< Tilbake til oversikten

Iskrem med vaniljefugde og sjokolade

#1

SusanG sa for siden:

Inspirert av daimiskake oppskriften min, har jeg laget meg en lavkarbovariant. :) Vil man ha denne som iskake så kan man lage marengsbunn av de tre eggehvittene og ha den under isen.

  • 3 eggeplommer

  • 1ss splenda

  • 1ss sukrinmelis
    Piskes til eggedosis/ tykk og luftig masse

  • 2 bokser kremfløte

  • 1ts splenda

  • 1ts sukrinmelis

  • 1ts vaniljepulver
    Piskes til krem.

Bland krem og eggedosis, tilsett:

  • 2 ss sterk kaffe
  • 1 raspet cloetta sukkerfri sjokolade, eller annen sjokolade du liker
  • 1/2 porsjon vaniljefugde i biter. ( Du finner oppskrift her på forumet)
  • Bland gjerne i litt peanøtter også hvis du liker søtt og salt sammen
    Hell alt i en tom 1l isboks, ha på lokk og sett i fryseren. Kjempegodt!
    Denne er ikke så søt da jeg ikke er så glad i ettersmakene på søtstoffene. Smak til med søtning til du får det slik du liker det.

Vil man ha sjokoladesaus til å ha på isen så kan man bruke samme oppskrift som når man lager sjokoladetrøfler.

  • Kok opp 1 dl kremfløte
  • Hakk 200g sjokolade (sukkerfri eller 70%)
  • Ta fløten av platen og bland i sjokoladen, rør til du får en jevn masse.
    Nå har du varm sjokoladesaus til å ha på isen. Sett restene i kjøleskapet til den stivner, så kan du lage trøfler av dette. ;)

PS: Så i en annen istråd her ett tips om å dekke isen med plastfolie for å unngå krystallisering. Det var lurt, skal prøves neste gang. Det blir ikke krystallisering i isen når jeg lager høykarbo is...det er nok søtningstoffene som gjør det. Det er jo bare det som er endret.


#2

gladjenta84 sa for siden:

Dette hørtes godt ut :) Lagret blant favoritter så jeg lett finner den igjen


#3

Mithila sa for siden:

Hørres fantastisk ut!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.