marjusen sa for siden:
Jeg må innrømme at jeg har syndet litt i ferskvaredisken på ICA. Der har dem noen alldeles NYDELIGE baconburgere.
Idag måtte jeg prøve å lage noen lovlige, og disse ble MINST like gode, om ikke bedre. Nam nam.
Du tar:
400 gram kjøttdeig av SVIN
250 gram vanlig kjøttdeig
1 pakke smårettsbacon
1 ts muskattnøtt
1 ts korriander
1 ts ingefær
1 ts paprikapulver
1 ts salt
litt ferskkverna pepper
1 egg
så mye fløte du får spedd inn.
Jeg bruker kjøkkenmaskin, og jeg tror du nesten må bruke det. Kenwood sin K-krok er genial og lager veldig fin farse:)
Først tar du i kjøttdeigen og blander lett. Også dette er også viktig, jeg brukte en stavmikser på smårettsbacon. Viktig at denne her blir helt farse i konsistensen. Skal ikke være noen klumper. Etter denne er heelt fin fin hakket tømmer du massen oppi kjøkkenmaskina med kjøttdeigen. Bland lett engang til. Så tar du i egget og alt krydret. Bland så lett engang til.
Til slutt sper du med fløte. Om du tar lite omgangen får du inn nesten en hel kremfløteboks, og da blir de veeldig saftige og gode:)
Så steker du dem som vanlig karbonader i meierismør
Disse anbefales virkelig. Jeg serverte disse med sellerirotpure og dampet blomkål og brokkoli. Smeltet litt smør som jeg helte over.
Marius