< Tilbake til oversikten

Rømmevafler?

#1

Kathja sa for siden:

så en oppskrift jeg har brukt før men ser at den har melk og mel
tenkte at... hvis jeg bytter ut melken med fløte så er det ok?
Men hva kan jeg bytte ut melet til

Har krukskakli, johannes.b.kj.mel (herrigud for et navn)
fiberhusk og mandelmel


#2

Paris sa for siden:

Hva med fiberhusk og mandelmel?

Men bytt ut med halv mengde mandelmel i forhold til hvetemel - siden mandelme "stjeler" mer væske!


#3

Charlott sa for siden:

Om det ikke er veldig viktig å bruke akkurat den oppskrifta, vil du finne flere oppskrifter som allerede er tilpasset lavkarbo :)

Det vil uansett ikke bli som vaflene du er vant til, kan være greit å bruke en som man vet funker :)
Disse, fra Nannah, synes jeg er veldig go`e, men det finnes mange om du søker litt :)


#4

Kathja sa for siden:

Takk for svar,da må jeg teste fiberhusk og mandelmel (enten eller sant)

Jeg liker ikke kremost i mat særlig,ok på brødskiver osv.

Men kan vel prøve en dag og bli overrasket?


#5

Charlott sa for siden:

Det smaker overhode ikke kremost, smaker som vanlige vafler :)


#6

Kathja sa for siden:

ak ok det høres bra ut.Da får jeg prøve meg litt frem :)


#7

Paris sa for siden:

Ble de bra? Del gjerne oppskrift hvis du ble fornøyd;)

jeg skal prøve å finne fram til lavkarbovafler til helga



#9

Kathja sa for siden:

Hei ,nei jeg har ikke hatt tid ! Bakt brød og knekkis,testa ut lasagna,pølsebrød osv.Og så må jeg innrømme at vaflene ble litt glemt ! Skulle de nå bli bra,da skal jeg poste ja


#10

Kathja sa for siden:

Dette prøvde jeg :

3 dl rømme
4 egg
2 ts bakepulver
5-6 ts johannesbrødkjernemel
1 ts kardemomme
1 ss natreen/annet søtstoff
100 gr smeltet smør

Men de ble veldig fettete,tynne og himla sprø. "hjertene" hang ikke sammen ,smaken var egentlig ingen.Rart ..Så denne ble ikke en vinner for meg


#11

Tidl. medlem sa for siden:

Kjenner igjen det der da. Her er min versjon som ikke blir sånn fettete:
100 g sæterrømme
2 egg
(et dryss kardemomme)
1 ss sukrin
1 ts bakepulver
1 ts JBKM

Blandes sammen, kan stekes med en gang. Men husk å ta lite røre i jernet, for den "poffer" seg opp under stking. Får 4-5 plater av denne.:p


#12

Paris sa for siden:

Oj - sent svar ... Jeg tenker at mandelmel OG fiberhusk.. bare en teskje fiberhusk. Men nå har jeg prøvd å bake med bare mandelmel også og baksten holder seg greit likevel syns jeg da...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.