Sihette sa for siden:
I dag blir det noe enkelt til middag/kvelds hjå meg :)
Reker m/tilbehør, men trenger litt tips til lavkarbo tilbehør.....
eg pleie å koke egg, ha på majones og servere med litt tomat og agurk.
Noen som har andre forslag :D
Sihette sa for siden:
I dag blir det noe enkelt til middag/kvelds hjå meg :)
Reker m/tilbehør, men trenger litt tips til lavkarbo tilbehør.....
eg pleie å koke egg, ha på majones og servere med litt tomat og agurk.
Noen som har andre forslag :D
Gracella sa for siden:
Denne retten pleide jeg å lage før, den er veldig god.
(ca 2 personer)
3 dl kokt kald ris
1 dl majones
1 dl rømme
1-2 ts karri
en bit purre, finstrimles
en bit agurk, hakkes i terninger
1 grønn paprika, hakkes i terninger
1 grønt syrlig eple, rives i strimler
0,6 kg reker med skall. Skrelles.
sitronskiver og evt litt dill til pynt.
Bland majones, rømme og karri. Ha i purre, eple, agurk og paprika.
Rør inn risen og til sist de pillede rekene.
Pyntes med sitronskiver og evt dill. Server med loff og salat.
For å gjøre denne mer lavkarbo, er det jo bare å kutte ut/kutte ned på risen og man trenger heller ikke servere brød/loff til. Eller man bruker Nannahs lyse brød eller osteknekkis...
Jeg ville kuttet ut risen og hatt rød og gul paprika i tillegg. Og jeg ville sikkert hatt litt mer reker...
Eplet ville jeg tatt med, evt bare brukt et halvt eple. Det gir veldig god smak til retten!
Alle mengder kan reguleres etter smak og behag, selvfølgelig :-)
AntoniaM sa for siden:
Avocado passer utmerket til reker.
Og så er det jo fin, fersk asparges å få tak i for tiden.
Jeg er ikke så veldig glad i rein majones, så jeg lager min egen skalldyrsaus (kan også brukes som pizzasaus):
3 deler rømme eller creme frech og 1 del majones (blandingsforholdet kan avpasses etetr hvor glad du er i majones). Jeg bruker hvitløksmajones hvis jeg har, hvis ikke blander jeg i litt presset hvitløk. Jeg smaker til med salt og litt søtningsstoff (flytende natreen funker utmerket). Vil man ha sitronsmak, presser man litt sitronsaft oppi også.
Spesielt hvis man bruker presset hvitløk er det lurt å lage sausen noen timer før den skal spises - da rekker hvitløken å "smitte" over på hele sausen.
Paris sa for siden:
reker :love:
manebane sa for siden:
Akkurat hva jeg var på jakt etter!
Reker skal bli servert ganske så snart:)
Tror vi får teste ut avocado og kokte egg som tilbehør. Og så skal jeg blande majonesen med rømme for jeg er heller ikke så ivrig på majonessmak.
Snadder :D
Elanessë sa for siden:
Aioli er også kjempegodt! mmm Eller rett og slett bare hvitløksmajonesen til Mills.
Ellers kan man gratinere reker med litt fløte og ost i ovnen :sikle:
Kitt sa for siden:
Reker og aioli er superdigg! Spiser faktisk det som lørdagsgodis, jeg!:)
Og så er finsnittet vårløk veldig godt til reker. Lager en liten rekesalet med finsnittet årløk, finsnittet salat, et egg eller 2, majones og en skvett sitronsaft! Og seff litt nykvernet pepper på toppen!:sikle::sikle::sikle:
løper og tar ut reker til i morgen
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.