< Tilbake til oversikten

Dere som ikke bruker mer penger på lavkarbo, hva spiser dere?

#1

Peppa Gris sa for siden:

Jeg ser jo i flere tråder at det poengteres at lavkarbo ikke er dyrere en høykarbo, så da lurer jeg på hva dere spiser?

Her i huset er det klart dyrere, og det helt uten fancy helsekost-mat. Det går mye i rene produkter, meieriprodukter osv og alt dette er dyrere en den maten jeg tidligere spiste (og da hadde jeg et relativt sunt kosthold). Når man i tillegg til lavkarbomaten også skal kjøpe høykarbomat til resten av familien overstiger vi nok budsjettet vår en del.

Jeg har alltid spist lite snop, kjeks o.l så jeg sparer lite der, og uansett er det billigere med høykarbo-junk en lavkarbo-junk.

Så, dere som får dette til å bli både sunnere og billigere hva handler/spiser dere?


#2

Gerd sa for siden:

Her spiser vi alle ren mat og grønnsaker.
De andre tar gjerne litt potet/ris/pasta til middag.
Grooooovt brød ev. hjemmelaget knekkebrød.
Rent pålegg.
Kjøper IKKE hel/halvfabrikat mer. Ingen har godt av det, liten eller stor.

Hva mener du forresten med høykarbomat til resten av familien?


#3

Mellon sa for siden:

Her kjøper vi det meste i vanlig butikk, hender jeg kjøper noe på helsekosten, men det er skjeldent, og holder leeenge. Ellers kjøper vi kun brød og pasta av høykarbomat. Ungene er de eneste som spiser snop, men de spiser lite og jeg har faktisk ikke kjøpt de to sisthelgene fordi de har spart det de har fått i bursdager og slikt. Ellers har jeg en mann som er fisker, så vi har enda 7 laks i frysen etter ifjor fiske, og snart begynner ny fiske. Og så er vi jægere på høsten så vi har mye elg og slikt i frysen enda


#4

Greddy sa for siden:

Høykarbo:

Frokost:
4 skiver med pålegg. + juice

Lunsj:
4 skiver med pålegg. + juice

Middag:
to kjøttbiter (250-500g) med ris/poteter/pasta/tilfeldig fyll

  • vann/brus
    Kveldsmat:
    Pizza eller 2-4 skiver med pålegg. + juice

Etter omlegging av kostholdet.
Lavkarbo:

Frokost: Pålegg + vann

Middag:
to kjøttbiter (250-500g) med litt grønt. + brus

thats it...

Besparelse: 1 brød hver dag, 3 pålegg pr dag, en pizza i ny og ne. + alle sjokoladene, potetgull som måtte komme mellom måltidene. + all juicen.


#5

nellie sa for siden:

Her går det mye i egg, kjøttdeig, kjøtt, grønnsaker, proteinpulver, ost og fløte. Spesialprodukter ala sukrin, mandelmel osv kjøper jeg kanskje 3-4 ganger i året.

Jeg spiste ganske variert med mye grønnsaker osv når jeg spiste høykarbo også, så er kanskje derfor det ikke er så dyrere? Hvis man lever på first price nudler, så er det jo helt klart billigere med høykarbo.


#6

Imp sa for siden:

Før så spiste vi mye snop, mye frukt, kjøpte litt her og litt der. Is, yoghurt, juice, det er sånt som går fort ned og som koster mye til sammen.

Selv om det bare er jeg som spiser ren lavkarbo her, påvirker det resten av familien. Ingen drikker noe annet enn vann og melk (ungene drikker litt Hmelk til frokost) og yoghurt og is lager vi selv. Ellers spiser vi mye grønnsaker (spiser heller brokkoli enn blomkål siden den er billigere feks), rent kjøtt og kjøttpålegg, det går ca to-tre speltbrød i uka og kanskje en pakke Fiberrik knekkebrød til meg og ungene.


#7

Idarull sa for siden:

ett brød koster nesten 30 kr, man får en kartong egg for samme pris! Så jeg vet ikke. Kjøtt trenger ikke være dyrt, Rema 1000 er vel billigst? Handler på tilbud og fryser ned og jeg. Er i Sverige kanskje to ganger i året og ser. Man kan også spare litt på å kjøpe spesialprodukter på iherb.com. Anbefales!


#8

Cyan sa for siden:

Jeg spiser mye egg, kjøtt, fisk, litt meieriprodukter og frosne grønnsaker og bær. Vi handler det meste av kjøttet i Sverige, og jeg har ikke noe spesialgreier fra helsekosten (utenom en pose sukrin som har vart i evigheter og et glass jbk som ikke er åpnet enda :rolleyes:). Ellers ble det kjøpt ganske mye snop før i helgene, men en av ringvirkningene av at jeg ikke spiser potetgull, sjokolade og is lengre er at mannen min også har trappet kraftig ned på det. Ellers spiser jo han den samme maten som meg utenom at han i tillegg spiser pasta/ris/poteter og brød, og det er jo ikke så dyrt det (joa, brød er litt dyrt, men mannen min spiser mer egg og mindre brød nå enn før). Han drikker jo også juice og spiser yoghurt, men det er jo utgifter som alltid har vært der, og forskjellen nå er jo at jeg ikke drikker juice eller spiser yoghurt overhodet. Før lavkarboens tid ble det jo kjøpt en del light-produkter her i hjemmet, og dette er ofte dyrere enn fullfettproduktene. Dette kjøper vi jo heller ikke lengre. Jeg syns altså ikke at det er noe dyrere med ketogent kosthold enn "høykarbo"-kosthold, tvert imot. Men da jeg spiste Fedonsk merket jeg faktisk at det i sum ble litt dyrere, for da spiste jeg jo pumpernikkel, yoghurt, nøtter, bønner, linser og en del andre ting som jeg ikke spiser nå lengre.


