< Tilbake til oversikten

Usj.... Trenger tips til ENKEL mat nå ... Anyone?

#1

lille_flode sa for siden:

Egg utgår (brekk), absolut alle former for lavkarbobrød jeg har smakt gir meg nærmest frysninger, grøt funker hvis jeg må...standard salat med f.eks kylling er jeg lei.

Har virkelig prøvd å være flink til å variere nå, men har likevel nå kommet dit at mat er kjipt, mat er ett ork og iallefall ikke godt. Resultatet er at jeg da lar være å spise. Da vet jeg av erfaring at veien tilbake til gamle uvaner er kort... har også jobbet med spiseforstyrrelser periodevis og vil ta tak nå som jeg merker at det sklir rett ut.

Jeg trenger sunn mat, mat som metter, som ikke har synlig fett, som ikke trenger fancy ingredienser, og som ikke trenger særlig forberedelse...

Noen tips her? Før jeg kjører meg fast igjen? Kan jo ikke akkuraj leve på bringebær og krem heller...

Ang filosofi er jeg nok mest mot ketolyse , ganske enkelt fordi det finnes mest info og oppskrifter og jeg innbilder meg at ketolyse er den som er mest effektiv. Har nok ligget over i karbs, under i fett, og for mye protein generelt, men ser jo tilogmed selv at jeg har gått ned, og det på 1 mnd, det er den eneste lille motivasjonen som er igjen nå.

Har også en mistanke om at nedgangen kommer av kcaloriunderskudd heller enn pga lavkarbo kost...

Kan jo nevne at jeg systematisk har ødelagt meg selv i godt og vel ti år med å ikke spise, så sult er en sjeldenhet, og jeg har magesekk på størrelse med en rosin.

What to do ? Nå har jeg gitt opp to ganger før pga disse problemene, de ser ut til å komme ganske nøyaktig 4 uker etter start, nå vil jeg virkelig løse problemet fremfor å slutte.
Å øke i karbohydrater er en dårlig løsning, vel kommer sulten, men det gjør søthungeren også....


#2

Olive Oil sa for siden:

Jeg spise mye supper når matlysten ikke er på topp. Lett å få ned, og man kan spe på med litt ekstra fett i form av olje eller fløte uten at det merkes så godt. Må jo lage suppen selv, men det trenger ikke være så avansert, og lager man masse, kan resten fryses i porsjoner til senere bruk. En enkel og god suppe jeg lager endel, er kyllingsuppe. Koke blomkål, løk, hvitløk og purreløk i kyllingbuljong, skjære noen kyllingfileter og slenge i. Hell i fløte til du blir flau, og smak til med salt, pepper, basilikum og estragon. Legg inn ingrediensene på diett.no, så er det lett å beregne riktig forhold mellom fett-proteiner-karbo.


#3

arnakristin sa for siden:

Hei,
Litt vanskelig å komme med noen konkrete forslag men kanskje du kan finne litt inspirasjon i disse trådene


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.