< Tilbake til oversikten

Skaldemans slankekjøttkaker

#1

Elin_no sa for siden:

Hvordan funker de på dere?
[color=red][/color]
Og hvordan lager dere dem?? (svinefarse??? :confused: og hvilken kjøttdeig er ok dersom man ikke skal bruke ferdiglagd, har dere evt oppskrift? :confused:)
[color=#ff0000][/color]
[color=#ff0000][/color]
[color=#ff0000][/color]
Hilsen ei som trenger å få alt inn med teskje....:o


#2

Lillemy71 sa for siden:

Tja hva med å begynne med å lese boka GI-null så kan du få alt inn med teskje? Eller se helt nederst på denne siden så finner du andre tråder om det samme.


#3

Elin_no sa for siden:

...og nederst på siden stod det plutselig mange tråder som ikke dukket opp på søket... :rolleyes:


#4

Charlott sa for siden:

Søkemulighetene her er ikke heeeelt topp, jeg har vært her en stund og synes fortsatt det kan være knotete ;)


#5

Elin_no sa for siden:

Men er det noen som vil dele erfaringer med disse kjøttkakene? Har de funket på noen?


#6

Nerthus sa for siden:

Heter de slankekjøttkaker? ler - har jo boka, men en stund siden jeg har lest den. Jeg bruker de innimellom når jeg er matlei, smaker godt, enkelt og lage.

Svinekjøttdeig er greit og bruke, den har mer farse-konsistens, ikke så enkelt og blande i feks kjøttdeig. Ha gjerne litt mindre fløte i enn det står i boka, da blir de ikke så flytende og steke.

Nå er det vel ikke meningen at man BARE skal spise disse kjøttkakene da, de er jo ment som et måltid med perfekt fordeling mellom protein, fett og karbo :) (mulig jeg har misforstått??)


#7

Modezty sa for siden:

Hvis jeg husker rett spiser man bare slankekjøttkakene og vann når man er på Skaldemann fakir. Men de kan også brukes på "vanlig" Skaldemann :)

Skaldemann fakir er bare for de som er ekstremt overvektige, og han anbefaler faktisk et vekttap på 1/2 - 1 kg pr uke. Han angret selv på at han gikk ned så fort, fordi huden ikke klarte å holde følge.


#8

Elin_no sa for siden:

Ja, han skriver at han i perioder kjører kun slike kjøttkaker dersom han ser kiloene snike på. Men de skal visst være veldig effektive ja, så en bør gjerne følge med at det ikke går alt for kjapt så man ender opp som ei sviske. :D
[color=#ff0000][/color]
Jeg har stått stille i mange uker nå, og kjenner at jeg er klar for en liten boost!!


#9

Lillemy71 sa for siden:

Dersom du skal lage disse kjøttkakene og bruker den svinekjøttdeigen som du får tak i her i landet, må du tilsette ekstra fett. For det som Skaldeman bruker er nok mer som den medisterdeigen man får til jul her og kanskje enda feitere. Og ja Skaldeman selv refererer til dette som slankekjøttkaker

Poenget med disse kakene er at man kun skal spise disse og få et riktig forhold mellom fett, proteiner og kh. Skaldeman snakker om fettkvoten og den bør ligge på 1,3 for å få stabil nedgang. Fettkvoten er antall gram fett delt på antall gram protein + antall gram kh. Når man går på disse skal man så godt som ikke ha kh.

Jeg anbefaler på det sterkeste å lese boka dersom du skal prøve på dette for det må gjøres riktig for å virke. Boka koster bare litt over 100 kr på nettet og man får den i løpet av et par dager.

Oppskriften er svinekjøttdeig (anbefaler som sagt medisterdeig om du får tak i det eller så må du tilsette fett. Du kan f.eks få tak i ister hos slakter å bruke.). Så er det 1/2 dl fløte og 1 eggeplomme per 100 g kjøttdeig og evt kryder. Anbefaler deg også å ha i fiberhusk for det binder fløten slik at den ikke koker ut i panna ved steiking og kakene bli fastere. Husk bare at fettkvoten (1,3) er veldig viktig her for at det skal virke.

Husk også at det er ikke sikkert at dette virker dersom du prøver det for bare en uke, man må holde på en stund. Og en siste ting ikke bare skal man ha minimalt med kh men all kunstig søtning er fy fy. Det er altså så godt som fett og prot man skal innta.


#10

Elin_no sa for siden:

Lillemy, takk for gode tips. Hvor mye svinekjøtt tar du til de ingrediensene du nevner her?


#11

Elin_no sa for siden:

Da var boka bestilt, billig jo!!! Jeg leser "spis deg ned i vekt" akkurat nå, kjempeinspirerende!!! :)


#12

Nerthus sa for siden:

Skynder meg og svare for lillemy, det står ingredienser du tilsetter pr 100 gram svinekjøttdeig du har tilgjengelig, ofte er det 400 gram i en pakke :)


#13

Elin_no sa for siden:

Takk for tips, høres absolutt gjennomførbart ut det!


#14

Elin_no sa for siden:

Da har jeg lagt mine aller første slankekjøttkaker. De var KNALLGODE!!! Brukte 3 deler oksekjøtt og 1 del smør, krydret med timian, hvitløk, rosmarin og pepper. NAM!!!! :p
[color=red][/color]
(så gjenstår det å se om det vil vises på vekten :rolleyes:)


#15

Nerthus sa for siden:

Ikkeno fløte og eggeplommer i?


#16

nellie sa for siden:

Tror fløte og eggeplommer er litt av poenget..

Jeg lagde dem med masse olivenolje og noen eggeplommer isteden. Hadde ikke fløte. Ble gode de også:)


#17

Lillemy71 sa for siden:

Stemmer det, er jo rett og slett for å få de feite nok også da og spesielt for oss som bare får tak i relativt mager kjøttdeig/svinedeig. De har jo bare medisterdeig til jul de fleste plasser.


#18

Elin_no sa for siden:

Jeg laget ut i fra dette innlegget til Mr Skaldeman.


#19

Lillemy71 sa for siden:

Men i tillegg til feit farse (som skal være ca 3 deler kjøtt og 1 del fett) skal det være eggeplommer og fløte. Den oppskriften som jeg har gitt lengre oppe i tråden er direkte sitat fra boka GI-null.


#20

Elin_no sa for siden:

OK, jeg tok liksom den letteste jeg fant jeg da.... :rolleyes:
[color=#ff0000][/color]
Men, nå når kjøttkakene først ligger i kjøleskapet; er forholdet 3 deler kjøtt og 1 del fett? Altså Skaldeman generellt?


#21

Elin_no sa for siden:

OK, nå leste jeg innlegget ditt engang til og forsto litt mer... Ikke så lett med hoderegning en søndagskveld... :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.