Her går det mye i koteletter av alle slag. Billig, godt og proteinrik mat. Steker de ofte i ovnen / steikepanne med blomkål/brokkoli til. Blir litt kjedelig i lengden. Trenger tips der det totale måltidet ligger på max 7 kbh.
Jeg hadde kotelett i går. La den i varm panne med smør, hadde på litt salt og godt med pepper og grillkrydder + en neve finkuttet purreløk. Lot den få fin stekeskorpe på begge sider og skrudde så ned varmen nesten helt og la på lokk. Lot den surre på svak varme i en drøy halvtime, snudde den 2-3 ganger underveis.
Etterpå lot jeg den hvile på fatet mens jeg slengte en neve kikerter (neppe kompatibelt med ketose) og en neve finkuttet squash (her kan du jo bruke det du liker!) i sjyet etter koteletten. Lagde en salat mens dette surret en stund, skrudde opp varmen litt da. Hadde så i en god slant med rømme og rørte godt. Til slutt en dæsj bbc-saus og litt chilipasta. NAM! Det ble knallgodt!
Og heldig for meg så har de salg på koteletter fra Farmen (ukjent produsent for meg) på Ica her til 15,- for 4 stk! :) Har 10 i fryseren og en i kjøleskapet som skal bli middag i dag. :) (koteletten altså, ikke kjøleskapet)
jeg begynte med en type lavkarbo her for 14 dager siden. kutta ut ris,poteter,brød å pasta.
spist masse grønnsaker, brokkili, blomkål, gulerot å kalrot. laga med kokt eller stekt egg. omelett. spist avokado og nøtter. å ren mat! gikk ned 7 kg den på første uka.
så kom uke nr 2, fulgte fortsatt dette "strenge" regime, vekta rører seg ikke.......
hva gjør jeg galt???
Takk for gode tips :) Pippilotta: Husk at det du går ned første uka er mest vann. Du kan ikke vente en slik vektnedgang hver uke. 0,5- 1 kilo i uka er vel det optimale på sikt. Gulerøtter og kålrot er en del karber i. Tommelfingerregelen er at de grønnsakene som vekser under jorda skal man vere litt forsiktig med. Hadde jeg vert deg, så hadde jeg villa kutta ned på det. Sjekk denne tråden som har mange gode tips og informasjon om du er ny i gamet, eller bare trenger litt inspirasjon :) Lykke til videre!![u][/u]
Brun kottisene på panna. Legg dem i en ildfast form, gjerne litt sånn oppå hverandre. Ha på salt, pepper, estragon og hvitløk. Hell over fløte så det nesten dekker. Stekes i ovn til kjøttet løsner fra benene. Server med bakt tomat og stekt sellerirot. :sikle:
Nå står det ett brett med koteletter i steikovnen. Marinert med olje, sitronsaft, chilli, salt og pepper + litt soyasaus. Sakl lage en brokkolipurre til.
Ååå. Nam. :smile: Det hørtes godt ut! Med en gang du nevner fløte så er jeg solgt. Hehe! Blir middagen en dag i uken!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.