< Tilbake til oversikten

Vin i mat

#1

Bravo sa for siden:

Jeg lager nå en rett med vin i sausen, og har hatt i et antall dl rødvin i gryta. Sausen kokte så opp, putret en god stund og ble dermed redusert kraftig før jeg hadde i kjøttkraft osv
Ville vel da tro at alt av alkohol er fordampet, det skjer vel ganske tidlig når vin kokes opp.
Men hvor ligger karbohydratene i vin? Både i alkoholen og i sukkeret/sødmen til vinen ellers? Har jeg dampet vekk endel av karbohydratene nå?


#2

Gerd sa for siden:

alkoholen fordamper ja.
Men karbene (restsukkeret i vinen) blir nok igjen :)


#3

Bravo sa for siden:

Ja, er klar over at en del av karbohydratene ligger i sukkeret i vinen, men er det også noe karbohydrater i selve alkoholdelen av vin (der jo endel av kaloriene ligger) eller vil alle karbohydrater i vin stamme kun fra dette restsukkeret


#4

Gerd sa for siden:

Karbohydratene i vin kommer fra restsukkeret :ja:


#5

Bravo sa for siden:

Ok, takk for svar, Gerd:).


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.