#9

Rin sa for siden:

Handler: Store brett billige egg (first price eller helst 30 egg for 50 kr på nærmeste tyrkersjappe), kokosmelk (tyrkersjappa), frossen spinat, frosne bringebær, 500g kjøttdeig-pakker (rema), nordfjord nakkekoteletter (rema), go'helg-biff (kiwi - helgetilbud), meierismør, hakkede tomater på boks (rema), frossen kyllingfilet (kiwi), sellerirot/kål/blomkål/brokkoli i ny og ne. En gang i blant en boks fløte eller annet meieriprodukt, en flaske rapsolje ved behov. I tillegg kommer en del krydder og krydderplanter som hvitløk/ingefær/chili, men dette er sjeldnere "fylle på i skapet"-innkjøp.

Spiser typisk måltider ala: 2 hardkokte egg med smør, nakkekotelett og spinatstuing, kjøttdeig/tomat-gryte, kyllingspyd og coleslaw, tomatsuppe, blomkålsuppe, thaisuppe av kokosmelk og kylling, burger og sellerirot fries med kryddersmør/bearnaisesaus, etc. Helge-snacks er feks salte mandler (laget av vanlige naturell-mandler, salt og smør) eller en skål "iskrem" (frosne bær, egg, en fløteskvett).

Jeg har også et skap med fiberhusk og kokosmel og sånne fancy bakegreier, akkumulert gjennom 20 mnds lavkarbolivsstil, men bakingen min er en sjelden greie, da hverdagen inneholder minimalt av brød og vafler. :cool:

Før kostomleggingen var jeg bananas sukkernarkoman, men jeg tror ikke mitt nåværende kosthold er dyrt selv sammenlignet med folk som ikke hadde det sånn før, altså...


#10

kthnk sa for siden:

Spiser mye egg, kjøttdeig, koteletter og grønnsaker. Litt fløte/cf/smøreoster.
Gubben spiser karber, men det blir mindre iom at jeg ikke spiser det.

Tenkte først at dette kom til å bli dyrt, men tror ikke egentlig at det er det. Vi sparer mye på færre halvfabrikata (taco ol), selv om gubben spiser det iblant, spiser mindre chips/godteri/is osv. Sparer MYE på å kjøpe mindre frukt. Og sparer også en god del på å kutte lettbrus og juice.

Betaler kanskje litt mer for den maten vi spiser nå, men det går altså opp i opp med alt den junken vi ikke spiser :)


#11

Rosenkål sa for siden:

Samme her. Det blir litt dyrere nå når jeg spiser lavkarbo enn det gjorde tidligere, men det er fordi jeg nå spiser litt mer kjøtt. Jeg fyller på med mer grønnsaker også da (istedet for ris, poteter eller pasta som resten av familien gjør), så det blir også litt ekstra. Vi bruker også litt mer penger på ordentlige ingredienser, men vi bruker ikke hysterisk mye mer penger på mat nå enn tidligere. Sparer endel på å ikke kjøpe godteri og brus så ofte, for eksempel.


#12

Gerd sa for siden:

Her har matbudsjettet gått ned med ca 1500 i måneden etter vi la om kostholdet. Vi er 4 personer i husholdningen. :)
Jeg handler ofte når det er tilbud.
Lager gjerne store porsjoner mat og fryser ned.
Kaster ikke restemat, men fryser ned og tar igjen senere.


#13

Dolly sa for siden:

Jeg spiser gjerne lavkarbo tortilla med ost, skinke, piffi, ketshup smelta i ovnen til lunch/frokost på jobb

Mannen/barna får da det samme, men med vanlig tortillalefse

Ellers spiser jeg egg og bacon, mens ungene og mannen har brød til

Jeg steker også kjøttdeig med skinkebiter og eggerøre mens ungene og mannen spiser brødskiver med pålegg, brød koster 5,90

Jeg spiser hamburger/pølse uten brød, mannen og ungene spiser med brød

Jeg spiser kjøtt og litt salat, mannen og ungene har potetmos, ris, ol i tillegg

Jeg spiser litt lavkarbopasta mens familien spiser vanlig billig pasta så har vi kjøttdeig med krydder og litt tomatpure til, ungene og mannen har også masse ketshup oppå

Det blir ikke noe dyrere her iallefall... Jeg spiser så lite at det skal litt til å bli så veldig dyrt


#14

bevaremegvel sa for siden:

jeg leser disse svarene med undring.

dere bruker ikke mer penger på lavkarbokosthold enn dere gjorde på høykarbokosthold.
men jeg leser jo her at dere gjør iherdige forsøk for å holde kostnadene nede.
dere løper på tilbud, baker alt selv,fryser ned i store porsjoner etc.

om det samme blir gjort på høykarbokosthold så blir jo det også mye billigere så da spørs det om dere egentlig har ett billigere kosthold likevel da?
ja i allefall så har dere nå ett kosthold som koster mye mer krefter og arbeid enn det dere hadde før?

jeg har ett absolutt dyrere kosthold på lavkarbo, og det har jeg akseptert. gidder ikke sitte å forsvare kostholdet jeg har valgt, det koster mer men er bedre for meg
det er også uten tvil mye mer arbeid med lavkarbokosthold. og noe av grunnen til at så mange faller tilbake til høykarbo igjen etter en tid er nok kostnadene og arbeidet tenker jeg.


#15

Gerd sa for siden:

Er vel ikke noe å undre over at man prøver å holde kostnadene nede vel?
Kjøpte jo på tilbud før også ;)

Jeg , personlig har alltid likt å lage mat.
Så om jeg lager mat fra bunnen av, så koster det meg ikke mer negativ energi eller tid. Jeg syns det er positivt å lage mat :ja:
Og å spise hjemmelagd mat, er for meg og mine et så mye bedre alternativ, både smaksmessig og det å slippe alle tilsetningstoffene mye av halv/helfabrikata har i seg.

Så klart er det mer arbeid i starten, syns mange. Men det blir for mange en vane.


#16

Kula sa for siden:

Dette har vi alltid tilgjengelig i kjøl/frys/skap:

Kjøttdeig
Koteletter
Entrecôte
Kyllingfilleter
Bacon
Laks
Tunfisk
Egg
Rømme
Fløte
Smør
Hermetiske tomater
En-eller-annen grønn salat
Paprika
Løk
Hvitløk
Stangselleri
Purre
Squash
Et rikt utvalg krydder

I tillegg prøver vi å variere med forskjellige fiskeslag + innmat (f.eks lever) når jeg får viljen min.

