En meta-analyse med 17 studier viser at melkefett ikke er assosiert med høyere risiko\dødelighet for hjerte- og karsykdom.
Konklusjonen antyder t.o.m at melkefett reduserer risikoen for hjerte- og karsykdom, selv om grunnlaget er litt tynt.
"This dose-response meta-analysis of prospective studies indicates that milk intake is not associated with total mortality but may be inversely associated with overall CVD risk; however, these findings are based on limited numbers."
Kilde: Soedamah-Muthu SS et al. Milk and dairy consumption and incidence of cardiovascular diseases and all-cause mortality: dose-response meta-analysis of prospective cohort studies. Am J Clin Nutr. 2011 Jan;93(1):158-71.
www.ajcn.org/content/91/3/502.abstract raffinerte karbohydrater ser ut til å øke risikoen for hjerte- og karsykdom sammenligna med mettet fett. Når stod Drevon og co sist på barrikadene og advarte mot inntak av hvit pasta, hvitt brød osv? Flerumettet fett ser ut til å redusere risikoen noe sammenligna med mettet selv om det er lite materiale til å støtte dette. Jeg tipper dette kan ha noe med at endel av det flerumettede fettet kommer fra f.eks oliven, avocado, fet fisk osv som bør inngå i et kosthold sammen med mettet fett. Tror ikke at soyaolje, maisolje, solsikkeolje (unntatt hi olec) og andre reffinerte omega 6 oljer bridrar til redusert HKS-rate, heller det motsatte.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.