Fant en ganske fin artikkel om jordskokk i lokalavisen min her på Gjøvik. Det står feks at man kan bruke jordskokk pure i stede for hvetemel på opptil 50% av mengden.
Det står også dette:
"Inulin er et helsebringende stoff som blant annet letter opptak av kalsium og magnesium. I tillegg stimulerer syntese av B-vitaminer i tarmen.
Jordskokknollene er også rike på jern og inneholder en del kalsium og magnesium samt C-vitamin.
To jordskokknoller tilsvarende 150 gram kan dekke 30 pst. av dagsbehovet for jern, 20 pst. av kaliumbehovet, 10 pst. av behovet C-vitamin og Nicain."
Og helt til slutt, står litt om hvordan man kan dyrke denne hjemme selv. Nederst på siden er det link til oppskrifter med bruk av jordskokk.
Husk at mesteparten av karbohydratene i jordskokk er inulin. Kroppen vår har ikke enzymer som klarer å bryte ned inulin. Dvs at dette ikke påvirker blodsukkeret vårt. derfor er jordskokk ganske genialt for lavkarbo og de med diabetes:)
Jeg har ikke brukt jordskokk som erstatning for hvetemel, men jeg bruker den som erstatning for poteter.
Jeg lagde fløtestuet jordskokk på søndag og hadde nok til lunsj på mandag også. Lagde det akkurat slik jeg tidligere laget fløtestuet poteter. Nam nam!
Skal også forsøke meg på litt dyrking av jordskokk i sommer.
Denne magiske greien er en knoll. Den har altså tilsynelatende et høyt karboinnhold, men det er i form av inulin som ikke påvirker vårt blodsukker.
Følger du linken i første innlegg finner du både bilde og mer info.
Den kan dyrkes som en staude i Norge, men er ganske høy og trenger oppbinding. Ligner litt på solsikker i vekst, men tynnere i stilken og med mindre blomster. Kalles også "Kyss meg over gjerdet".
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.