Makronella sa for siden:
Da jeg postet pizza forsøk 3 fikk jeg kommentarer fra flere som hadde fått deigen for klissete og mente mengden fiberhusk måtte dobles. Jeg har nå laget den igjen – som jeg nevnte i kommetaren ville jeg redusere oljemengden og det gjorde jeg -faktisk ned til 1 sskje -dermed tok jeg og litt mindre fiberhusk (2, 5 ss). Joda da det var rørt sammen var deigen løs, veldig løs. Som det står i oppskriften skal den svelle et par minutter og etter det er den fast og fin -akkurat samme konsistens som på deigklumpen på bildet i forrige innlegg.
Grunnen til at jeg reduserte oljemengden såpass mye i dag var at jeg skulle teste ut mitt siste innkjøp : Pizzastein til grill !! Lever man etter prinsippet at alt kan grille,s må man jo leve opp til det…….
Jeg har pizzastein til vanlig ovn og falt for fristelsen til kjøpe til grillen også. Egentlig ville jeg hatt en stor avlang stein men den hadde ikke noen av butikkene jeg var innom inne så dermed endte eg opp med den minste av to runde. Akkurat passe stor til porsjonspizza.
Steinen skal varmes opp i ca 10 min. Der er også med en stekeplate i metall som pizzaen skal ligge på mens den grilles. Dette gjør det lett å legge den både på og ta av den varme steinen.
[CENTER][/CENTER]
[CENTER][/CENTER]
[CENTER]pizzastein med og uten stekeplaten[/CENTER]
[CENTER] [/CENTER]
Jeg lagde flere pizzaer i dag -både med hvetemel og lavkarbo. Ikke alle som spiser lavkarbo her i huset. Valgte for letthetskyld å legge de på bakepapir i samme størrelse som stekeplaten, når pizzaen hadde fått noen min på steinen var det ikke noe problem å dra det av. Både karbopizzaen og lavkarbo varianten stekte fint , og brukte mindre tid enn i stekeovnen. Vær klar over at steker lavkarbopizzaen for lenge blir den mer lik omelett i bunnen Testet dette ut med en liten bit av den, skulle egentlig se om bunnen ville bli sprøere om den stekte lenger men resultetet ble helt motsatt -seig “omelett-konsistens” isteden
Pizzasteinen kan og brukes til steke brød står det, gleder meg til teste ut det og