Jeg startet med lavkarbo like før påske og har fulgt det noenlunne bra. Når eksamensperioden kom for tre uker siden så sprakk jeg fullstendig med masse Red Bull, sjokolade og uregelmessig spising. Endte med at jeg var så kvalm at jeg lå rett ut i tre dager. Nå er jeg på besøk hos en venninne i utlandet og sprekken har fortsatt med bakevarer og alt annet som er høykarbo siden hun ikke spiser annet.
Så nå trenger jeg hjelp til å komme meg tilbake inn i lavkarbolivsstilen, er så høy på sukker at jeg kommer til å få fullstendig abstinensprobemer når jeg kommer hjem i morgen. Og jeg kan se i speilet at jeg har lagt på meg de siste tre ukene og er skikkelig oppblåst. Jeg tror dette blir vanskeligere enn når jeg begynte med lavkarbo
Så HJELP, hva burde jeg gjøre for å fikse dette best mulig?
Kjenner meg godt igjen der:ja:
Det beste å gjøre er å lage opp masse god lavkarbo mat så du har liggende og ikke tar enkle utveier.Så bruke forumet her inne ,finne nye oppskrifter og bruke alle disse flinke folka her som gir støtte og inspirasjon til å fortsette.Vet ikke hva jeg skulle gjort vist ikke det var for denne plassen her:)
Å så må du skru viljen din opp slik at du skal klare dette.Hjelper også å skrive opp hva en spiser i løpet av dagen evt.i en journal så kan du få ilbakemeldinger og støtte av andre:ja:
Ønsker deg lykke til håper du kommer inn i det igjen:heia: deg!!
Har du bevisst bestemt deg for å kutte karbo nå og spise lavkarbo? Den må du ha inne først :) Deretter - planlegg første uka. Tøm om nødvendig skuffer og skap for feil mat, fyll opp med lavkarbomat - velg dine favoritter.
Sett startdato så snart som mulig - i morgen kanskje? Vær forberedt på abstinensene - men ha målene dine klare, er det ned i vekt, en sydentur, bikinformen osv osv - finn et bilde eller skriv opp målet med store bokstaver og heng opp! Kjøleskap og baderomsspeil er fine steder ;)
Gå nøye gjennom fordeler og ulemper med slik du spiser nå og med lavkarbo. Sett de opp mot hverandre. Det er hjernen din som protesterer nå - ta bevisst kontroll over den! Husk det er ofte de 3 første dagene som er verst, så planlegg MYE god lavkarbomat disse dagene for å unngå fysing eller sult.
Begynn i DAG med og velge bedre alternativer der du er - ikke stress før du kommer hjem med og spise strikt - bare få i gang tankegangen så går det som smurt når du er hjemme igjen ;) Husk at du har fordelen ved og VITE hvor godt du føler deg på lavkarbo... hent opp den følelsen :) Kjenn at du GLEDER deg til og føle deg sånn igjen.
Husk at mye av vekt opp nå er vann - så ikke få panikk ;)
Du må bare bite tenna sammen og gå i gang. :heia:
Overvinn de første 3-4 dagene med abstinenser og det vil bli lettere.
Spis mat så fort du kjenner sult eller sug.
Da er jeg tilbake i landet og skal begynne på den riktige levemåten igjen ;)
Jeg tror den første uken blir beintøff, i dag skal jeg bare pakke og rydde før jeg drar hjem for to måneders sommerjobb i morgen etter siste skoleframføring.
Hjemme venter store problemer, stemoren min er fullstendig frelst på å spise minimalt med fett og kalorier og har absolutt ingen forståelse for andre metoder. Når jeg var hjemme i påsken løste eg det ved å lage middagen hver dag, men det vil ikke funke i to måneder når hun ser hva jeg lager.
Har dere noen forslag til hvordan man takler sånt?
Her ser jeg faktisk ikke problemet - du har sommerjobb og kan forsørge deg selv, ergo kjøper og lager du din egen mat. :) Om stemor skulle protestere så sier du at på samme måte som hun følger sin diett så følger du din og de to er dessverre ikke kompatible med hverandre.
Skulle ønske det var så enkelt, hun har regler for alt og vil ikke at noe som helst skal endre på hverdagen hennes. Blir bare bråk hvis jeg pøver på noe sånt. Glem at jeg er voksen og har bodd for meg selv i seks år, når man er hjemme så behandles man som barn. Jeg får bl.a. ikke lov til å ha toalattsaker e.l. liggende framme på badet siden det vanligvis brukes som gjestebad og det er en endring fra hvordan det er til vanlig.
Vel om du ikke får lov til å lage egen mat (Høres sært ut å ikke få lov til det om du rydder etter deg) så er jo det eneste alternativet å finne seg et annet sted og bo, evt droppe lavkarbo.
Men du skriver at det er uaktuelt å spise annen mat enn den stemoren din spiser, og at det er uaktuelt for stemoren din å spise lavkarbo. Da er det ikke så lett å komme med konstruktive forslag:)
Enten må du lage all middagen selv som er lavkarbo og få stemoren din til å spise den, eller så må du lage din egen mat som er lavkarbo.
Er vanskelig ellers vil jeg si:) hehe
Event kan du jo leve litt Fedon Lindberg i sommer da. Velg LAV GI og ingen raske karbohydrater og sukker. Velg bort potet, pasta og ris. Spis heller mer kjøtt og masse grønnsaker. Dette er jo ofte mat som kan kombineres med lavkalori som stemora di spiser:)
Det jeg prøver å spørre om (dårlig til å ordlegge meg ser jeg) er hvordan vi kan lage mat som begge kan spise, dvs hvordan kan jeg spise hennes lavkal måltider på lavkarbovis best mulig. Og hvordan kan jeg lage lavkarbomat som er akseptabelt for henne?
Er det bare å droppe poteter, pasta og ris, og dæsje på med seterrømme?
Hei hei! Jeg kan se at jeg er litt i samme situasjon som deg, har hatt en kjempe stor sprekk jeg også, prøver å komme meg tilbake på ketolyse etter div. ferier og russetid. Bortsett fra at jeg bor alene og bestemmer mat og sånn selv da, har egentlig ikke noe gode råd til det problemet. Men du får ha lykke til! :)
Enig med de andre, det er ikke lett å komme med gode forslag.
For det første ville jeg ikke kjørt med altfor få karbohydrater om dagen. Legg deg rundt 100 - 120 karbs så kan du spise ganske variert. Når du går over 72 karbs pr dag, må du samtidig bli litt mer forsiktig med fettet. Det kan sikkert være litt praktisk så stemoren din ikke får helt noia. Men du skal spise mer fett enn på lavkalori, altså!
Det jeg kan foreslå er f.eks. salater - der er det dressingen og tilbehøret som "setter" standard. Nøtter er godt i salat, oster og oljedressing.
Nesten alle "vanlige" middagsretter kan du redusere karbohydratene på. I går var vi til middag hos svigers og jeg droppet bare potetene og dessert. Pøs på med grønnsaker som blomkål og brokkolig, lag rattatouile av squash, sjampignon, løk og paprika.
Det er i grunn bare fantasien som setter grenser. Det er mulig å leve lavkarbo, selv i et lavkalori husholdning. Det fordrer dog at du får lov til å ha litt egne ingredienser i kjøleskapet og i skapene. ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.