Jeg er helt ny i denne tankegangen ang lavkarbo. Jeg har tidligere vært medlem i vektklubb og gått ned 15 kilo der. Det siste året har det vært stillstand, så nå tenkte jeg å prøve å kutte ut /redusere karbohydrater og se hva som skjer da...
Jeg har bestillt meg den boka av Hexeberg, men ikke fått den enda.
Jeg har likevel gått igang med "prosjektet" mitt :-)
Jeg har holdt på i 3 dager nå, og har gått opp 1 kg!! Morsomt..., not. Er det vanlig i starten eller?
Jeg kan jo si litt om hva jeg har spist, så kan dere kanskje kommentere hva dere syns om sammensetningen?
Frokost: 2 egg, noen skiver bacon, litt isbergssalat og noen agurkskiver.
Lunsj: 1 porsj havregrynsgrøt laget av 2.5 dl H melk og 2.5 dl vann.
Middag: 2 biter ovnsbaktlaks, med masse brokkoli og blomkål og med seterrømme.
Kvelds: 1 kokt egg og noen skiver røkt laks og noen agurkskiver.
Tok i tillegg noen få valnøtter, 2 skiver norwegia ost med røkt skinke inni nettopp siden jeg fortsatt var litt sulten.
Jeg drikker MASSE vann!! Noe kaffe og noe pepsi max..
Jeg er ikke noen ekspert på lavkarbo, men er selv i gang. Det virker både på vekt og trivsel :)
Jeg ville nok droppet havregryn og melk i start perioden... inntil du blir kjent med hvor mye karber du tåler og fortsatt har vektnedgang, når det er målet :)
Hvis du har levd på lavkalori og lavfett i lengre tid er det ikke uvanlig at du vil oppleve litt vektoppgang i starten. Nå vet jeg ikke hvor mange kalorier du måtte ligge på for å gå ned, men for å få vektnedgang på lavkalori må det være et kaloriunderskudd. Når du så starter på et lavkarbokosthold, vil kroppen ta til seg næringen den endelig får, fordi den har opplevd sultetilstander over lengre tid - den har måttet tære på fett og muskulatur for å få energi.
Jeg ville konsentrert meg om å sette meg inn i lavkarbokosthold generelt, vent meg på maten, NYTE maten, spise god næringsrik mat slik at kroppen ikke lengre er i sulte/krisemodus. Det er mulig du vil gå opp et par kilo, men så lenge du spiser lite karbo og godt med fett og spiser når du er sulten og slutter når du er mett vil nok dette justere seg - det kan ta litt tid - så være tålmodig!
Hva betyr egenkomponert? Altså hvor mange karbohydrater ønsker du å ligge på pr dag?
Du spiser lite fett synes jeg - og havregrynsgrøt og melk blir helt feil om du skal spise lavkarbo ellers - faktisk ganske lavkarbo også siden du ikke har noe lavkarbo-brødmat i kostholdet ditt. Det ser også ut til at du spiser lite proteiner, et par egg og et par lakseskiver vil sannsynligvis ikke dekke helt opp proteinbehovet du har i løpet av en dag :)
Ser du har bestilt boka til Hexeberg som inneholder god informasjon og mange gode oppskrifter.
Hvor mye skal du ned - eller rettere sagt hva er din høyde/vekt pr i dag?
Takk for svar!!
Jeg syns det er litt småskummelt det her... Veldig uvant å spise egg og bacon til frokost liksom..
Men tross at jeg er litt "redd" fettet, gjør nysgjerrigheten min det sånn at jeg likevel prøver meg ;)
Æsj, så det funker dårlig med den gode havregrynsgrøten min.. Den er jo sååå goo. Ja, ja, jeg skal forsøke og ikke spise det om dagene.
Ellers, så er jeg 1.72 høy og veier 76 kilo. Det hadde vært toppers og gått ned 5 - 10 kilo :)
Jeg har ikke dannet meg noen mening om hvor mye karber jeg kan få i meg pr dag... Må jeg det da? Jeg bare holder meg borte fra karbomaten og heller har fokus på mat med proteiner og fett. Blir det feil å tenke sånn ?
