lunsj : 3 skiver roastbiff + 6 skiver gulost
middag : 1 sommerkotlett
snack : 2 ss kjøttdeig ,3 skiver gulost -smeltet over med dært ketchup
totalt : 5.14 g kal ?
Lite med karber den dagen,men som sagt ,jeg lærer på veien.
Søndag 22/5-11
frokost ; knekkebrød rygvita ,baconost smør 7karber,kaffe med 1ss fløte
lunsj grillbein. kalde fra dagen før.
Middag : kjøttdeig stekt som burger + ost på toppen.
Dessert : 1 ts gele med jordbærsmak, måtte bare :(
snack : neve hasselnøtter 10-15stk
Karbo: cirka : 12.12 g ??
Så i dag ; Tirsdag 24/5-2011
Frokost ; burger med 6 gulostskiver ,vann 0 karber ,401 kcal, fett 29.4 gr, protein 34.1 g
Lunsj ryvita knekkebrød , leverpostei,vitago smør ,agurk
6.98 g i alt .
Drikker minst 3 liter vann pr dag så der tror jeg at jeg dekke behovet for vann. Kan bli mer enn 3 liter også.
Er utrolig sær i matveien,spiser ikke rømme,cc,majones osv. Men lurer på om jeg får i meg nok fett .Grønsaker skal jeg legge til tenkte jeg i neste uke. Må kjøpe inn litt forskjellig først.
I følge stixen kom jeg i ketose fredag noe som gikk fort da jeg startet onsdag sån halvhjertet. Har ikke veid meg eller målt meg siden starten.Vil ha veide/måledag hver fredag om mulig.
Enig med VSB: Bytt ut margarinskvipet med smør (og det er kun ekte smør som heter smør. Alt annet er margarin):)
Ellers vil jeg anbefale deg å lese denne fine nybegynnertråden, og legg spesielt merke til LCHF på 3 minutter. Den kan være en grei rettesnor i starten til du kommer litt bedre inn i ting!
Lykke til:)
Jeg trodde at når det var smør i vita pakka
Men står 0.karber på pakka. *Rett : Det står plantemargarin jaa ,æsj...
Noe annet smør jeg kan spise for meierismør hater jeg (kresen)
da må jeg finne noe annet.
skal bake lavkarbo knekkis og da kutter jeg ut ryvita sin ,den fiberrik var nødmat da jeg klarte å
starte uten å ha mat i huset plystre.
Men har bakt noen frokostbrød/boller ,oppskrift her i fra
har lest disse linkene,fått med meg en del,men går i surr da det er så mye info å huske.Har hukommelsesproblemer og teflonhjerne
Bare smør er smør, samme om du kalle det meierismør, setersmør eller kvitseidsmør. Smør er laget av kjernet fløte og er melkefett og ikke noe annet( evt tilsatt salt el.l da).
Vita, brelett o.l. er ikke hjertevennelig prosessert plantefett.
Hehe, bare hyggelig. Jeg bruker stort sett bremykt, og meierismør av og til bare. Jeg har jo sambo som ikke spiser lavkarbo, så det er et fint kompromiss med bremykt.
Hehe, tenkte faktisk å foreslå usaltet smør før jeg så posten din. Det smaker jo veldig ulikt vanlig smør synes jeg (rett og slett fordi det smaker svært lite;)), og bremykt er også et bra forslag. Men legg merke til at det er bremykt (gul pakke) og ikke den røde breletten. Bare sånn i tiiilfelle rottefelle du tenkte motsatt:)
Jeg må bare fortelle det at jeg elsket brelett før, nå syns jeg bare det er ekkelt og sverger til ekte meierismør- det smaker jo bare sååå mye bedre. Nam altså, kokt egg med masse smør til, eller eggesmør til laksne- sikle
Jeg vil påstå at det hele er en tilvenningsak, likte ikke så godt smør i starten, men etterhvert fant jeg at jeg egentlig likte det veldig godt.
Det samme med rømme, før sverget jeg til lettrømme og mente ikke det var noe forskjell i smak, nå MÅ jeg ha seterømme, lettrømme smaker ikke en dritt
Sjekket har jeg gjort for leeeenge siden........;)
Ingenting i Breletten er farlige saker....Den er bare ikke så kaloriholdig/feit som Bremykten..... Ikke at kaloriholdig/feit er dårlig, men jeg liker Brelett så den holder jeg fast på....:D
Når det først snakkes om smør her. Jeg absolutt elsker smør (og ALDRI margarin), men Kviteseidsmøret liker jeg ikke. Det minner meg om margarin både i utssende og konsistens. Får liksom ei hinne i munnen av det, akkurat som margarin føles. Noen som vet hva som skiller Kviteseidsmør fra Tines og Rørøssmør (som er favoritten) ?
Kvitseidsmør er vel kjernet av rømme, mens vanlig smør er kjernet av fløte:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.