Nå har jeg lest litt rundtom og fått masse inspirasjon til sjokoladekake.
Jeg har bursdag i morra, også er det jo selveste 17. mai. Har derfor hatt en liten kjøkkendag i dag og kommet fram til denne herligheten:
Kake:
70 g mandelmel
110 gram kokosmel
60 g sukrin
2 ss flytende natreen
120 g smør
2 plater cavalier extra dark
0,5 ss 100% bakekakao
3 egg
frøene fra 0,5 vaniljestang
2 ts bakepulver
1/2 dl sterk kaffe espresso pulver
2,5-3dl fløte
2 ts fiberhusk
1 krm JBK
Glasur:
100 gram phil kremost
100 gram smør
70 sukrinmelis + 1,5 ss natreen
sitrondråper etter smak
Dette ble en heelt nyyydelig kake altså. Smakte på den i sta' og ja, den var såååå god:D hehe
Kaken blandet jeg først alt det tørre og alt det våte. Kjørte den så ganske lenge i kenwood kjøkkenmaskina. Helte den i en rund sprinform og stekte den på 175 grader i ca 25-30min. Stakk en pinne for å se at den var gjennomstekt.
Glasuren er det bare å blande sammen smør og ost romtemprert. Så smører du den på kaken. Og lar den stå kaldt til den har stivnet:D
Så raspet jeg litt mørk sjokolade over glassuren helt til slutt:)
HELE kaken har ca 30 karbo. Deler du den på 10 REALE biter er det 3karb pr stykk, noe som er akseptabelt:D
De platene er vel på 85gram pr stk, så da blir det 170gram sjokolade:)
Bruker ferdigblandet sterk kaffe. Ca 0,5dl kokene vann med 1,5ts nescafe espresso kaffe:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.