< Tilbake til oversikten

Nitritt?

#1

boble sa for siden:

Jeg har spist salat til lunsj i dag,plukket fra en salat-bar,og det er jo såå praktisk. Men midt i salaten-spisingen min så kom jeg til å tenke på skinken jeg hadde oppi (ganske mye og). Er usikker om det er smårett-skinke eller picnikskinke.
Og i picknik-skinke er det vel nitritt eller hva det heter,og det skal man vel ikke ha på induksjon,vel!?
Er livredd for å ødlegge for meg selv nå som jeg er så godt i gang!
[size=3][/size]
Hva er nitritt,a? :forvirret
[size=3][/size]


#2

Nille sa for siden:

Nitritt og nitrater ja. Det brukes til bearbeiding, røking og som tilsetning i enkelte matvarer (så vidt jeg vet). Det er mest for å få frem rødfargen. Det brukes i jordbruket og som tilsetningstoff i maten til dyrene, men det er av andre grunner. I de små mengdene vi får det i maten er det ikke farlig. Du spiser jo ikke masse av det om gangen (flere kilo liksom). Det er nitrater i alt rødt kjøtt har jeg lært, men lærdommen er gammel - så det har muligens skjedd endringer.

Jeg har ikke sett noe sted i MIN Atkins bok at du ikke skal ha det under induksjonen - så bare spis skinke du. Du ødelegger ikke induksjonen med å spise skinke iallefall.:)

Kanskje HP og Lise vet mer om dette ???


#3

boble sa for siden:

Tusen takk for svar: Ble litt klokere nå iallefall. kikket gjennom kjøttvarene jeg hadde i kjøleskapet og det var tilsatt i flere av de. Men sikkert i forsvinnende små doser.

Jeg har den elendige norske boka,og i den står det at man skal holde seg unna kjøtt som inneholder nitritt(el nitrater). Det står undet listen over godkjente kjøttvarer i induksjons-kapitlet .Heldigvis så har jeg bare lånt boken på biblioteket,så jeg har ikke kastet bort pengene mine i det minste.
Skal bestille orginalen på amazon i morgen!!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.