< Tilbake til oversikten

Påske - egg

#1

Summer sa for siden:

Ja, da er årets påske over, og jeg vil benytte anledningen til å vise at et lavkarbo påske egg ikke trenger være kjedelig altså: :)


#2

Summer sa for siden:

Marsipan laget av 250 g skoldede mandler, kjørt i kjøkkenmaskinen sammen md 2 ss fruktose og 1 pisket eggehvite med to ts splenda (kan erstattes med fruktose).
Voila! Flott deilig passelig søt marsipan uten for mye karber :stortsmil

Smeltet 72% sjokolade og dyppet dem nedi og la på matpapir.

Konfektbitene er halve tørkede aprikoser fyllt med marsipan og pyntet med smeltet sjokolade. Jeg hadde også non aprikoser med wlnøtt stappet inni i bunn.

(og en dropseske fyllt opp med små kuler av marsipan) Stor slager! :stortsmil


#3

anniejahren sa for siden:

ååååå!!! dette skal jeg skrive ned å lage til neste påske....nam nam


#4

Alfie sa for siden:

Steike meg - legg inn de der oppskriftene under "Høytider" eller no i avd. for oppskrifter, a Lise - til neste påske kan jeg forhåpentligvis (nei forresten HELT SIKKERT) spise dem... ;)


#5

Snøhvit sa for siden:

Så flink du var Lise !!!!!:eek: ble helt imponert jeg:rolleyes:


#6

Summer sa for siden:

Takk:stortsmil


#7

Nooria sa for siden:

Yammee!! Jeg må innrømme at jeg har forsøkt meg på å lage marsipan med fruktose uten å lykkes helt. Nå som jeg har kjøpt meg ny blender regner meg imidlertid med at det skal bli bra :)


#8

Iset sa for siden:

Nam nam, takk for fabelaktig oppskrift, Lise. :klem:

Skal eggehviten piskes STIV?


#9

nøtta sa for siden:

Åh Lise :love: så utrolig snill du er med lille poden din ! Tenk og få et påskegg fylt av hjemmelaget godteri .... det skal barna mine også få (jada må vente en laaang stund veit det :p)


#10

Summer sa for siden:

Er ikke helt sikker på det. Det er så lenge siden jeg gjorde det. :p men det høres jo logsik ut at den skal det ikke sant? Joda, den skal nok det.

Nøtta: Tusen takk! Det gjør godt å høre slikt! :klem:


#11

Karin sa for siden:

Når det gjelder marsipan, tror jeg ikke det har noe å si om egehviten er stivpisket eller ikke. (Sier erfaringen fra å lage "vanlig" marsipan...)

Men ellers gleder jeg meg veldig til å lage julemarsipan - til BARE MEG!!! For resten spiser ikke ting med søtstoff - en fordi han faktisk ikke tåler det, de andre fordi de helst spiser "naturlig" søtt - dvs sukker.

Så... MER PÅ MEG!:)


#12

dingpot sa for siden:

Bringe opp denne igjen, for nå er det jo snart påske :p :D


#13

Huldr sa for siden:

Bra! :blomster:

Er det mulig å lage marsipan med Stevia, tro..? :rolleyes:


#14

dingpot sa for siden:

Det er bare å prøve det! ;) Jeg tenkte jeg skulle prøve å lage marsipan med macademianøtter og stevia :D


#15

Huldr sa for siden:

Hørtes veldig godt ut! :ja:

Har så liiiite Stevia igjen i boksen... tenket jeg ikke skulle eksperimentere den bort :p ;)


#16

Summer sa for siden:

Jeg har laget god marsipan med stevia. :)


#17

dingpot sa for siden:

wohoo! :heia:


#18

Huldr sa for siden:

Flott! :)


#19

frkbortevekk sa for siden:

Ellers er det jo også noen steder de selger cavalier-marsipan.
Jeg tenkte å kjøpe den for å lage meg mine egne påskegodter. :sikle:


#20

Karin sa for siden:

jeg har netttopp funnet Cavalier-marsipan, har kjøpt den og skal se om den er noe god - nå i påsken!

