< Tilbake til oversikten

Nydelig bløtkake til 17. mai

#1

petite fleur sa for siden:

Oppskrift til bunn fant jeg på denne bloggen: sunnfamilie.net/2011/03/09/lavkarbo-bl%C3%B8tekake/, og den ble veldig god!

6 egg
50 g sukrin
100 g meierismør (med eller uten salt)
100 g kokosmel
2 ts bakepulver
2 ts fiberhusk
Smelt smøret og sett til siden. Visp sammen egg og sukrin til eggedosis. Tilsett smør og alt det tørre og bland godt. Klem deigen ut i en springform. Jeg delte bunnen og da lønner det seg å ha en liten springform for å få bunnen høy. Stek på 180 grader i 20-30 min.

Vispet så 2 pk fløte med 2 ss splenda, delte kremen i to like deler og blandet den ene delen med rørt jordbær. Delte bunnen i 2, dynket med fløte og hadde jordbærkremen inni. La på topplokket, og smurte resten av kremen over pyntet med jordbær og blåbær slik at det formet det norske flagget :D

Farlig godt!

Se bilder av kaken her her


#2

dakota sa for siden:

Da blir nok dette bursdagskaken min på torsdag :gave::sikle:


#3

dakota sa for siden:

Har du forresten regnet ut karbene i kaken sånn tilfeldigvis? :cool:


#4

petite fleur sa for siden:

Ja, jeg regnet på det, men så har jeg glemt nøyaktig hvor mye det var.....Ca 40, i alle fall, brukte MYE jordbær :D


#5

dakota sa for siden:

Den gir rundt 9 gram pr stk når den deles i 12 :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.