Egentlig aner jeg ikke, men jeg har ikke inntrykk av at vi bruker mer penger på mat nå, enn da vi levde høykarbo. Det er mange vareslag som rett og slett er valgt bort.


#17

babydoll sa for siden:

Jeg er student, og har i utgangspunktet smalt matbudsjett, men det har ikke gått noe utover budsjettet at jeg spiser lavkarbo! Eneste bakdelen jeg kan komme på er at når man er skikkelig skikkelig blakk kan man ikke lenger overleve på en 2kgs pastapose fra firstprice for en tier noen dager. DET forsaker jeg dog med glede.

Det er nok en liten bakdel at man i så stor grad baserer seg på ferskvarer. Tørrvarebeholdningen min har krympet vesentlig, og består nå bare av assorterte frø, en pose fiberhusk og te. Av dette baker jeg dog knekkebrød, som jeg spiser iblant. Det er jo veldig billig å lage bla. Nannahs knekkebrød. Det er ikke store stykkprisen per knekkebrød der! Om man spiser slike knekkebrød der man før har spist brød vil jo kostnaden synke bare der. Og den ekstra planleggingen og bakingen er stort sett den samme (eller mindre!) enn om man skal bake sine egne brød, som mange jo gjør selv om de lever høykarbo.

Ellers blir det MYE færre spontanturer til butikken for min del. Har ikke søtsug, så da springer man ikke innom og kjøper seg noe knask på vei hjem, og det er mindre tøys som havner i handlekurven på en vanlig handletur også. Sparer MASSE på dette.

Jeg er ikke spesielt flink til å handle i store kvanta på tilbud og slikt, og reiser aldri til Sverige. Både plass i fryser og økonomi begrenser slike hamstringer. Jeg kjøper dog en ekstra kjøttdeig når det er på tilbud eller et par pakker laks når dét er på tilbud. Dette gjorde jeg også før når jeg spiste høykarbo.

Sist men ikke minst, jeg baserer meg på å spise mye egg (er ikke lei ennå heldigvis), som er en billig ingrediens. Til frokost spiser jeg f.eks. egg og bacon, eller lager en omelett som kan fordeles over flere måltid den dagen. Prøver også å lage litt ekstra til middag, så jeg har til lunsj dagen etterpå. Ellers tror jeg at høykarbo ofte er dyrere enn man tror, spesielt når man sammenligner med hvor mye halvfabrikata og "lette løsninger" egentlig koster. En suppebase + smør + melk koster fort like mye som en boks tomater + smør + fløte!


#18

Kula sa for siden:

Ja bevaremegvel, hvis man tidligere baserte seg på å putte en Grandiosa i micro'en, og nå lager fårikål istedet, er det klart det blir en forskjell!

Er ikke det ganske selvsagt?


#19

nellie sa for siden:

Kjenner at jeg ikke bruker et sekund mer tid og energi på mat nå, enn jeg gjorde før. Hverken fysisk eller psykisk.


#20

Peppa Gris sa for siden:

Her spiser mannen og ungene det de alltid har spist, i tillegg har vi nå mye mer rømme, fløte, div oster, lavkarboknekkebrød, lavkarbokjeks, kjøttpålegg osv. I tillegg går det mye mer bacon, egg, grønnsaker (vi har alltid spist mye grønnsaker, men nå blir det jo enda mer), rene kjøttprodukter osv.

Så i tillegg til de vanlige utgiftene til mat kommer det nå i tillegg alt dette, og da blir det klart dyrere. Jeg nekter å spise egg til hvert eneste måltid for å holde kostnadene nede, ikke er jeg typen som kjører innom fire butikker på hjemveien for å få tak i alle tilbudene, ikke bor vi nært sverige. Med andre ord vi bruker ikke mer energi nå på å få billigere mat en før, og da stiger kostnadene ganske så kraftig.


#21

Dolly sa for siden:

Jeg sparer sikkert mange 1000 i mnd etter vi begynte å handle på rema 1000

Og nå sparer jeg veldig mye på at jeg ikke kjører innom en butikk før og etter jobb og kjøper sjokolade ol.


#22

nellie sa for siden:

Hva spiste dere før da?


#23

Rin sa for siden:

Det virker som om essensen av det du sier er "Billig høykarbokosthold er billig, og billig lavkarbokosthold er billig"? :cool: Altså, selvfølgelig kan man leve dyrt på lavkarbo også, men da er det jo snakk om hva man faktisk anser at man har råd og anledning til - akkurat på samme måte som ved annet kosthold, skulle jeg mene. Det er jo ingen som benekter at mange LIKER og ØNSKER og VELGER mat med høyere prislapp, lettvinte løsninger som koster litt mer, etc - men jeg skjønner ikke hvorfor det skal være nødvendig å velge det dyre kjøttstykket på lavkarbo, om det ikke samtidig listes som en nødvendighet på høykarbo? Man blir vel ikke automatisk mer "snobbete" av å endre på næringsinnholdet i handlekurven sin?

Jeg bruker litt mer tid på å lage mat nå enn tidligere, det stemmer, men det henger jo sammen med at jeg har oppdaget at det er verd det, både smaks- og næringsmessig, og dermed lystbetont! Hadde jeg hatet å lage mat så hadde jeg fortsatt greid å steke en kotelett og noen brokkolitopper, som var ca toppen av matkunst jeg bedrev tidligere, også. :p Og i periodene hvor jeg ikke gidder noe som helst spiser jeg meg mett på osteskiver med smør på, hvor største arbeidsinnsats involverer ostehøvelen, hehe.


#24

Charlott sa for siden:

Her spiser både sambo og jeg lavkarbo - og budsjettet har gått ned.

Både fordi jeg passer enda mer på å handle inn når det er tilbud og fordi vi spiser MINDRE mat og fælt lite godis.

Jeg har ME, Postraumatisk stress-syndrom, lavt stoffskifte og perniciøs anemi. Formen er mao noget variabel.
Når formen er grei lager jeg opp godt med; sellerirot i staver, løk, squash og paprika/chilli som jeg steker i godt med meierismør (sellerirota trekker til seg masse fett :D ) som jeg legger i plastbokser og har i kjøleskapet.
Veldig kjapt å varme opp! Og veldig kurant prismessig. Til dette har vi ulike typer kjøtt. Billige koteletter stekes som de er eller i strimler. Bruker fløte og smøreost med bacon fra First Price, og lager saus.