Ellers, så bruker jeg masse tid om dagene her inne på dette forumet. Det er utrulig mye kjekt å lese om. Mange gode historier og jeg er imponert over resultatene som den enkelte har oppnådd. Wow!!
Det viser jo bare at det er noe i denne lavkarbotankegangen.
Jeg tror ikke lavkarbobrødmat er tingen til å begynne med. I starten er det vel best at de karbohydratene man får i seg for det meste kommer fra (riktige) grønnsaker.
Jeg er også ny i gamet og er på dag 6 tror jeg...er faktisk ganske så redd for at vekta kommer til å vise + 3 kg:(
Jeg har bestemt meg for å kun veie meg en gang per uke...så første veiing på lavkarbo blir på lørdag...skrekkblandet fryd:)
Men nå er jeg veldig varsom med å komme med råd siden jeg selv er ny...
Javel? Er dette en universell regel for alle som skal spise lavkarbo, eller? På Lindberg f.eks, som vel er lavkarbo, er det helt greit å spise slik som trådstarteren gjør.
Bare bytt ut små havregryn med store og tilsett en proteinkilde ala cottage cheese eller noe sånt, så er det helt legigimt å spise havregrøt, dersom du tåler det:) Og hold slike karbomåltider til en gang om dagen.
Synes menyen din ser kjempefin ut, jeg:) Du har jo gått ned på lavkalori, med mer karber og da virker det ikke som at du har noe stor intoleranse for karbohydrater, så kjør på sånn som du har gjort der.
Neida, Nellie, ingen universell regel, men jeg synes ikke TS spiste særlig Fedonsk ellers - og det er jo alltid greit i starten når man skal komme inn i et lavkarbokosthold og prøve og lære seg en retning fordi av erfaring så ender man opp uten vektnedgang om man "egenkomponerer" for mye før kunnskapen sitter :)
Når TS i tillegg har gått opp en kilo allerede, så er det ihvertfall greit og prøve og spise så "riktig" som mulig til kunnskapen om hvordan dette fungerer sitter så man ikke gir opp lavkarbo fordi det ikke "fungerer" :)
Jeg prøver bare og hjelpe litt i en startfase - om man spiser havregrøt en gang om dagen vil jo det gi noe blodsukkerøkning avhengig av hvor sensitiv TS er, og det KAN jo være en faktor som gjør at TS ikke går ned. Samtidig spiser ikke TS særlig med fett, og da bør hun vel heller spise litt mer Fedon karbo, altså med lav GI slik at kroppen får energi fra et eller annet sted :)
Når man har kommet ordentlig i gang, lært mer og lært kroppen sin og kjenne er det jo ikke noe i veien for å prøve seg med havregrynsgrøt en gang om dagen - det kan jo hende det går helt fint :)
Som sagt - JEG mener det er greit og lære seg kostholdet før man begynner og eksperimentere, om du er uenig i mine råd er det helt greit ;)
Jeg tror ikke det er noen som har rett, andre enn det erfaringen til TS vil vise? Jeg bare går ut i fra at siden hun tross alt har gått ned helt fint på lavkalori, så er det ingenting som tilsier at hun ikke tåler en havregrøt om dagen. Hvertfall ikke hvis den balanseres, som jeg beskriver ovenfor.
Jeg prøver så godt jeg kan å få i meg nok fett. Jeg har invistert i meierismør til og med. Nå er det slutt på margarin her i huset ;)
Jeg har også kjøpt meierismør til brødskiva til resten av familien, men har skjønt det sånn at brelett/bremykt er greit i lavkarbo?
Jeg har akkurat spist en frokost bestående av noen stykker av røkt laks, to egg, 2 skiver skinke rullet inn i norwegia hvitost,3 agurkskiver og en kopp kaffe med kaffefløte :) (første gangen jeg har drukket kaffe med fløte, men det tror jeg jeg skal lære meg å like). Jeg ble stappmett.., kanskje for mett..:o
Ellers, så trodde jeg egentlig det skulle bli hardere å leve uten brødet. Men så langt går det helt fint faktisk :).
