:
- 1 hode blomkål
- 2 ss olivenolje
- 1 sjalottløk
- 4-8dl Kylling fond
- 1-1.5dl Fløte
- 8-10 skiver bacon
- 50-80g cheddar
- 2ss gressløk
Skjær blomkål i biter og kok opp til det er mørt. Ha så ut vannet og legg det på en stekeplate. Ha på litt olje, salt og pepper og sett det i ovnen på grill funksjonen til det får en gyllen farge.
Mens dette pågår, klipp bacon i biter, og stek det sprøtt. Helt av fettet så det får tørke litt. Kutt opp løken og la den brune i en gryte med litt olje. Ha så blomkål og kyllingfond i gryten og la det småputre i 10min.
Grunnen til at jeg har skrevet 4-8dl er fordi jeg hadde litt for lite. Jeg hadde 4dl. Det funket, men det kunne godt vært litt mer i. Jeg hadde og et lite hode blomkål. Har man et større et så burde man helt klart he mer.
Etter 10min, ta enten bort halvparten av mengden og bruk stavmikseren på den, eller som jeg, stavmikseren forsiktig oppi og lot den gå noen ganger, men lagde ikke puree av alt. Bland alt igjen
Ha så oppi ost, gressløk og melk. La det får et oppkok og at osten har smeltet. Til slutt ha oppi bacon rett før det skal serveres så det holder seg sprøtt.
Ha i en bolle og nyt.
Det smakte utrolig godt, og man blir veldig mett. Smakte som klumpete potet suppe og er helt noe jeg skal lage igjen.