< Tilbake til oversikten

Kan noen kikke litt på maten min?

#1

Kathja sa for siden:

dvs får jeg i meg riktig ? Helt ny og prøver å finne balansen,noe som er litt vanskelig.

Start 19 mai 2011
frokost ; fiber rik(sætre) solsikke 5.2 karb
6 skiver gulost (norvegia)
smør,vita hjertegod 70%

lunsj : 3 skiver roastbiff + 6 skiver gulost
middag : 1 sommerkotlett
snack : 2 ss kjøttdeig ,3 skiver gulost -smeltet over med dært ketchup
totalt : 5.14 g kal ?
Lite med karber den dagen,men som sagt ,jeg lærer på veien.

Søndag 22/5-11

frokost ; knekkebrød rygvita ,baconost smør 7karber,kaffe med 1ss fløte
lunsj grillbein. kalde fra dagen før.
Middag : kjøttdeig stekt som burger + ost på toppen.
Dessert : 1 ts gele med jordbærsmak, måtte bare :(
snack : neve hasselnøtter 10-15stk
Karbo: cirka : 12.12 g ??

Så i dag ; Tirsdag 24/5-2011
Frokost ; burger med 6 gulostskiver ,vann 0 karber ,401 kcal, fett 29.4 gr, protein 34.1 g

Lunsj ryvita knekkebrød , leverpostei,vitago smør ,agurk
6.98 g i alt .

Drikker minst 3 liter vann pr dag så der tror jeg at jeg dekke behovet for vann. Kan bli mer enn 3 liter også.

Er utrolig sær i matveien,spiser ikke rømme,cc,majones osv. Men lurer på om jeg får i meg nok fett .Grønsaker skal jeg legge til tenkte jeg i neste uke. Må kjøpe inn litt forskjellig først.

I følge stixen kom jeg i ketose fredag noe som gikk fort da jeg startet onsdag sån halvhjertet. Har ikke veid meg eller målt meg siden starten.Vil ha veide/måledag hver fredag om mulig.

Alle tips mottaes med takk !


#2

VSB sa for siden:

Eneste jeg ser i farten er at du skal bruke ekte meierismør, ikke margarin- eller lettprodukter.

Og så savner jeg grønnsakene, men det vet du jo selv.


#3

Dolsi sa for siden:

Ville ha byttet ut ryvita og fiberrik med lavkarboknekkebrød :)


#4

lifejack sa for siden:

Enig med VSB: Bytt ut margarinskvipet med smør (og det er kun ekte smør som heter smør. Alt annet er margarin):)
Ellers vil jeg anbefale deg å lese denne fine nybegynnertråden, og legg spesielt merke til LCHF på 3 minutter. Den kan være en grei rettesnor i starten til du kommer litt bedre inn i ting!
Lykke til:)


#5

Kathja sa for siden:

Jeg trodde at når det var smør i vita pakka
Men står 0.karber på pakka. *Rett : Det står plantemargarin jaa ,æsj...

Noe annet smør jeg kan spise for meierismør hater jeg (kresen)
da må jeg finne noe annet.

skal bake lavkarbo knekkis og da kutter jeg ut ryvita sin ,den fiberrik var nødmat da jeg klarte å
starte uten å ha mat i huset plystre.
Men har bakt noen frokostbrød/boller ,oppskrift her i fra

har lest disse linkene,fått med meg en del,men går i surr da det er så mye info å huske.Har hukommelsesproblemer og teflonhjerne


#6

Yonah sa for siden:

Bare smør er smør, samme om du kalle det meierismør, setersmør eller kvitseidsmør. Smør er laget av kjernet fløte og er melkefett og ikke noe annet( evt tilsatt salt el.l da). Vita, brelett o.l. er ikke hjertevennelig prosessert plantefett.