Egg er billig, blir mange varianter av omelett, 2 egg som stekes på begge sider og spises med ost & skinke mellom, som en sandwich osv.

Frosne burgere, bacon og ost fra First Price samt litt løk blir middag til 2 for under 50-lappen. Gjerne med stekt sellerirot/løk ved siden av.

Sopp, squash, paprika, løk og kotelettstrimler stekt med masse meierismør samt en skvett fløte er billig og holder meg mett leeeenge.

Ulike typer frossen fisk, kokosmelk, dill/gressløk, First Price reker, litt frossen spinat samt krydder blir kjapt en god fiskesuppe - til en meget kurant pris.

Men, jeg syntes nok at lavkarbo ble dyrere i begynnelsen. I stedet for å la det plage meg ble jeg enda flinkere til å følge med på tilbudsfronten :D
Og å bruke fantasien :D

Tror dette går veldig mye på VILJE jeg. VIL man finne rimelige løsninger klarer man alltids det ;)


#25

Monstrum sa for siden:

Som student med Cøliaki og relativt tynt matbudsjett har det faktisk bare blitt billigere for meg å legge om. Dette skyldes nok i stor grad at mange glutenfrivarer er svindyre. Jeg legger nok litt ekstra energi i å holde kostnadene nede, men med mitt budjsett må jeg nesten det.
Jeg spiser mye egg, og da kjøper jeg som oftest "3 for 69" på Mega. Sparer masse, når én vanlig kartong koster rundt 40 kroner...
Ellers er jeg så heldig å ha en onkel som er jeger, så får masse fint kjøtt derfra.
Når jeg kjøper kjøtt selv, er det alltid på Rema 1000, og grønnsakene burde jeg egentlig handlet på kiwi, men det er så langt unna at jeg tyr til Rema nok en gang.
Jeg har én hylle i et fryseskap til disposisjon, så å dra til sverige å hamstre har lite for seg.
Ellers er jeg obs på tilbud, og god å prute, og senest i går fikk jeg brokkoli til halv pris fordi plasten rundt ikke var helt tett!

Bare man tar seg tid til å regne litt og tenke litt, kan man spare ganske mye penger :)


#26

Cyan sa for siden:

Da velger man jo på en måte selv at det skal bli dyrere å spise lavkarbo, da. Poenget er vel at det ikke trenger å bli dyrere om man bare er litt bevisst. Man trenger jo ikke å gå innom fire butikker på hjemveien, man kan spare godt på å velge billigmerket i sin lokale butikk :) Og noen besparelser på høykarbosiden må dere jo ha gjort, for du spiser vel ikke dette lengre og da må dere jo bruke mindre penger på selve høykarbomatvarene? Jeg bruker i hvert fall ikke noe særlig ekstra energi på å finne billigere mat. Jeg handler i en fast butikk, sjekker næringsinnholdet på de ulike alternativene og velger den billigste varen av det som er ok å spise. Og så tar vi en sverigetur en gang hver andre måned omtrent for å fylle fryseren med kjøtt, noe vi også gjorde da jeg spiste høykarbo.

Så hovedpoenget er vel at man velger helt selv akkurat hvor mye dyrere eller komplisert man velger å gjøre et lavkarbokosthold. Det kan bli dyrere og mer krevende, eller det kan bli akkurat like billig og lite energikrevende som før.


#27

bevaremegvel sa for siden:

dette er det mye sannhet i.
men så er det vel litt forskjellig hva vi vil da.
noen synes det er ok å spise mye egg, lage det meste fra bunnen av, løpe på tilbud, mens andre setter mer pris på variasjon i kosten, dyrer kjøtt, har ikke tid til å gå fra butikk til butikk for å finne tilbud.

Gerd skrev: Er vel ikke noe å undre over at man prøver å holde kostnadene nede vel?
selvsagt ikke! det undrer jeg meg ikke over :p

og som deg så elsker jeg også å lage mat så jeg lager også mye fra bunnen av, mye arbeid ja, men jeg liker det så har alltid gjort det enten vi har spist lavkarbo eller høykarbo.

men som sagt før så har jeg ett noe fordyret kosthold på lavkarbo, men godtar det og er fornøyd med kostholdet og det er viktig om jeg skal ha dette kostholdet resten av livet.

(ett par av dere andre som har kommentert mitt innlegg vil jeg benytte min evne til å overse, dere er så usaklige i tråd etter tråd her inne at jeg later som om dere ikke finnes :rolleyes: dere har en evne til å såre andre med deres innlegg, kunne kanskje vært en ide med litt kurs i nettetikk?)


#28

Charlott sa for siden:

Da må man jo bare ta et valg, ut fra hva som passer for ens dagligliv og lommebok ;)

Men, lavkarbo MÅ ikke være dyrere, tvertimot :) Om man VELGER å kjøpe det dyreste er det selvsagt helt opp til hver enkelt.
Liker bare ikke tanken på at lavkarbo skal fremstå som en sær og dyr "diett", når det så absolutt ikke er korrekt :)

(Så synes jeg det er veldig hyggelig om du ikke drar med deg "surt" inn i denne tråden, slik blir man jo aldri ferdig med ting :) )


#29

Bravo sa for siden:

Jeg handlet inn mye spesialgreier i starten, og da mye på helsekost, så det følte jeg var kjempedyrt. JBKM, glutenmel, cocosa, fiberhusk osv. Bakemiksen var vel heller ikke billig, da jeg endelig fant den på Ultra..

