supermax sa for siden:
I Thailand spises det MYE karbohydrater i form av ris og frukt. Thaiene spiser også ofte og mye. Hva kan det ha seg at de har unngått å bli plaget med de "vestlige folkesykdommene" som fedme, diabetes osv.?
supermax sa for siden:
I Thailand spises det MYE karbohydrater i form av ris og frukt. Thaiene spiser også ofte og mye. Hva kan det ha seg at de har unngått å bli plaget med de "vestlige folkesykdommene" som fedme, diabetes osv.?
Gracella sa for siden:
Syntes heller at de spiste ikke så ofte og lite. Mye frukt og grønnsaker og mye ren mat.
Men nå er det jo stor forskjell på tradisjonell mat og "storbymat" der også.
Men dette er bare synsing fra min side (basert på hva jeg har sett, men, men) og jeg har ikke noen linker til det thailandske helsevesnet eller helsestatistikker derfra.
Kitt sa for siden:
Jeg leste akkurat om dette i forhold til kinesere, tror jeg, men det går nok ut på det samme.
Det var snakk om at de stort sett har spist ris og grønnsaker, lite fett og kjøtt. Mange er dessuten svært fysisk aktive. De som får stillesittende jobber og vestlig livsstil, får like mye hjerteinfarkt, fedme og diabetes som "oss"!
I Thailand finnes det ingen meieriindustri. All melk og annet importeres. Det finnes faktisk ikke vanlige kuer der i det hele tatt. Altså er det en type fett de feks aldri har benyttet seg av i særlig grad!
LilleFly sa for siden:
Itillegg så tror jeg måten de tilbreder maten på har mye å si... Jeg bodde hos noen vietnamesere i noen mnd, og de lagde alltid MASSE mat til hvert måltid, men alt var sunt og godt. Spiste meg mett alltid, men gikk ned 6 kg! Er ikke noe halv/hel fabrikata på samme måte som her.
kamp sa for siden:
Etter å ha vert i thailand flere ganger både i storby, slum og landsby så ser jeg at de spiser mye hvit ris...
De bruker mye olje (ofte palme eller soya olje) når de steker og spise en del grønne blad grønnsaker.
Melkeprodukter brukes sjelden.
De som har litt dårligere råd kjøper ofte "dårligere" kjøtt, altså kjøtt som har mye fett på seg.
De jeg thailendere jeg har vert borti har spist 2 ganger om dagen, frokost og middag.
Men det som jeg syns er dumt er at for hver gang jeg har reist ned så blir folk tjukkere og tjukkere.
Slumbarn som normalt ikke har nok mat har nå begynte å få litt mage og tjukke armer... Og jeg tror mye av forklaringen på det er at snopet er billigere enn skikkelig mat. En liten boks kake koster det samme som en neve choy sum..
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.