< Tilbake til oversikten

Sukkeralkoholer

#1

Andrine84 sa for siden:

Lurer litt på dette. Tok et søk og leste litt på andre tråder men skjønner like lite.
Den mørke sjokoladen fra sukkerfritt inneholder 50g karb hvorav 48g sukkeralkoholer.
Betyr det da at det er lov å spise den? Hvis man trekker det i fra så er det jo under 2 karb på hele plata (den er på 75g).
HVORFOR skal vi trekke i fra?

Også har jeg hørt at man ikke skal tygge toy.
Så på ekstra i går i butikken og den jeg så på hadde 17,5g pr 100g og 17,5 sukkeralkoholer..
Og fortsatt kan man ikke tygge toy eller er det bare tull? Help me ;)


#2

Gracella sa for siden:

I ketolyseboken er det en oversikt over hvilke sukkeralkoholer som påvirker blodsukkeret og hvilke som ikke gjør det.
Det er også mange tråder om det her inne.
I utgangspunktet trekkes sukkeralkoholer i fra, det er riktig.
MEN: Sorbitol kan ikke trekkes i fra, Xylitol bør du bare trekke i fra halvparten (fordi det delvis påvirker blodsukkeret).
Maltiol kan trekkes i fra.


#3

Conjurier sa for siden:

Vel standard før har vært at man kan trekke fra sukkeralkoholer, men for min egen del etter maaange timers lesing om emne igår så ville jeg ungått de fleste sukkeralkoholer også maltitol da det visstnok påvirker blodsukkeret alikevel, jeg har nå begynt å regne ca halvparten av karbsa fra maltitol. Det virker som det er mye foreldet kunnskap om dette ute og går.

Eneste sukkeralkoholet jeg ville ungått og telle karbs på er erythritol, tror også dette kan gjelde mannitol men det har jeg sett veldig lite til uansett.

Kjøpte akkurat samme plata selv i går og derfor jeg søkte mye rundt på webben.

Folk har veldig lett for å trekke i fra sukkeralkoholer pga. de er godtesyke, så lenge noen ikke overBEVISER meg 100% om at det er lovlig teller jeg karbs :)

mendosa.com/netcarbs.htm


#4

Antoinette6 sa for siden:

Jeg er diabetiker 1, - og mitt blodsukker reagerer på alle sukkeralkoholer som ender på -ol. Oppfører seg som sukker i min kropp.

. . .og dette var det første jeg fikk vite vedr. kunstig sukker da jeg fikk min diabetes for 12 år siden. Det stemmer for meg !


#5

David sa for siden:

Jeg tror det er viktig å holde seg unna mest mulig søtt uansett. Men så er det sånn at vi av og til har behov for noe søtt, og da bør vi velge det beste for oss. Da har jeg tro på at ved å velge sukkeralkoholer er det det beste.
Det går litt sukrin her i huset, og ting med maltitol også. Men i små mengder, for dette er jo en livsstilsendring, og da setter jeg meg ikke ned og spiser 200 gr sjokkis som før. Men kanskje en rute eller tre...


#6

Gracella sa for siden:

Slik er det her i huset også... Jeg har en sjokolade fra Sjokoladeprinsen som jeg tror er 2-3 mnd gammel nå og jeg har halve platen igjen.


#7

Conjurier sa for siden:

Joda, folk må spise hva de vil, har selv laga dronning maud med sukkerfri sjokolade idag. Men er viktig å tenke at det er karbs ikke at det er 0 og man kan spise så mye man vil. Og spesielt de som er i ketolyse



#9

Buck sa for siden:

Fant denne om kunstig søtning: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=27464
Etter å ha vært å sjekket rundt viser det seg at det er Maltitol i ganske mye av disse sukkerfrie produktene, og spesielt i produktene de selger på helsekosten.
Så man kan bli lurt av denne kunstige søtningen. Lurt å sjekke ut hvilken som er "lovlige" på dietten.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.