Nå har jeg stort sett det jeg trenger av spesialprodukter, og føler vel da at jeg har et noe dyrere kosthold enn tidligere, selv om jeg alltid sparer, kjøper endel tilbud og som oftest handler på Rema.
Jeg lager lavkarbomiddager til alle i familien, stort sett, om ikke barna har besøk eller det skjer noe spesielt, dvs jeg gidder ikke lage pasta/poteter/ris når jukseris, broccoli/blomkålstappe osv er såpass godt likt, men ellers har vi en blanding av høykarbo/lavkarbo i hus..barna får syltetøy av og til, kaviar, servelat, sånne hverdagslige ting.. vi har vanlig, grovt brød til barn og far osv. Har også sneket inn Fedonbrød (som barna tror de ikke liker, men som de egentlig liker godt når de tror det er vanlig brød). Det koster også endel mer.
Nå går det mye mer egg, ost og kjøttpålegg enn før jeg la om, og det er klart at det er dyrt. MEN her i huset pleide vi å kose oss med take away-sushi, nesten en gang i uken, ..det gjør vi jo da ikke lenger, og dermed har egentlig utgiftene våre gått ned sånn sett. I tillegg hadde vi høye matutgifter tidligere også, for vi har alltid kjørt et delvis karboredusert kosthold og brukt mye grønnsaker.. Sånn sett er jeg kanskje ikke helt representativ.

Så jeg er vel i utgangspunktet enig med Peppa Gris, jeg da. Lavkarbokosthold for meg er noe til endel dyrere, men akkurat i mitt tilfelle billigere pga sushistopp.


#30

Jabba sa for siden:

Jeg bruker mer penger på mat på lavkarbo. Jeg bruker også mer tid på å tilberede maten. Men det er verd det! Bigtime!


#31

LibraGirl sa for siden:

Bruker ikke mere penger på lavkarbo, heller mindre
siden jeg er blitt flinkere å planlegge måltider istede for å springe innom
butikken eller brugersjappa for noe enkelt :)
Er jo litt dyrt i en startfase da man må bytte ut det meste i tørr-mat skapet,
men samtidig så ville det vært like dyrt om du var helt fri for alt å måtte handle
inn alt som su trenger til f.eks brødbaking :)
Lager gjerne grønnsaks suppe et par ganger i mnd, billig å får meeeengder
mat til å fryse ned i porsjonsposer. Da har man ett sunt å lettvindt alternativ å ty
til om man får for lite tid :) Bare det å lage en hjemmelaget pizza er jo nå bare halve prisen i forhold til før :) Har for første gang på maaange år penger igjenn på konto
når ny lønning kommer, å jeg sparer ikke på di andre postene for å si det sånn :D
Spiser også maks 1knekkebrød for dag å så baker jeg ett brød som holder seg 2uker i kjøleskapet så slipper å kaste selvom jeg ikke spiser over 50g kh pr dag :)


#32

Timiane sa for siden:

Jeg bruker omtrent det samme som tidligere. Da brukte jeg 1500 kr på snop og brus i måneden., nå er de kosnadene borte. Handler dyrere mat, fordi jeg har lært mer og har fått intresse for å lage mat fra bunnen av.
Jeg kjøper på tilbud, og litt i sverige, men sliter i forhold til at jeg er så kresen. Betaler heller litt ekstra. Jeg er fornøyd med mitt nye kosthold og tenker ikke så mye på hva det koster meg. At matbudsjettet mitt nok er litt stort, så sparer jeg inn på andre ting. Bare planlegging av måltider gjør at jeg kaster mindre eller ingen mat.
Ingen alkohol eller røyk. Kjøper minimalt med klær og det jeg kjøper er billig. Ikke noe sminke osv osv

Man har sine prioriteringer... Synes det er veldig mye fokus på kostnader med lavkarbo for tiden....


#33

LibraGirl sa for siden:

Enig med snopsy ang mye fokus på kostnadene ihht lavkarbo, vil abselutt
påstå at vektnedgangen og en sunnere kropp er verdt litt ekstra om man
ikke klarer å holde kostnadene nede :)
Kan jo også se sånn på det at når man har gått ned i vekt er det lettere
å finne kupp av klær på salg siden det somoftes er de minste
størrelsene som henger igjenn :p


#34

monja sa for siden:

Jeg lager to middager hver dag, men likevel tror jeg ikke kostnadene er så mye dyrere enn før. Vi er nemlig så heldige at vi har to unger som nekter å smake på noe nytt og har bestemt seg for at de ikke liker lenge før maten er ferdig.
Handler en del på rema eller kiwi, passer på når det er tilbud og en sjelden gang er vi i Sverige. Det er ikke så ofte for det utvalget vi har tilgang til, på f.eks kjøtt, i Sverige gjør det fortsatt billigere å handle på rema. Kjøper blomkål og brokkoli frosset istedet for fersk. Det kan man spare en del på. Vi lager alltid middag til 4 så bruker vi restene til frokost eller lunsj dagen etter.


#35

Cassiopeia sa for siden:

Jeg har en bitteliten fryser, så jeg må tenke meg om to ganger før jeg handler inn i stort, men bevisst må jeg uansett være. Pga helsa lever jeg nå på ca 30% av inntekta jeg hadde da jeg var i full jobb. Eksen tjente like mye som meg, og vi hadde litt mindre i lån enn jeg har alene nå.

  • Jeg kjøper heller en familiepakke med kyllingfileter enn en topakning, og fryser ned de som blir til overs enkeltvis så de er enkle å ta opp.
  • Jeg velger nakkekoteletter framfor filetkoteletter, fordi de er bedre og mer ketosevennlige, og får lavere pris på kjøpet.
  • Av samme grunn velger jeg entrecote framfor fileter eller mørbrad, og får lavere pris som bonus.
  • Egg er for det meste egg, og jeg er storforbruker. Derfor kjøper jeg enten brett med store egg rett fra en gård i nærheten, eller 18pk Xtra eller Firstprice-egg. I begge tilfeller er kilosprisen det halve av Frokostegg og tilsvarende.
  • Jeg elsker avocado, og kjøper kilosnett på Mega. Kilospris: 1/4 av spisemodne avocado i de aller fleste butikker.
  • Trepakninger med firstprice/xtra-bacon koster mye mindre enn dyrere baconvarianter. Mer ketosevennlig er det også.
  • Løk i nett fra Firstprice er perfekt for single jenter. Jeg bruker en hel løk i stedet for en halv, og kaster mindre rester. Den løken er perfekt for alle andre også, om en gidder å skrelle en løk eller to ekstra, og prisen er atskillig lavere enn store løk.
  • Jeg bruker fete melkeprodukter der jeg før brukte magre. Prisen er tilnærmet lik, og jeg har ikke lenger utgifter til melk (og juice).
  • Jeg baker knekkebrød, rundstykker og lignende, og bruker helt vanlige tørrvarer. Ei skje fiberhusk i deigen må til, men det koster ikke stort per porsjon. Lavkarborundstykker er dyre sammenlignet med høykarborundstykker, men lavkarborundstykkene er jo et helt måltid i seg sjøl. Du må fort spise to høykarborundstykker med masse pålegg der du ellers spiser ett lavkarborundstykke med ei skive ost på. -For ikke å snakke om alt brødet jeg kasta fordi det ble for gammelt, eller ikke tålte frysing.
  • Jeg lager mayo og aioli sjøl. Mye billigere, mye bedre, mer ketosevennlig, og faktisk svært enkelt.