På en av mine lokale helsekostbutikker (Lagunen i Bergen) solgte de her om dagen marsipanbrød med sjokoladetrekk uten melk og uten sukker. Kjøpte to, spiste ett og gjemte det andre til påske. (Mmmmm.... Veldig godt!)

Vel, jeg lagde jo marspan til jul... Mandler og splenda, eggehvite og en dæsj madeira... Trillet kuler og dyppet i smeltet 70% sjokolade. Ligger fremdeles en del av dem i en boks i kjøleskapet. (Nei, spiser ikke mye sånt nei!)

Den marsipanen ble litt for tørr, hadde i litt lite eggehvite/madeira. Fordi jeg var redd for å få den for fuktig, fordi da ville jeg vanligvis ha kompensert med melis, og det kunne jeg ikke nå... Heller ikke med blitzet splenda, som var det jeg hadde hatt i, for det var alt for søtt i forhold til "bake-evnen"...Derfor er de marsipankulene veldig tørre og smulete, men de smaker veldig godt!

Nå skal jeg i løpet av påsken prøve den Cavalier-greien! (schlafs...gleder meg... Man kan vel spise litt ekstra snop i påsken vel?? Så lenge man teller i hvert fall...)


#21

Iset sa for siden:

Cavalier-marsipanen er VELDIG god, syns jeg. :sikle:


#22

Siljevanilje sa for siden:

jeg skal lage mitt eget påske egg i år jeg. eller hvertfall lage innholdet.
imorgen skal jeg hjem til mammen og pappen og de har sånn kjøkken maskin, så ikke har hatt råd til å kjøpe, de koster jo en halv bondegård.

jeg skal bruke lise sin oppskrift, bare med macadamia nøtter. og splenda.
også skal de dyppes i mørk sjoko. namme namm.

oh yeah gleder meg.


#23

Karin sa for siden:

Yummy!!! Det hørtes vanvittig godt ut da... Hvilken tråd ligger den oppskriften under?


#24

Caxa sa for siden:

Den lå øverst på siden her ;)


#25

Karin sa for siden:

Oops... :o Så ikke så langt (eller kort) jeg. Men den får vi gjemme på.

Har forøvrig kjøpt noe jeg ikke har truffet på før - Joseph's sugar-free cookies. De var svindyre - 60 kr for drøyt 300g... Og de er egentlig for diabetikere. Men det er i alle fall sukkerfritt, og de har Net Carb-count på pakken.

Cookiene er bite-sized, men jeg spiser dem i pitte ure små biter... Har anskaffet chocolate chip cookies og oatmeal cookies... De chocolate chip-greiene smaker akkurat som Maryland/Safari cookies, og de med havre smaker som bixit, omtrent. Ca 1,5 g net carbs per bite-sized cookie... relativt mye, men jeg bruker dem bare nå og da, som en ekstra, ekstra godbit. Sånn en eller to ganger i uken, og da maks tre kjeks. Så altså maks 4,5 g per gang. Og da lar jeg være å unne meg et eller annet annet, f eks en håndfull peanøtter eller en skål jordbær med fløte eller noe. (Jeg pleier unne meg ca 5 g karber med unyttig "snopemat" et par-tre ganger i uken, og det kan jeg nå som jeg er her! Så da blir cookiene min "kos" den dagen.)

Poenget mitt med å si dette i denne tråden, er at disse kakene blir med i mitt påskeegg. Så får jeg bare spise lite grann uansett, for ellers blir jeg enten syk i magen av maltitol, eller så spiser jeg for mange karber. Men jeg klarer stort sett veldig greit å spise bare litt, så det skal nok gå bra.


#26

Iset sa for siden:

Karin: oj det fristet å spørre om hvor du har kjøpt disse vidunderlige kakene, men jeg tror jeg skal la være, for jeg klarer ikke holde meg fra å spise hele pakken på en gang, det VET jeg. :P


#27

Trolljenta sa for siden:

Hvordan gikk det med stevia-marsipanen?


