< Tilbake til oversikten

Hvordan spe på med fett i måltidene?

#1

skils sa for siden:

Har oppdaget at jeg mest sannsynlig har forlite fett i kosten min, vekten har gått litt oppover.. Syns det er så vanskeligt med dette fett, vet liksom ikke hva fett jeg skal ha med til lunch, middag og kvelds:( Meget vanskeligt... Noen godt råd????


#2

lille_trille sa for siden:

Har hatt problemer med dette selv. Prøv med en desj fløte i kaffien/teen. Lag deg oljedressing. Bacon er god fettkilde. Avocado.


#3

arnakristin sa for siden:

Hei,
[size=3][/size]
Klipp&lim fra: Til alle nybegynnere på lavkarbo…
[b][/b][quote]
Matvarer
Ett par hendige innføringsbrosjyre: ’LCHF på 3 minutter’, Doktor Dalqvists kostprogram.
En av grunnene til at mange går i nybegynnerfella – for lite fett – er at vi har blitt indoktrinert om hva som er sunt og helt ubevist velger magre kjøttalternativer. Det aller beste er om man greier å få i seg det man trenger av fett igjennom våre matvalg.

Kjøtt: bacon, ”grillskiver”- sideflesk, ribbe, entrecôte, kjøttdeig, medisterdeig, nakkekoteletter…
Fisk: laks, ørret, makrell, sild, brisling…

Grønnsaker: de som vokser over jorda bortsett fra mais (minimais er OK) i tillegg så kan man spise noe løk. Husk at bl.a. bladsalat og agurk ikke inneholder mye næring, så variasjon er veldig viktig.Grønnsaker kan: wokkes, stekes, kokes, bakes, grilles, smørdampes… Finn fram den vegetarkokeboka du har gjemt helt bakerst i bokhylla eller lån en på biblioteket for inspirasjon.
Husk gode olje- eller rømmedressinger på salaten.

Mange med fettforbi tar gjerne: et par shot olivenolje; udos choice; cocosa, MTC olje, etc for å øke fettinntaket, men som sagt det beste er om man får i seg nok fett via maten.
[/QUOTE]

Ser at jeg ikke har tatt med: majones, fete sauser, eggemelk…


#4

skils sa for siden:

Vist jeg spiser ett egg som er stekt i meierismør + 4 bacon biter til.. Er det da nok fett til frokost???

Jeg spiser mye salat med skinke, egg, ost,. Syns det er vanskeligt å få inn noe mere fett der.? (Til lunch)


#5

sirib sa for siden:

En klatt rømme, en klatt smør....


#6

lille_trille sa for siden:

Frokosten er grei. Kanskje du kan prøve med litt avocado eller oliven i salaten. Det er da fett i osten, men resten er magert. Evt. en rømmedressing? Jeg lager av rømme, olje og litt salt/pepper evt. litt hvitløk.


#7

Petra71 sa for siden:

Ta en skje tran eller olivenolje, eller begge deler :D


#8

skils sa for siden:

Tusen takk for svar:)
Vist jeg tar litt olje som fetaosten ligger i + litt crem frech/ da .. Er det da nokk fett til salaten??

Middag har jeg evt ovnstek ørret stekt med meierismør. Brokkoli og blomkål. En dæsj med kryddersmør på grønnsakene. Og en dæsj me rømme til fisken. Nok Fett??


#9

lille_trille sa for siden:

hehe... man kan sikkert ikke få nok fett da. Jeg bruker også oljen fra fetasnacken som dressing. Det er superbra. Om du er usikker så kan du ta deg noen osteskiver innimellom. Husk at denne ikke må vere mager. Litt nøtter er også en god fettkilde :)


#10

skils sa for siden:

Jeg spiser veldig mye ost.,, veldig, veldig mye.. Kanskje det er noe annet fette som gjør at jeg ikke går ned i vekt.. Hmmmm


#11

lille_trille sa for siden:

Ikke godt å si. Du får kanskje prøve deg litt fram. Ikke få panikk om vekten står stille over tid. Kanskje målene dine likevel går inn? Husk vann. Myyye vann!!! :heia:


#12

Dolsi sa for siden:

Spis fløtegrøten du finner oppskrift på her inne, den er så fet at man formelig kjenner at man blir smurt innvenndig, og jammen er den ikke god også :D


#13

skils sa for siden:

Takk,.
Den skal prøves:)


#14

BitTorres sa for siden:

Fett fra melk (ost, fløte, rømme) er en veldig bra fettkilde, det er en del MCT oljer der også som sies å sette fart på fettforbrenningen. Men proteinet i melk er det verre med. Det trenges forskjellige mengder insulin for å ta opp protein vi spiser, og melkeprotein (kasein) er av en slik art at du KAN får (ikke hos alle) en nesten like høy insulinutsondring som du ville fått av sukrose. Kasein har dessuten en lei tendens til å kunne skape allergier, så det er en god ide hos de fleste å roe litt ned på ost spisingen, og heller kose seg mer med kremfløte, seterrømme. En megafet ost nå og da skader nok ikke, men alt med måte.

Men om man ikke går ned i vekt, så sjekk kostholdet først og fremst, og rensk ut alt som ikke skal være der - de fleste vet at lavkarbo"godis", barer, shaker, fun light, pepsi o.l ikke er mat, og som kan skape trøbbel for en som skal ned i vekt. Det er ikke bare karbohydrater som skaper krøll i en stakkars kropp, men mange tilsetningsstoffer gjør samme "nytten". Spis ren mat - kun mat - en ukes tid og se om det ikke hjelper, om vektnedgang uteblir.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.