I praksis spiser jeg det samme som før, med unntak av sukker, mel og poteter. Sukrin er dyrere enn sukker, mens de andre søtningene jeg bruker er billigere. Dessuten bruker jeg mindre søtt, så dette går opp i opp evt er det rimeligere nå.

Det eneste jeg kan komme på som er dyrere på lavkarbo er klær... Jeg må jo kjøpe nye stadig vekk slik jeg krymper! :cool:


#36

Peppa Gris sa for siden:

Nå er det vel ikke noen sammenheng mellom å stille spørsmål vedrørende kostnader og det å ikke synes det er verd de ekstra kronene?

Jeg hadde ikke spist den maten jeg spiser dersom jeg ikke syntes det var verd det, men jeg synes det er interessant å se hva de som bruker mindre penger på mat per i dag faktisk spiser.

Noen spurte hva jeg spiste før, ser sitatet ikke ble med. Jeg spiste vel ganske Grete Roede-aktig. Om man kan si det slik. Det som gjør at kostnadene blir høyere her er storsett meieriproduktene, når jeg spiser brødmat kan jeg ikke spise mat med melk. Snodig nok kan jeg det når jeg holder meg unna brødmat så da går det en del. I tillegg må jo jeg ha egne produkter når resten av familien spiser fiskekaker, pølser o,l. Nå har jeg dessverre ikke noe å spare inn på snop o.l, for slikt spiste jeg svært lite av. I tillegg spiser jeg nå grønt til alle måltid pluss ekstra pålegg o.l for å erstatte brødet. Så det blir en del ekstra ja.

Det er spennende å se hva andre spiser og handler, vi prøver jo å kjøpe den billigste maten, ha ukesmenyer o.l, men vi bruker penger som fulle sjømenn når vi er på matbutikken har jeg følelsen av. Men som sagt, det er av eget valg, så jeg klager ikke, det er kun av ren interesse jeg spør.


#37

Kanutten sa for siden:

Du kan da til tider virke unødvendig krass du også på den måte at du legger mer i det folk egentlig sier! Jeg tror denne krassgreia går på rundgang og til slutt utjevner det seg. :p

Når det gjelder kostnader lavkarbo/høykarbo har jeg funnet ut at det er billigere på lavkarbo. Jeg var og er også en av dem som fyker rundt og kjøper det som er på tilbud. Mye å spare hvis plutselig indrefilet av storfe kommer på salg til 159-199 kr kiloet i stedet for 499-549 kr! JA, jeg spiser indrefileet jeg også og er glad i GOD mat som ofte kan være dyrere enn annen mat. Men koteletter til 29.90 for kiloen kokt opp i fløte tilsatt estragon kan også være megasnadder!

Du sparer faktisk mye på mengden mat ved å sørge for at maten er fet nok. Salat er jo billig (som regel), og det spises jo uansett hvilken retning man har.

Vi er som jeg nevnte tidligere 5 stk og jeg bruker 1500 kr pr uke på mat og da er indrefileet inkludert! Det GÅR an! Man må bare være litt "om" seg. Nytter ikke fyke på Jokern og bare stappe alt man vil ha i handlekurven, da kan det fort bli dyrt.

Så tilbake til det trådstarter spurte om...

Vi spiser:
Egg (tilbud på coopen, 29 kr for 24 egg)
Fløte
Rømme
Ost (tilbudsost til 49 kr kilo)
Skinke (boksskinke når den er på tilbud til 15 kr boksen)
Brokkoli (tilbud 10 kr)
Indrefilet (tilbud 199 kr kilo)
Fisk (40% avslag på ica/spar/coop)
Kjøttdeig (coop 19,90)
Bacon (DER er jeg kresen.. baconet jeg kjøper er ikke innsprøytet med vann, det koster mer, men du får mer.. 159 kr kilo)
Smør
Grønnsaker (kan variere mellom 15 kr kilo og 50 kr for samme produktet, gjelder følge med)

etc etc

Var forresten ølhund jeg! Kuttet det ut til fordel for rødvin, ble mye billigere da..
Har dessuten begynt å lage både hvitvin og rødvin hjemme, knallgodt og knallbillig!


#38

lille_flode sa for siden:

Lavere budsjett enn før. Handler ikke hver dag, kjøper sjelden brus, sjelden til aldri godteri etc. Ingen halvfabrikata, og kjøper kjøtt i sverige.
Jeg tror budsjettet er nærmest halvert. Alle spiser stort sett lavkarbo, ungene får brød og litt frukt.


#39

Dolsi sa for siden:

Synes jeg bruker en formue bare i fløte jeg, men for all del, det er da verdt det :p


#40

BenteR sa for siden:

Vi er fem voksne mennesker i huset og alle spiser lavkarbo + "ungene" spiser noe ris eller fullkornspasta til middagen.
Jeg har alltid likt å lage mat, og bruker omtrent samme tid nå som tidligere. Vi bor på en liten plass 20 mil fra nærmeste by og handler stort sett i lokalbutikken.
Mat budsjettet vårt har økt med nesten en tusenlapp i måneden, men det er da totalt på oss fem. Ungene mine er i tjueårene og alle tre spiser som hester.
Vi spiste ikke godteri tidligere heller, kanskje en pose chips en sjelden lørdag.


#41

Bravo sa for siden:

Mm, det må jeg prøve, hørtes knallgodt ut!

Hvilken type er det? Synes alle bacon jeg har sett inneholder innsprøytet fosfat og saltvann. E450 og E451 er det ofte merket som, evt stabilisator.