Middagen uten poteter/ris/pasta går også helt fint. Det er jo nydelig godt med brokkoli og blomkål istedenfor! Er den Toro bernaicesausen grei å bruke eller?
Jeg må også få frem at mitt håp er at dette lavkarbokostholdet skal gi meg mer energi. Jeg har ofte tomme batterier og har både lest og hørt at flere føler seg piggere med et lavkarbokosthold. Så jeg håper jeg skal bli en av dem ;)
Lindberg er super, men no hadde jo ho bestilt boka til Hexeberg, og da er det vel betre å råde utifrå det enn Lindberg, for dei er jo tildels ulike i det praktiske her - i alle fall mtp havregrynsgraut. Det er no berre slik eg tenker.
Sånn a propos havregrynsgraut forresten, Nellie. Kor mykje CC brukar du til havregryna - eg lagar iblant dette til jentene mine til frukost fordi dei elskar det. Men den gongen eg skulle balansere det med cc for protein, så vart det blærgh så det har eg ikkje prøvd igjen...
Ikke brelett, men bremykt kan du spise. Den består av smør og olje
Dette regulerer seg etterhvert, for min del lærte jeg kroppen min og kjenne på en helt annen måte i forhold til sult/fysing/mett etter at jeg startet på lavkarbo :)
Det er jo kjempebra! Du kan ha i bakhodet at det finnes alternativer til både brød og knekkebrød, men hvis du klarer deg uten i starten er det det beste, siden NOEN har vektstagnasjon om de inntar lavkarbo-brød.
Det beste er å lage den selv, oppskrift finner du her inne. Såvidt jeg husker er det krydderbearnaisen som har minst karbo - husker ikke om det var Toro sin?
Jeg tror du etterhvert vil få bra med energi, om du bare husker og spise godt fett innimellom. Man MÅ ikke drikke fløte, det finnes mange matvarer med naturlig fett i seg som man kan velge og spise. Du spiser jo allerede laks som er glimrende kilde til fett :)
Stå på du også - dette kommer til å bli spennende og følge framover! :)
Brelett og Bremykt er to ganske ulike ting. Bremykt er rett og slett ei blanding av smør og rapsolje, og det er heilt naturleg og fint å bruke. Brelett derimot er ein ekkel kjemikaliegraut som dei bruker som er redde for fett. "Gul skokrem" sa Annika Dahlqvist og det var godt sagt. Styr unna Brelett.
Jeg bruker mer CC enn jeg bruker havregryn egentlig. Lager ikke store grøten da. Maks 1 dl havregryn også 2 dl cottage cheese:) Hatet det i starten, men nå synes jeg det bare smaker risengrynsgrøt.
Men litt er vel bedre enn ingenting, hvertfall for noen som ikke er på slankeren:)
Et supertips: Osteskiver stekt i micro`n :D Feks, vanlig gulost (gjerne med litt krydder) stekes i ca 1.45 min og type kavliost (de ferdigskjærte med jalapenos, tomat, pepperoni, bacon osv ) i ca 2 min.
Da blir helt sprø og fungerer helt utmerket som underlag for pålegg og som snacks :D
[quote=Charlott;1117633]Et supertips: Osteskiver stekt i micro`n :D Feks, vanlig gulost (gjerne med litt krydder) stekes i ca 1.45 min og type kavliost (de ferdigskjærte med jalapenos, tomat, pepperoni, bacon osv ) i ca 2 min.
Et supertips: Osteskiver stekt i micro`n :D Feks, vanlig gulost (gjerne med litt krydder) stekes i ca 1.45 min og type kavliost (de ferdigskjærte med jalapenos, tomat, pepperoni, bacon osv ) i ca 2 min.
Takk for tipset, MEN jeg har ikke micro...
;)
Skal også funke i stekeovn.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.