< Tilbake til oversikten

Nybegynner og prøver treng hjelp

#1

dunia sa for siden:

Hei alle sammen:)
jeg har meldt meg inn på forumet i dag og startet lavkarbo.
eg er 22 år, høyden min er 1.50 og vekten min er 72:-(
jeg er pcos pasient og prøver. tar metformin 1g morgen og 1g kveld.

dette er start maten min

Frokost:
2 skiver fiberrik m/1stektegg
litt mandler
en kup grønn te

mellom måltid:
2 skiver fiberrik m/jalapeno ost og agurk.

lunsj:
4 skiver fiberrik m/makrell i tomat 100g+agruk skiver.
1 kupp cafelaute med masse fløte pulver

middag:
en halv avokado blandet m/ cottage chesse, rømme og krydder.
squash og gule linser.

dette var alt jeg spiste på første dagen, nå trenger jeg svar i fra dere som har vært lenge her på forumet og har erfarginer, har jeg gjørt det riktig eller har jeg spist for mye karbo.
Takk på forhånd


#2

Furine sa for siden:

Hei og velkommen! :)

Eg anbefaler å lese nybyrjartråden, den er informativ og god. Det kan også vere lurt å finne seg ein filosofi å følgje, det kan gjere det litt lettare.

Om eg skal kommentere det du har lagt ut av mat, så er det etter mi meining litt mykje fiberrik, og litt lite protein. Et du noko varm mat i løpet av dagen?

Kvifor brukar du fløtepulver? Eit av poenga med lavkarbo er jo å ete rein mat, er usikker på kor reint og bra fløtepulver er. Eg kutta til dømes ut kaffi på jobben sjølv, fordi der berre er pulverfløte, og eg gløymer å ta med eigen fløte.


#3

dunia sa for siden:

Takk Furine
Jeg vet det ble formye fiber men det første dagen min så det var vanskelig å hoppe over brødet. jeg elsker brød, særlig paris loff...... karbo ser ut som en tortur for meg, men jeg er nød til å gå på lavkarbo for helses skyld.
men i dag spiste jeg bare
2 fiberrik skiver m/2 kokte egg og cottage chesse.
en boks makrell til lunsj
og røkt laks m/avokado+agurk mef 1 skive rugbrød.
mvh
D........


#4

Furine sa for siden:

Forstår at det er vanskeleg å kutte brødet. Det synest eg også, men det går seg til. Men som eg allereie har nemnt, et du ikkje varm mat i løpet av dagen?

Ein lærer litt kvar dag, så ikkje fortvil! Men les for all del om temaet, kunnskap er viktig!

Rugbrød er det nok også ein del karb i, men det kjem også litt an på kva "lavkarbonivå" du har tenkt å legge deg på.

Eg et gjerne middagsrestar til lunsj til dømes. Praktisk og greit å ha med på jobb (viss ein har tilgong på mikro).


#5

Charlott sa for siden:

Furine la ut en link til deg, denne, nybegynnertråden. Les den! Der får du masse tips, oppskrifter - kort sagt det meste du trenger å vite for å leve lavkarbo :D

Spiser du ikke varm mat? Grønnsaker?

Lavkarbobrød finner du i oppskriftsdelen av forumet (ligger i linken du har fått), det finnes også masse andre flotte oppskrifter der, så du får litt variasjon :)


#6

dunia sa for siden:

Jo da jeg spis varm mat jeg er i fra afghanistan så varm mat sipiser vi 2 ganger om dagen men maten .
som vi lager har storsett Brød som tilbehør, også grønnsaker men eg spis mye agurk og tomat.


#7

Dolsi sa for siden:

Hva om du kutter ut fiberrik og heller baker deg lavkarboknekkebrød og lavkarbobrød ? :)


#8

Furine sa for siden:

Det finst mange oppskrifter her inne på brød og lappe-liknande saker som kanskje kan testast? Greit å variere litt!


#9

dunia sa for siden:

jo da jeg spis varm mat og grønnsaker men har ikke spist den etter at eg startet på lavkarbo,
jeg skal se om jeg finner noen gode oppskrifter til middag......til lunsj spiser jeg makrell eller salat, det er letvint å spise på jobb.:)


#10

dunia sa for siden:

s

ja da i am gona explore this:)


#11

dunia sa for siden:

jeg kjøpte i dag hvetekli, seasamfrø, og linfrø jeg får se hva jeg kan bruke dem til.:D


#12

Klara sa for siden:

Hei og velkommen hit!

Med metformin og lavkarbo vil du nok få god effekt!

Kan virkelig anbefale Nannahs supergode knekkebrød! Og så kan du jo bytte ut brødet du pleier å ha til maten med bønner, linser, blomkål eller brokkoli.

Vi har også et eget sted for oss med PCOS her :smile:

Masse lykke til!


#13

Camomilla sa for siden:

Ville bare ønske deg lykke til - selv er jeg 153 cm og veide 73 for en tid tilbake. Nå er jeg nede i 59 og snart normalvektig, takket være lavkarbo!

Jeg spiser mye egg; porsjonsomeletter og eggerøre og av og til kokte egg. Så spiser jeg mye kjøtt, fisk og kylling, Creme Fraiche (CF), fløte og sauser. Dressinger av majones/CF og lettpisket fløte. Grønnsaker i form av brokkoli, blomkål, spinat, paprika, sukkererter, kål, salat, tomat. Baker nannahs supergode knekkebrød fra tid til annen, og spiser mye roastbiff med remulade, peppermakrell, røkelaks og ost.

Vekttapet mitt har ligget på ca 0,5 kg pr uke de 4-5 første mnd, noe mindre nå. Masse lykke til :)


#14

dunia sa for siden:

Takk :)
det var flott å høre at du er snart tilbake til drømme vekten. jeg ønsker det samme.
jeg spiser mye fisk og egg.....og grønnsaker. jeg skal snart finne andre intressante oppskrifter her.:)


#15

dunia sa for siden:

Takk skal du ha:)
Det var flott å høre at dere har en PCOS link.....jeg kommer dit
;)


#16

BitTorres sa for siden:

Og husk å kutt ned (helst ut) erstatninger som f.eks fløtepulver, de inneholder altfor ofte skjulte karbohydrater (som taco krydder, nesten bare sukker). Bruk så ofte du kan ekte varer, som kremfløte istedet for pulver. Når du blir sikrere, så begynn å kjøpe råvarer, og tilbered maten selv, da vet du akkurat hva du får i deg. Egg, bacon, kjøtt, fisk, fugl, kjøp det aller helst rått og ikke tilberedt.
Lag sauser og supper selv, fra bunnen av, du vil ikke TRO alt det som finnes i ferdigsauser/supper. Ikke alltid så mye karbohydrater, men tilsetninger som også skaper hormonproblemer i kroppen. Derfor er det å bygge opp maten fra bunnen av viktig å lære seg.
Men tillat deg tid til å lære, og å "feile". Det MÅ du nesten gjøre, og det er sånt du lærer av, og blir flinkere av. Kjøp bøkene til Sofie Hexeberg om du ikke har dem, det er godt å ha flinke støttespillere :)
Og lykke til, det går bra om du tar tiden til hjelp :)


#17

dunia sa for siden:

Takk
Fløtepulver har jeg kuttet helt :-) og har jeg skaffet meg Boka til Sofie Hexeberg.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.