< Tilbake til oversikten

C@ths jordbær- og kiwisuksess

#1

c@th68 sa for siden:

Siden jeg er en kakemons, så har jeg satt sammen en blanding av forskjellige kaker, og resultatet ble en kake som faller godt i smak her i familien. Håper den faller i smak.
Jeg har blitt spurt om oppskriften av flere som ikke aner at kaken er sukkerfri og forhåpentligvis lavkarbo (er ikke god på å regne ut karboinnhold :o, så hvis noen snille sjeler her inne kunne gort det, hadde jeg blitt veldig glad :D)

Mandelbunn :
6 eggehviter
5 ss. splenda/natreen/hermesetas, sukrin kan også brukes, men jeg liker ikke den "kalde" smaken (søtning etter hvor søtt man ønsker det)
250 g mandler
1.5 ts bakepulver

Pisk eggehvitene stive, ha i splenda og pisk videre til marengs (eggehvitene er stive), bland i bakepulver, mal mandler og ha i disse.
Ha deigen i en rund kakeform m/bakepapir og stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 30 min.
Avkjøl kaken helt i formen og løsne den forsiktig fra formen med en skarp kniv.
Ta kaken ut av formen, del den i 2 og sett den ene delen på kakefatet.

Makronfyll:
2 ss. splenda/hermesetas
175 g mandler
1 eggehvite
Mal mandlene, tilsette søtning og eggehvite (evt. tilsett litt varmt vann), bland alt godt sammen slik at det blir mandelmasse
Smør halvparten utover kakebunnen og stryk overflaten jevn

Gul krem:
6 eggeplommer
3 ss. splenda/hermesetas (smak til hvor mye søtning man vil ha i)
1.5 dl kremfløte/matfløte (jeg bruker matfløte siden jeg følger SB)
1.5 ts vaniljepulver/vaniljeessens
150 g mykt/romtemperert meierismør (saltet eller usaltet, etter smak og behag)
Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele.
Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen av platen og la kremen avkjøle til romtemperatur.
Pisk så inn mykt smør i små klatter med en stålvisp.

Tips: pass på at eggekremen småkoker lenge nok til at kremen tykner skikkelig. Det tar noen minutter, pass nøye på at den ikke blir brent!

Vaniljekrem:
1 pose Eldorado eller Heistad (uten sukker)
Blandes med 4 dl lettmelk, kokes og avkjøles før den blandes med litt krem
Pisket krem:
1 dl kremfløte
2 ts splenda/hermesetas
Pynt:
4 Kiwi, hakket i biter
1 kurv jordbær (eller 1 pose frosne/tint) hakket i biter

Smør på litt makronfyl, litt hakket kiwi, smør på vaniljekrem blandet med litt krem.

Legg på neste mandelbunn og ha på resten av makronfyllet, vaniljekremen/krem og avslutt med resten av den gule kremen.
Legg på jordbærene og resten av kiwiene.
Settes kaldt til den skal serveres.
Inngredienser kan selvfølgelig byttes ut etter hva man liker og hva slags lavkarbo kosthold man følger, men dette er sånn jeg lager den :ja:

Legger ved bilder av en litt større variant som jeg lagde på 17. mai
[ATTACH]8477[/ATTACH]

[ATTACH]8478[/ATTACH]


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.