#42

Cherry sa for siden:

Må de spise fiskekaker og pølser ørten dager i uken de da? Kan du ikke heller konse om å lage mer ren mat til alle sammen, også fiskekaker og kjøttkaker og sånn, istede for å lage en mat til deg og en mat til de andre? De har heller ikke godt av å overspise fiskekaker;)

Her er det bare meg, og jeg vil ikke si det er særlig dyrere. Har bytta ut burgern på mixen med grillskiver og fersk salat fra ICa liksom. Hater å lage mat. :p

Men får ikke mannen med på å spise mer sånn som mer siden det er så skuuuuuummelt med fett.


#43

Peppa Gris sa for siden:

Hahahaha! Ørten dager i uka du! Nå fikk du meg til å le. Snakk om å lese innleggene som fanden leser bibelen du :D

Nå vet du ingenting om hva vi spiser, hvor ofte vi spiser det vi spiser og for alt du vet kan det hende at fiskekaker og pølser kun var eksempler ;) Ikke for det, pølser ørten ganger i uka kan jo være godt det :D


#44

Cherry sa for siden:

Hvorfor tok du det så ille opp egentlig? Satte nå ting bare på spissen. Til og med med smileys bakom. Men greit. Da er vi jo egentlig ferdige å diskutere. Null vits.


#45

Trj sa for siden:

Det er mulig matbudsjettet mitt har økt etter at jeg la om til lavkarbo, men jeg bruker 6-700 kr. MINDRE pr mnd i kantina på jobben (ser det på lønnslippen). Og det var mye elendig brødmat det ! :D


#46

Peppa Gris sa for siden:

Ble du sur av at jeg lo av deg? Beklager, men jeg synes det var litt tåpelig å gå ut i fra at folkene her spiser fiskekaker og pølser ørten ganger i uka. Det er faktisk ganske greit om folk leser det som står i innleggene uten å lage sine egne historier ;)

Men som du vil.


#47

Kanutten sa for siden:

Jeg tenkte også fiskekaker og pølser ørten ganger... :rodme:

Kanskje det er en nordnorsk tenkemåte?


#48

Conjurier sa for siden:

Synst ikke vi skal innbille oss at det er lavkarbo som gjør at folk bruker mindre penger på mat, det er nok heller tankesettet vårt som gjør det. De som er på høykarbo kan spise akkurat det samme som oss men komplementere med matvarer som ris, pasta, potet og mel da må det selvfølgelig bli billigere.
Det at man spiste mye snop, junk og spiste mere ute på restauranter når en var på høykarbo bør jo strengt tatt ikke med i regnestykket da det blir en urettferdig sammenligning. Folk som har hatt tenkt økonomisk på høykarbo har det naturligvis billigere. Men kan tenke meg at 95% + på høykarbo ikke tenker så mye over hva de bruker som vi gjør så det jevner seg ut.. Hvorfor tror dere at de fleste av oss vet hva matvarene våre koster etc.. Joda det er nok fordi det er en smule dyrere enn et "normalt" kosthold ;)

Prisen er dog en veldig liten del av kostholdsendringen, det jeg merker mye mer er tid man bruker på kjøkkenet. Det blir sykt mere tid brukt på både å lage mat og vaske opp etter seg når man er vandt til spagetti+kjøttdeig, ris+kylling, en pose nudler, eller en grandiosa. Ikke minst bruker jeg mye mere tid på butikken noe jeg regner med går over etter en del uker når jeg endelig har lært meg hva jeg ikke kan spise ;)


#49

Charlott sa for siden:

Glise... jeg er Indre Enfolding og leste det også slik :stuart:


#50

Kanutten sa for siden:

:lol:


#51

Cyan sa for siden:

Så du mener at nordlendinger ikke har evnen til å lese et innlegg skikkelig? ;)

Jeg er også nordlending og leste det ikke som fiskekaker og pølser ørten ganger, men fiskekaker og pølser av og til. Men så er det jo 13 år siden jeg flytta sørover, så jeg er regnes vel bare som en skapnordlending (som min jordmor fra Harstad så pent kalte meg) nå for tiden :p


#52

virreguri sa for siden:

Og egg :cool:

Nei, jeg synes ikke jeg bruker så mye mer penger på lavkarbo. Har egentlig bare byttet noen matvarer med ANDRE matvarer (som koster omtrent det samme), og takket være iherb så er ikke "spesialgreiene" noen nevneverdig utgift heller.
Barn og mann spiser ikke så veldig annerledes enn meg, bare at de MÅ ha brød og frokostblanding i huset. Ellers har de vært fornøyd med lavkarbomiddager til fellesmåltidet, og skal de lages noe kosemat...pizza, vafler, kake osv, så blir det lavkarboversjoner av de tingene. No problem.:)


#53

Hevingen sa for siden:

Jeg har ikke regnet så mye på det. Mannen min kom hjem fra jobb og fortalte at de på jobben hadde sagt at det kostet så mye mer. Det går jo mer ost og fløte, men jeg spiser mye mindre porsjoner og er ikke så fysen på forskjellig mat lenger. Så jeg tenker at kostnadene på min mat ikke er så mye høyere. I tillegg får vi bonusen med mer ordentlig hjemmelaget mat. Mindre tilsetningstoffer og annet som jeg er glad for at ikke ungene får i seg.

Spiser familien pølser lager jeg meg noe fisk eller kylling. Da blir gjerne min kjære litt misunnelig :)


#54

VSB sa for siden:

Jeg fryser ned en del rester og nå mann og barn spiser noe jeg ikke kan, da varmer jeg opp dette. Økonomisk og enkelt vil jeg si. Spiser noe kierter og bønner, kokte opp en kilos pose og laget kikertkaker og kikertpurè, har fortsatt fryseren full og kommer til å gjøre lignende med bønner. Dette er ikke dyr mat, men egner seg ikke på ketolyse da. Når jeg kjøper ferdige bokser blir det nok litt dyrere.


