< Tilbake til oversikten

Fine og saftige baconburgere

#1

marjusen sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg har syndet litt i ferskvaredisken på ICA. Der har dem noen alldeles NYDELIGE baconburgere.

Idag måtte jeg prøve å lage noen lovlige, og disse ble MINST like gode, om ikke bedre. Nam nam.

Du tar:
400 gram kjøttdeig av SVIN
250 gram vanlig kjøttdeig
1 pakke smårettsbacon
1 ts muskattnøtt
1 ts korriander
1 ts ingefær
1 ts paprikapulver
1 ts salt
litt ferskkverna pepper
1 egg
så mye fløte du får spedd inn.

Jeg bruker kjøkkenmaskin, og jeg tror du nesten må bruke det. Kenwood sin K-krok er genial og lager veldig fin farse:)

Først tar du i kjøttdeigen og blander lett. Også dette er også viktig, jeg brukte en stavmikser på smårettsbacon. Viktig at denne her blir helt farse i konsistensen. Skal ikke være noen klumper. Etter denne er heelt fin fin hakket tømmer du massen oppi kjøkkenmaskina med kjøttdeigen. Bland lett engang til. Så tar du i egget og alt krydret. Bland så lett engang til.

Til slutt sper du med fløte. Om du tar lite omgangen får du inn nesten en hel kremfløteboks, og da blir de veeldig saftige og gode:)

Så steker du dem som vanlig karbonader i meierismør

Disse anbefales virkelig. Jeg serverte disse med sellerirotpure og dampet blomkål og brokkoli. Smeltet litt smør som jeg helte over.

Marius


#2

Imp sa for siden:

Oi, den Kenwoodkroken har vi og og mannen har lurt på hva vi skal bruke den til. Skal vise han oppskriften jeg. ;) Takk!


#3

marjusen sa for siden:

Den er også knallfin å bruke til å lage sjokoladekaker, pannekakerøre, vaffelrøre osv. Gjør at røra blir luftig og fin:)

Også ern knall til å lage farser osv:)


#4

Imp sa for siden:

Oki, takk for tipset. Jeg er nok veldig glad i håndmikseren min og bruker den til det meste. Liker å ha litt kontroll, kan du si. Og så syns jeg av en eller annen grunn at den miksen på Kenwood er litt treg. Mannen er litt mer glad i Kenwood'en sin, og bruker den mere. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.