< Tilbake til oversikten

Skjønner ikke helt merkingen

#1

Restart sa for siden:

På Prior sine karbonader av kalkun (og kjøttbollene også tror jeg) står det:

Karbohydrat 1,8 g, hvorav sukkerarter 2,6 g.

Mer sukkerarter enn karbohydrat?


#2

nellie sa for siden:

Ja, du, det var litt rart. Stemmer nok ikke.


#3

Kitsu sa for siden:

Sendte mail til Nortura om det jeg. ;P


#4

Restart sa for siden:

Supert! Står med pakningen foran meg, og det står faktisk det...

Samme på Prior sine Kjøttboller av kalkun, men der er det

" karbohydrat 1,7 g , hvorav sukkerarter 2,5 g"

Merkelig...


#5

nellie sa for siden:

Det står på nettsidene deres også:)


#6

Jabba sa for siden:

Snodig......håper du får svar! Og at du poster svaret her...... :-)


#7

Conjurier sa for siden:

Er nok motsatt egentlig


#8

Yrla sa for siden:

Kan det mangle et ett-tall? Eller blir det merkelig mye karbo i ei pølse? Det var en feil de har gjort på røkt laks, vet jeg. De hadde skrevet 8 etter eller annet istedenfor 18 ett eller annet.


#9

fett-nok sa for siden:

Hmmm, merkelig!!
Måtte spurte ut og sjekke og joda, sto det samme her:) :)


#10

Yrla sa for siden:

Det er det samme med merking av karbo-innholdet i nøtter. Det kan varierer mye fra merke til merke. Men nøttene er neppe så forskjellige i seg selv:) Litt frustrerende, synes jeg, når tallene spriker veldig.I fremtiden finnes det trolig små vekter man kan kjøpe og måle slikt med selv.


#11

Kitsu sa for siden:

Se sånn, da hadde jeg fått svar:


#12

lille_trille sa for siden:

Flott :)


#13

Gracella sa for siden:

Jøss, det var kjapt svart.
:)


#14

Restart sa for siden:

Takk for at du undersøkte det! Og postet svaret! :)

Da var det ikke bare jeg som surret helt. :)

Men det var jo trist at det økte såpass mye med karbohydrater, men fortsatt under den magiske 5 g grensa jeg ser etter...


#15

Yrla sa for siden:

Sukkerarter, er det alltid farin?


#16

nellie sa for siden:

Sukkerarter er vel det sukkeret som er naturlig i varen, mens tilsatt sukker er farin:) Eller noe i den duren. Kanskje ikke farin, men noen i slekta som er tilsatt varen ekstra da:)


#17

Yrla sa for siden:

Men det står jo karbohydrater hvorav ..., så da må jo karbohydratene være de som er naturlig i maten, tror jeg.

#18

nellie sa for siden:

Regner med at litt av karbohydratinnholdet er stivelse:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.