#55

Lisa-pyon sa for siden:

Den 18mai oppdaget jeg at jeg bare hadde 500kr og leve for frem til 1 juni, og jeg hadde tomt kjøleskap. Så jeg dro på kiwi og kjøpte masse kjøtt og fisk ( kjøttpølser(ikke lavkarbo i know) laks, makrell, kylling, svinekjøtt, og pepperbiff av storfe) + 3 bokser seterrømme, 1 boks fløte og en 18pk egg(firstprice) og det ble 279kr så hamstra jeg inn grønnsaker på en innvandrersjappe og det ble 112 kr. Og nå har jeg nok mat til 14 dager( spiser ca 300-400g kjøtt/fisk daglig) og det ble bare 400kr. Så lavkarbo er absolutt billig. Da jeg levde høykarbo spiste jeg for ca 500-1000kr uka. Blir fort billigere når man ikke skal ha alle de frokostproduktene og litt av alt ellers, og når man begynner med matpakke osv, bollene i butikken er ikke så billige som de virker liksom...


#56

Lisa-pyon sa for siden:

Edit: jeg bor jo alene da så. Så for familier som skal ha både høy og lavkarbo mat på bordet ser jeg at det kan bli dyrere:-)


#57

mamma87 sa for siden:

Før kastet vi masse mat hele tiden som gikk ut på dato, nå kjøper vi mindre mengder og spiser som regel alt før det går ut på dato. Det tror jeg man sparer endel på :)


#58

Lissi80 sa for siden:

Jeg har brukt litt penger i oppstartsfasen, men har spart mye på å handle fra Iherb. Dette er jo ting man ikke nødvendigvis MÅ ha på LCHF, men jeg hadde lyst på :) Slik som ingredienser til å lage raw sjokolade, sukrin, fiberhusk, palmesukker, yacoon sirup, nøtter -egentlig ting jeg kunne kjøpt her hjemme også, men som altså er billigere på Iherb :) Har jo disse tingene i lang tid fremover -trenger nok ikke fylle på med det aller første nei ;)

Jeg mener matbudsjettet vårt forøvrig har gått ned etter omleggingen til LCHF. Før handlet vi så og si hver dag (småhandlet) og vi kastet alle rester. Halvfabrikata er ikke godt dagen etter og dessuten hadde vi alltid lyst på noe annet enn det vi hadde spist dagen før. Jeg brukte også mye penger på lunsj. Kjøpte baguetter/salater ute, drakk masse tine iskaffe.

Nå kaster vi ALDRI mat :) Maten er like god dagen etter som lunsj eller middag og det frister gjerne å spise samme mat to dager på rad :) Jeg handler ALDRI lunsj ute mer -har alltid med meg "rester" eller nøttescones/knekkebrød/hjemmelagd salat. Iskaffe lager jeg selv av kald kaffe og fløte + evt litt søtning og masse isbiter, men dette er ikke så ofte da jeg har lært med å drikke "voksenkaffe" med en skvett fløte i..Mmmm, like godt :)

Barna og mannen spiser ikke ren LCHF, men vi bruker stort sett samme "base"; altså kjøtt, fugl eller fisk. Tilbehøret dems er gjerne ris, pasta eller potet mens mitt er grønnsaker.


#59

Ashley sa for siden:

lurer litt på hva dere kjøper mye inn av når det kommer til snacks eller mellomåltider? jeg er mye på farta og pendler fra hjem til jobb. orker ikke bruke så masse penger som jeg har gjort frem til nå. spiser dere f.eks fiberrik? jeg ser etter noe noe som er billig og godt og ikke stappa med karber. vet det første dere tenker er at det er jo ferdigmat dritt som er billig og godt, men har dere noen forslag?:)

går mye i skyr for min del, men man kan gå lei. kan ikke fordra å ta med kokt egg og synes heller ikke noe om å ta med kjøttmiddagsrester når man ikke har mikroovn i nærheten :p fant ut at proteinshaker funker, men jeg kan ikke leve på det. nå høres jeg helt umulig ut, men er åpen for litt tips fra dere som kan dette her bedre enn meg.


#60

Lisa-pyon sa for siden:

Jeg vet ikke. Om jeg er ute, og ikke har med matpakka så ender jeg med å gå i salatbaren, men det er jo ikke billig i det heletatt. Er litt vanskelig med sånn på farta-mellommåltid egentlig:/


#61

BenteR sa for siden:

Jeg har en liten krisebox stående med lavkarboknekkebrød. Skal jeg ut, haler jeg den med meg, og napper en tubeost fra kjøleskapet. Lettvint krisemat når jeg er hjemmefra.


#62

Kanutten sa for siden:

Jeg har hatt kun 200 kr til rådighet hver dag. Dvs at 18 mai satte jeg til side 1000 kr som skulle brukes til og med 22 mai. Jeg fikk faktisk 500 kr til overs som ble puttet på en sparegris. I dag startet jeg med 1400 kr, ment for en hel uke. I dag hadde de tilbud på såpe, så jeg kjøpte 12 pakker lano til 150 kr. Kjøpte en ost til 40 kr og en pakke rømme samt en pakke fløte som var gått ut på dato. De kostet 5 kr hver. Da gikk det 200 kr i dag.
Men i morgen trenger jeg ikke handle noe. Nå skal det sies at frysern er ganske full og jeg har store ambisjoner om å tømme den.

Så i morgen blir det kjøttrøre med pasta til de andre, jeg skal ha lavkarbopasta. Jeg trenger IKKE handle inn noe. :D

Jeg spiser lavkarbobrød mens de andre spiser vanlige hjemmelagede brød. De spiser MYE brødmat! :eek: Jeg prøver lage lavkarbovrier av dem og det funker på et vis, men litt karber blir det likavel. Jeg baker ca 9 brød bare til dem hver uke. Men mel hamstret jeg inn tidlig i vår da det kostet 10 kroner pakken og har sikkert mel for resten av året. :p

Øl og vin lager vi jo selv. Pepsi max kjøper vi på brett eller i storflaske når de er på tilbud til henholdsvis 99 kr og 39 kr.

Jeg sjekker HVER søndagskveld tilbudene kommende uke på coop.no, spar.no, ica.no, joker.no, bunnpris.no og kiwi.no.

Jeg lager meg ei handleliste og holder meg til den. Mye å spare hvis man gjør det på denne måten.


#63

mamma87 sa for siden:

CC,makrell i tomat, rekesalat, kyllingvinger, fiberrik, nøtter, salami,ost, lavkarboknekkebrød, lapper med pålegg etc :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.