#28

Trolljenta sa for siden:

Må du ikke lage melis av denne fruktosen først eller?
Høres ut som om du bare kjører alt i mikseren


#29

Summer sa for siden:

Jeg kjørte mandlene og fruktosen sammen til en masse i år hvertfall. Laget ikke melis først. Men dersom du skal ha ekstra fruktosei sjokoladen du skal dyppe i, så vil jeg anbefale deg å lage melis av den først. Hel fruktose blir kornete og løser seg ikke opp (det gjorde hvertfall ikke det sist jeg fant ut det ble for lite søtt og hadde oppi sjokoladen).


#30

Lava sa for siden:

Noen som har flere ideer til påskegodt??

:heia:


#31

Yonah sa for siden:

Å, her var denne herlige gamle tråden!

Noen som har prøvd å lage marsipan med splenda?


#32

Jannicke sa for siden:

Herregud..........jeg elsker marsipan........

Kunne tenke meg å prøve disse....

Men hvor mye karber er det i denne posjonen lissom?
250 gr skoldede mandler er vel omlag 16 kh, men npr jeg prøver veie 2 ta splenda på min kjøkkenvekt, veier det ikke noe..... Hvor mye kh regner jeg på 2 ts splenda?

Fruktose kan jeg ikke noe om, har aldrig brukt det.
Hvor mange kh er det i 2 ss fruktose?

Nå er dette en "gammel" oppskrift, er det kommet noe søtningsmiddel i "nyere tid" som er bedre.


#33

Gerd sa for siden:

1 ts splenda er ca 0,5 karber :)


#34

bondetuppa sa for siden:

Denne oppskriften skal prøves som julesnacks:) Men noen som har laget den med Sukrin:confused: Må nok pulverisere den, da jeg synes den løser seg dårlig opp. Fant Sukrin i melisform på nett her om dagen, kanskje en bedre løsnig?


#35

Areola sa for siden:

Jeg vil tro at melis-sukrinet er ment for akkurat disse tilfeller. Har ikke prøvd den, men skal definitivt gjøre det en gang!


#36

crystall sa for siden:

Dytter litt på denne siden det nermer seg påske ;);)


#37

naughty sa for siden:

Synd jeg ikke liker marsipan :/

Men til de som lurte på om eggehviten skal stivpiskes: Nei.
Marsipan er neste det samme som kransekakemasse. Noe de aller fleste har laget, sant? Du bare blander hviten veldig godt med de kvernede mandlene :)


#38

Fofa sa for siden:

Ser dette er en gammel tråd...men for min del er den ganske aktuell igjen nå før jul :)

Er det virkelig så enkelt å lage marsipan???
hehe....kommer til å bli laget endel her til jul, bare jeg får det til.

Er det noen som vet om det er mulig å lage den med paranøtter?? Under halvparten mengde karbo sammenlignet med mandler..


#39

otika sa for siden:

Jeg har lagd marsipan med sukrin melis og den gikk i søpla :( den isinga man får i munnen var helt ekstrem og marsipan kulene virket svette....Prøvde å steke noen etterpå,når de var varme og skulle være ferdig datt de sammen når jeg tok på dem,men når de ble kalde ble de stein harde....Blir ikke flere forsøk med sukrin melis og marsipan her

Men : jeg har lagd kransekake masse med splenda og det fungerer perfekt (trenger ikke male splenda heller) ,massen blir ikke seig,selv ikke etter en tur i fryseren,men smaken syns jeg er like god uansett :p

I morra skal jeg prøve å lage marsipan med splenda (hvis jeg rekker da :)


#40

Yonah sa for siden:

Det er veldig enkelt å lage marsipan:D Blir godt med sukrin, bare man bruker minst halve mengden man ville gjort med melis, om marsipanen blir litt våt må du ha i mere mandler;)

Jeg synes marsipan blir bedre med splenda enn sukrin og aller best når man dypper de i mørk sjokoalde. Skikkelig konfekt.


#41

Bittemoren sa for siden:

denne må jeg kansje prøve :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.