< Tilbake til oversikten

Suksesskake

#1

Livsglede sa for siden:

Her er den andre av mine lavkarbo kaker som skal stå på kakebordet idag:DDen lukter og ser helt himmelsk ut, men har ikke smakt på den ennå, annet enn kremen og den var GOD:D Men her er oppskriften jeg mikset sammen etter litt søking på nettet og gjort litt om.

Lavkarbo suksesskake
Nøttebunn:
150 gr hasselnøtter
75 gr mandelmel
3 egg
60 gr Sukrin
1 ts bakepulver
1/2 dl vann
2 ts fiberhusk
Eggekrem:
3 dl fløte
1 ts vaniljepulver
5 eggeplommer
30 gr Sukrin
1 ss maisenna
80 g meierismør
1 g stevia pulver + noen dråper flytende stevia med vaniljesmak
4-8 ruter mørk sjokolade til pynt.
Fremgangsmåte
Nøttebunn:
Mal hasselnøtter i en foodprocessor. Bland i mandelmel, fiberhusk og bakepulver
Skill eggene,pisk eggehvitene og Sukrin stivt. Bland deretter inn eggeplommene, nøtteblandingen og vann.
Hell røren i en rund form som er kledd med bakepapir. Stek på nederste rille i ca 20 minutter ved 175 grader.
Avkjøl.
Eggekrem:
Bland alle ingrediensene i en kjele. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Vær forsiktig så det ikke blir for varmt. Når kremen har fått passe tykk konsistens, avkjøles kremen. Sett den i kjøleskaet etter en stund på benken. . Rør i kremen av og til. Når kaka er avkjølt og kremen kald, så smøres den på kaka og pyntes med litt revet eller smelta sjokolade. Sett den så kaldt til den skal serveres.


#2

Kaneleia sa for siden:

Hei! :) Denne høres kjempedeilig ut!
Hvor stor er formen du steker bunnen i forresten?


#3

LibraGirl sa for siden:

Åi den skal jeg prøve :D Men når du skriver vanilje pulver og stevia pulver bla, er det vaniljesukker å stevia sukker du mener da?


#4

Tommeline sa for siden:

Skal ikke bruke vaniljesukker, men vaniljepulver. Fåes sikkert kjøpt på helsekosten. Jeg har kjøpt fra www.gojiking.co.uk


#5

LibraGirl sa for siden:

Ah takk :) er ikke så veldig inne på alt når det kommer til baking :P


#6

Livsglede sa for siden:

Jeg brukte en form på 22 cm, men bytt ut mandelmel med vanlige malte mandler, blir nok bedre da, synes at den ble litt tørr i konsistensen. Så neste gang skal jeg bruke 50/50 hasselnøtter og mandler, blir nok bra da:D Men den ble fult spisende, men vanskelig å slå den gode snickerskaka mi da.


#7

Zillah sa for siden:

Den her skal eg prøve i dag, men eg vil bytte ut maizena med JBKM i kremen.
Ikkje har eg stevia heller, men det blir nok etandes lell.


#8

eldbjørg-andrine sa for siden:

Åh, denne kaka hørtes nydelig ut.
Den skal jeg jammen prøve :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.