Livsglede sa for siden:
Her er den andre av mine lavkarbo kaker som skal stå på kakebordet idag:DDen lukter og ser helt himmelsk ut, men har ikke smakt på den ennå, annet enn kremen og den var GOD:D Men her er oppskriften jeg mikset sammen etter litt søking på nettet og gjort litt om.
Lavkarbo suksesskake
Nøttebunn:
150 gr hasselnøtter
75 gr mandelmel
3 egg
60 gr Sukrin
1 ts bakepulver
1/2 dl vann
2 ts fiberhusk
Eggekrem:
3 dl fløte
1 ts vaniljepulver
5 eggeplommer
30 gr Sukrin
1 ss maisenna
80 g meierismør
1 g stevia pulver + noen dråper flytende stevia med vaniljesmak
4-8 ruter mørk sjokolade til pynt.
Fremgangsmåte
Nøttebunn:
Mal hasselnøtter i en foodprocessor. Bland i mandelmel, fiberhusk og bakepulver
Skill eggene,pisk eggehvitene og Sukrin stivt. Bland deretter inn eggeplommene, nøtteblandingen og vann.
Hell røren i en rund form som er kledd med bakepapir. Stek på nederste rille i ca 20 minutter ved 175 grader.
Avkjøl.
Eggekrem:
Bland alle ingrediensene i en kjele. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Vær forsiktig så det ikke blir for varmt. Når kremen har fått passe tykk konsistens, avkjøles kremen. Sett den i kjøleskaet etter en stund på benken. . Rør i kremen av og til. Når kaka er avkjølt og kremen kald, så smøres den på kaka og pyntes med litt revet eller smelta sjokolade. Sett den så kaldt til den skal serveres.