#7

Kathja sa for siden:

Takk for svar, jeg fant det ut nå ja ..

hmm får se om jeg tørr å smake på tine sin meierismør uten salt


#8

Nerthus sa for siden:

Du kan spise bremykt, det er smør+olje :)


#9

Kathja sa for siden:

Jippi!!:w00t:

den er ikke like ille som meierismør .Tuuuusen takk :klem:


#10

Nerthus sa for siden:

Hehe, bare hyggelig. Jeg bruker stort sett bremykt, og meierismør av og til bare. Jeg har jo sambo som ikke spiser lavkarbo, så det er et fint kompromiss med bremykt.


#11

lifejack sa for siden:

Hehe, tenkte faktisk å foreslå usaltet smør før jeg så posten din. Det smaker jo veldig ulikt vanlig smør synes jeg (rett og slett fordi det smaker svært lite;)), og bremykt er også et bra forslag. Men legg merke til at det er bremykt (gul pakke) og ikke den røde breletten. Bare sånn i tiiilfelle rottefelle du tenkte motsatt:)


#12

Bestemamma sa for siden:

Jeg bruker Brelett og er fornøyd med den.....:D


#13

Nerthus sa for siden:

Antar du vet brelett er en lettmargarin med lite fett?

Sjekk forskjellen på ingredienser i breLETT og breMYKT da:

Bremykt:
Fløte, rapsolje, salt, melkesyrekultur, vitamin A (retinolpalmitat), vitamin D (kolekalsiferol)

Brelett:
Skummetmelk, kjernemelk, fløte, rapsolje, kokosolje, palmeolje, modifisert potetstivelse, melkesyrekultur, salt, emulgator (mono- og diglycerider av spisefett), stabilisator (natriumsitrat, dinatriumortofosfat), surhetsregulerende middel (natriumhydroksid), konserveringsmiddel (kaliumsorbat), aroma, farge (betakaroten), vitamin A (retinolpalmitat), vitamin D (kolekalsiferol)

Alt dette ekstra bare for å få ned fettinnholdet ;)


#14

Mellon sa for siden:

Jeg må bare fortelle det at jeg elsket brelett før, nå syns jeg bare det er ekkelt og sverger til ekte meierismør- det smaker jo bare sååå mye bedre. Nam altså, kokt egg med masse smør til, eller eggesmør til laksne- sikle

Jeg vil påstå at det hele er en tilvenningsak, likte ikke så godt smør i starten, men etterhvert fant jeg at jeg egentlig likte det veldig godt.

Det samme med rømme, før sverget jeg til lettrømme og mente ikke det var noe forskjell i smak, nå MÅ jeg ha seterømme, lettrømme smaker ikke en dritt


#15

Kathja sa for siden:

aaaah takk for info! Da er det jo ikke like faaali å prøve
Men kan jo ha valget mellom Bremykt og usaltet tinesmør.Smart

rømme? DET spiser jeg ikke ... sær som jeg er :eek:


#16

Bestemamma sa for siden:

Sjekket har jeg gjort for leeeenge siden........;)
Ingenting i Breletten er farlige saker....Den er bare ikke så kaloriholdig/feit som Bremykten..... Ikke at kaloriholdig/feit er dårlig, men jeg liker Brelett så den holder jeg fast på....:D


#17

Kathja sa for siden:

på 8 dager har vekta gått ned med 1,6kg. Det er vel bra!


#18

Trj sa for siden:

Når det først snakkes om smør her. Jeg absolutt elsker smør (og ALDRI margarin), men Kviteseidsmøret liker jeg ikke. Det minner meg om margarin både i utssende og konsistens. Får liksom ei hinne i munnen av det, akkurat som margarin føles. Noen som vet hva som skiller Kviteseidsmør fra Tines og Rørøssmør (som er favoritten) ?


#19

lifejack sa for siden:

Ja, det er veldig bra:)


#20

lifejack sa for siden:

Kvitseidsmør er vel kjernet av rømme, mens vanlig smør er kjernet av fløte:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.