< Tilbake til oversikten

Steke biffen i ovnen?

#1

manebane sa for siden:

Noen med erfaring?

Har biff som bare må spises, stakkars meg ;)
Men hater å steke den i panna. Blir masse sprut og søl og aldri perfekt resultat.


#2

Sanney sa for siden:

krydrer og legger litt smør oppå, inn i ovnen på 200 gr i 20-30 min avhengig av tykkelse. ikke det mest spennende men det funker :p


#3

Lillemy71 sa for siden:

Du bør uansett svi biffen på utsiden før du hiver den i ovnen ellers bli den bare grå og trist.

For en vellykket biff steikt i panna gjør som følger:

  • Ta ut biffen fra kjøleskapet og legg den i romtemperatur i minst en halv time før steiking. Kjøttet være temperert.
  • Sett plata på fullt, varm opp panna og ha i smør. Når smøret begynner å bli nøttebrunt kan du legge oppi biffen. Det re viktig å ikke ha for mye kjøtt i panna om gangen. 2 små eller 1 stor holder.
  • Skru plata ned et par hakk når du har fått i biffen. For medium steikt (lett rosa inni) la biffen steike til du ser kjøttsafta begynner å piple ut på oversiden, først da snur du den og steiker på den andre siden. Steik den også på den andre siden til kjøttsafta begynner å piple igjennom. Salt o gpepper har du på når du har steikt den
  • Ta biffen over på en tallerken og la kjøttet hvile minst 2-3 minutter. Dette er utrolig viktig for at kjøttsafta skal sette seg og biffen bli saftig.

Følger du denne oppskriften bør du få en bra biff, det var i hvertfall denne oppskriften som lærte meg å steike biff og få den akkurat slik jeg vil ha den. Selvfølgelig spruter det litt, men pass på at panna er helt tørr før du begynner og at biffen heller ikke er for våt. Ikke skyll biffen men "dabb" gjerne av den med litt tørkepapir dersom den er for "våt". Dette forhindrer også spruting, desstuen tar det ikke mange minuttene og steike en normalt stor biff (4-5 min??) og det blir faktisk ikke så mye søl og du trenger heller ikke å vente så lenge ved panna. Mens biffen hviler kan du tømme litt fløte i den varem panna og koke ut, så får du også deilig fløtesaus.

Konklusjon: anbefaler ikke steikeoven, vil du ikke bruke panne bør du heller satse på grill.


#4

manebane sa for siden:

Takk for gode råd :)

Med andre ord så går det ikke an å jukse seg til en perfekt biff! Da er det bare å øve, øve, øve :)


#5

Camomilla sa for siden:

Jeg har ofte kjøpt større biffstykker som jeg har svidd i panne først og så etterstekt på svakere varme i ovn etterpå. Synes det blir saftig og godt slik, selv om jeg må innrømme at jeg av og til bommer stygt på tida. Livredd for grå biff som jeg er så ender jeg av og til opp med rå :p Men da kan den bare deles opp og svis litt i panna igjen før servering :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.