< Tilbake til oversikten

Fibrex og psyllium

#1

lucifine sa for siden:

Er dette noe som vi kan bruke? Kjøpte det da det SER gunstig ut...? Men ER det?

fibrex: er et glutenfritt kostfiber som med sin høye vannholdenhet (øh beklager dårlig oversettelse) gjør brød saftigere og forlenger holdbarheten. Fibrex gir også bedre struktur og saftighet til brød, kaker, og farseretter.

Energi: 60kcal
karbohydrater: 5,5g (derav sukkerarter 0,5g)
fett: 0,5g
kostfiber 67g
natrium 0,005g

psyllium: er rik på fiber og er perfekt ingrediens for å holde brødet ferskt og saftig. med psyllium kan den glutenfrie deigen både knaes og eltes.

energi:10kcal
protein:1,5g
karbohydrater:0g
fett: 0,6
kostfiber:85g
natrium: 0,08g

Har noen erfaring med disse?


#2

Furine sa for siden:

Fibrex kjenner eg ikkje til, men eg meiner Nannah har i alle fall ei brødoppskrift med fibrex i.

Psylliumfrø er vel betre kjent som fiberhusk og er mykje brukt i lavkarbobakst.


#3

Cassiopeia sa for siden:

Fibrex er sukkerroefiber, og er også velegna i lavkarbokost. Du kan for eksempel bruke det i stedet for kli.


#4

lucifine sa for siden:

Flaut... Kremt.. Hva bruker man kli til?


#5

Furine sa for siden:

Enkelt sagt: Fyllmasse!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.