Jeg vil ned fem kg slik at jeg er tilbake til før-gravid vekt (det er to og et halvt år siden fødselen, men disse 5 gir ikke slipp!) så derfor vil jeg prøve lavkarbo. Jeg er 63 kg, 167 cm høy og vil ned til 58. Trener 2-3 ganger i uken på treningsstudio(zumba og corebar) og går tur med hunden vår.
Jeg har prøvd å sette meg inn i dette, men fremdeles dukker det opp spørsmål i hodet mitt titt og ofte.
Idag har jeg spist til frokost og lunch:
eggerøre av 2 egg og en skvett fløte
en halv avokado
to strimler bacon
fire dulcita tomater
Det var veldig godt og holdt meg god og mett, men det tar tiiiiid å lage til. De dagene jeg jobber har jeg også en 2,5 åring som skal stelles og gjøres klar for barnehagen og en hund som skal luftes. Så derfor ønsker jeg tips til RASKE frokoster, før kunne jeg jo bare smøre en skive til kaffikoppen. I tillegg må jeg jo lage meg lunch siden jeg ikke kan spise brødet jeg får på jobb lengre.
Er det okei med ryvita, rugsprø, fiberrik eller lignende? Ser noen skriver at man ikke bør spise så mye av slikt, mens andre sier det er greit med mye fett pålegg på. Jeg liker ikke majones, men spiser det meste ellers.
Har dere tips til noe annet raskt og godt?
Hvis du vil ha noe å bare kaste kjapt i deg om morningen kan du jo spise skyr, yoghurt naturell eller cottage cheese med "musli" av mandler og paranøtter for eksempel.
Ellers er det mange som snakker om osteknekkis her inne, det er ost som man steker i mikroen eller i ovnen til de blir sprø. Det kan du bruke som en slags kjeks. Og så kan du lage egne brød og knekkebrød med veldig lite karbo i.
Rester fra gårsdagens middag funker også bra. Har du mer tid på kvelden kan du jo lage til et eller annet (lapper, en stor omelett,salat eller hva som helst) som du bare kan plukke ut av kjøleskapet morgenen etter, og ha som både frokost og lunsj.
Er ikke så god på å spise frokost, men litt "fingermat" går greit. Noen skinkeskiver, osteskiver og noen cherrytomater gjør som regel susen. Ellers så hender det at jeg lager meg omelett til kvelds slik at jeg har noen rester til frokost.
Vanligvis ville jeg ventet litt med frokosten, men når jeg skal på jobb må jeg ha i meg noe så jeg ikke skal svime av før lunch :p Jeg blir veldig svimmel hvis jeg ikke spiser før jeg går på jobb og har ikke mulighet til å spise igjen før lunchpausen.
Ser det er noen som spiser cc, tyrkisk yoghurt eller lignende med bær i, kjøper dere frossne bær da eller ferske fra frukt og grønt disken? Ser for meg at det siste blir dyrt i lengden.
Jeg vil anbefale egg for å holde koken fram til lunsj :) Egg kan du hardkoke, lage omelett av eller behandle på annen måte kvelden i forveien, og det tar ikke lenger tid om morgenen enn å smøre seg en skive. Jeg lager porsjonsomeletter i silikon-muffinsformer og gir etpar av dem en liten runde i mikroen før de spises. Like godt som nylaget og holder meg mett lenge. Ellers baker jeg nannahs knekkebrød etpar ganger i mnd, og disse funker med ALT pålegg. Holder magen i orden også!
Forbered frokoster dagen før :) Omeletten kan lages og bare varmes opp, egg kan hardkokes og skrelles..Holder seg fint noen dager i kjøleskap. Du kan lage Nannahs knekkebrød (veldig gode), nøttescones som du varmer opp fra frossen tilstand (veldig godt med smør og ost på). En god salat kan du jo lage kvelden i forveien. Smoothie er det vel også noen som har laget og oppbevart natten over i kjøleskap, kan evt røre i litt veske (vann eller fløte) bare så den "friskes" opp :)
Jeg kjøper frossne bær fra frysedisken som jeg tiner på benken eller i microen :)
sjekk ut frokostpannekake oppskrifta som ligger i forumet (Bare søk på frokostpannekake) Den lager segselv mens du er i dusjn, steller ungen osv :D
Er godt å ikkeminst super enkelt :D
Mitt kjappeste tips er, smelt meierismør i en teflonkjele, hiv oppi litt bacon/skinke/salami (om du har, funker fint uten også), knakk oppi ønsket antall egg, noen osteskiver og gjerne litt gressløk. Rør rundt til det ser ferdig ut og tøm over på tallerken ;) Ser kanskje ikke vemodig vakkert ut - men er kjapt, mettende og smaker svært så bra ;)
Hva jeg spiser til frokost varierer etter hvor god tid jeg har om morgenen. Er jeg strikt og klarer å stå opp tidlig steker jeg bacon, asparges og sopp, heller gjerne i en fløteskvett og koker egg til.
Evt koker jeg egg dagen i forveien og tar med meg det og en skive lavkarbobrød på jobb og spiser frokosten der.
CC med kokt skinke/kalkunskinke, litt paprika og avokado i har blitt en storfavoritt!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.