< Tilbake til oversikten

Frokostmuffins / rundstykker (bilder)

#1

Makronella sa for siden:

Jeg fikk et tips av Reidun, på facebooksiden min, om frokost muffins som var veldig gode. Hun postet oppskriften i en kommentar der og fortalte at den hadde vært vist på Wenches kjøkken i God morgen Norge .
Jeg kom på denne oppskriftensent søndag kveld da jeg begynte tenke på morgensdagens matpakke og fant ut jeg ville prøve disse.
Jeg manglet spinaten som skulle være i, kunne selvfølgelig ha brukt urter, men som sagt var det sene kvelden da jeg begynte dette så jeg droppet det. Jeg brukte en blanding av gouda og mozarella ost -det hadde jeg ferdig revet, men jeg har en litt skarp ost som jeg og har lyst å prøve i de ved senere anledning.
Oppskriften Reidun postet er som følger :
3 egg
25 g mandelmel
50 g solsikkekjerner
25 g linfrø
100 g revet gulost, ridderost eller fetaost og fersk spinat
1 ts bakepulver
50 g smør
Pisk eggene lett. Smelt smør. Mal mandler, solsokkekjerner og linfrø til mel, og riv osten.

Bland alt sammen til en tykk røre og fyll i muffinsformer.

Stekes på 180 grader midt i ovnen i 15 minutter.
Variasjoner: ha bacon, kalkun/kylling og urter i røren. En sterk ost kan også gi muffinsene en liten sving.
Jeg stekte de i muffins brettet jeg har av silikon og fikk 5 muffins i god størrelse av røren, de kunne nok vært mindre og dermed fått flere, men samtidig er det greit å ha litt å plassere pålegget på også. For jeg har delt de og brukt de som rundstykker.

Som jeg har sagt tidligere pleier jeg male opp større mengder med mandler solsikkerkjerner og linfrø og oppbevare disse i bokser i skapet. Siden alt allerede er ferdig malt var dette utrolig fort og enkelt å røre sammen.
Siden mine muffins ble såpass store måtte jeg legge til 5 -6 minutter på steketiden.
Kjempegode muffins eller rundstykker om en vil er kjempefine å ha pålegg på. Skal eksperimentere litt med disse , langt fra siste gang denne oppskriften er fremme.


#2

Phobos sa for siden:

Denne så god ut! Kan man bruke mandelmel fra helsekosten?


#3

Holtappen sa for siden:

Takk du, så herlige ut, lyst til å prøve ut ;)


#4

Nannah sa for siden:

Makronella? Hva maler du med om du maler større mengder mel? har for meg at det for noen år siden var en her inne som skrev om noen elektriske kværner som skulle være supre til å male nøtter/frø med...har du noe sånt? :)


#5

Holtappen sa for siden:

Tusen hjertelig takk for den supre oppskriften Makronella, nydelige og lettvindte å lage. Som vanlig brødmat... åh nam! Disse skal lages igjen, det er sikkert ;) takk også for tipset om å male opp mengder, å ha i bokser, spesielt siden jeg har så god elektrisk kaffekvern på lån nå, supert!

Til Nannah: Takk for mange mange gode oppskrifter jeg har funnet hos deg :) Jeg kom over at det gikk ann å bruke elektrisk kaffekvern til å male forskjellige "gryn" med, f.eks. linfrø (her inne på lavkarbo) Da jeg laga disse muffinsene i dag, hadde jeg fått låne en liten Bosh kaffekvern og prøvde for første gang... himmel og hav, var supert, ble mel etter noen sekunder.... en fryd! Jeg har kikket innpå nett, og der er mange forskjellige elektriske kaffekvernerå få kjøpt. Skal definitivt kjøpe meg en ;D


#6

Marihønen sa for siden:

Makronella: Bare lurte på hvor mange karber det er i en slik stor muffins? ;)


#7

Charlott sa for siden:

Testet disse i går, og sannelig ble det ny favoritt! :D Knallgode!


#8

lille_trille sa for siden:

Disse skal bakes i kveld!!!!
Noen anelse om antall karber?


#9

Shadow sa for siden:

Disse har jeg laget flere ganger og jeg syns de er kjempegode.
Jeg har i skinke og noen ganger litt purre, denne uken hadde jeg i litt kremost som jeg ville få brukt opp og det fungerte også fint. Steker mine i store muffinsformer av papir. Veldig fint å fryse ned og ta med seg et par stykker på jobb eller tur. :D


#10

Marlene87 sa for siden:

Åh. Disse må testes!! :D


#11

Marlene87 sa for siden:

Da er de allerede tatt ut av ovnen. Hihi. Jeg ORKA ikke raspe hvitost, så jeg brukte cottage cheese isteden. Lagde 9 små muffins. Regnet ut ble det 131 kcal pr. muffins. 6,72 g protein, 1,02g karbohydrat, 10,2 g fett. Nais. ;)


#12

Sorella sa for siden:

mmm, nydelig!

Hadde ikke mer mandelmel, så malte 25g mandler sammen med det andre.

Laga det i brødform, det ble ikke så høyt men godt iallefall!!
-vil de bli høyere med mer bakepulver tro?

Og det beste av alt, de ble IKKE svampete!

Var redd for det, bildet av muffinsene lignet på noen jeg laget i microen men disse kan ikke sammenlignes :D


#13

Sorella sa for siden:

Og hvordan oppevarer dere disse :) ?


#14

Sorella sa for siden:

Mmmm, ble jammen brød!!
Tok 180g linfrø, og 10g solsikkefrø + 10g mandler og malte det til mel. Pluss kanel og 2 ts bakepulver, og dobbelt av resten :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.