< Tilbake til oversikten

God Morgen, Norge, lavkarbobrød

#1

milja sa for siden:

Noen som fikk med seg den gangen det ble vist på tv hvor mange karber det er i det brødet?

Oppskriften:
4 egg
1 boks seter rømme/creme fraiche
1 ts bakepulver
3 ss olivenolje/ smør
50 gr solsikkekjerner
50 gr linfrø
75 gr havremel
25 gr gresskarkjerner
1 ss fiberhusk


#2

Olive Oil sa for siden:

I følge diett.no er det litt i underkant av 60 g. i hele brødet. Havremelet alene står for 46g., så det er kanskje greit å bytte det ut med mandelmel? Ikke akkurat de samme bakeegenskapene, men man sparer inn mange gram på det.


#3

milja sa for siden:

Takk for svar!

Mandel mel er det noe man får kjøpt eller lager man det selv?


#4

lifejack sa for siden:

Både og;)
Du kan fint lage det selv av vanlig eller skåldede mandler, men det er også å få kjøpt.
Det fra helsekosten er fettredusert, og har derfor litt andre egenskaper enn malte mandler.
Det finnes også flere typer på iHerb. Jeg like nok denne best:)


#5

Timiane sa for siden:

Om du maler mandlene selv i en food prossesor slår du fettet ut av mandlene og de blir veldig klumpete. Så det er bedre å bruke en kaffekvern. Det iherb mandelmelet (Now helty food)) er bra,

Lavkarbo oppskriftene på God Morgen, er ogte mye karber i. Hun bytter ut hvetmel, med havremel. Greit å være oppmerksom på dette om man lever på ketolyse.


#6

milja sa for siden:

ok, takk for tips:) jeg fikk vite nå at hun sa det skulle være 40 karb i hele brødet..stemmer ikke det da..


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.