mio87 sa for siden:
[CENTER]
Oppskrift fra bloggen min:)
(ikke dekorert like fint som jeg prøvde på meeen et forsøk!)
[/CENTER]
Jeg er jo som nevnt en gang tidligere, ikke den flinkeste til og eksperimentere med oppskrifter, men noen ganger får jeg det får meg at jeg vil prøve - idag er en sånn dag! Jeg skulle lage vanlige gulrotmuffins til noen, oppskrift fra det søte liv - og vet så inderlig godt hvor gode disse er på høykarbo. Jeg ville gjøre oppskriften lavkarbo, og satte igang.
[CENTER]Du trenger:
4 egg
2 dl sukrin
1 dl splenda
1,5 dl nøytral olje
2 ts natron (vet ikke om det har noe for seg når man baker lavkarbo)
2 ts kanel
3 dl med en blanding av mandelmel og kokosmel
Litt vaniljepulver eller stevia med vaniljesmak
3-5 dl raspet gulrot
Glasur:
200 g romtemperert kremost
75 g romtemperert smør
smak til med sukrin eller splenda/annet søtstoff
Litt vaniljepulver eller noen dråper med stevia vanilje
(Noen dråper med rød konditorfarge for og få dem rosa)
[/CENTER]
Pisk egg og sukrin/splenda luftig, ha oppi oljen. Bland det tørre og ha det oppi eggedosisen. Smak til med vanilje. Rør så forsiktig inn raspet gulrot. Bruk to spiseskjeer og ha blandingen oppi muffinsformer, jeg brukte de aller minste muffinsformene og fikk vel en 20 stykker. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20-30 minutter, alt etter ovnen, så sjekk dem ofte.
Glasuren piskes bare sammen, men smak den til slik at den passer din egen gane:)
Jeg brukte diett.no til og regne ut, og kom frem til 2,5 karbe per muffins med topping! Dette kan være noe feil, men da er det ikke snakk om kjempefeil..trooooor jeg:)! Enda mindre karber om du bruker 3 dl gulrot istedenfor 5!:) Disse smakte utrolig nam!