Blir så forvirret! Jeg MÅ ha noe i kaffen. Burde jeg ha i en svett fløte eller skummet melk? Mener Fedon sier vi skal bruke magre melkeprodukter........ Helmelk? Ellers er jeg i gang med å kutte karbohydrater. Jeg bør ta av 5 kilo som jeg har slitt med de siste 5 årene.....
Jeg har alltid vært en "engelsk te-drikker", dvs jeg liker melk i teen min. :)
På ketolyse gikk ikke dette, og det var ikke det samme å ha fløte i de fleste sortene så jeg vente meg til å drikke te uten.
I det siste har jeg begynt å ha laktoseredusert melk i teen min. Den har mindre karber enn vanlig melk og det smaker slik det skal, hehe.
Drikker ikke dette hver dag, men en 4-6 ganger ila en måned.
Tusen takk for svar, begge to. Fløte eller laktoseredusert melk......Prøver kanskje med fløte først. Leste akkurat nå at det ikke er så lurt å spise sodd på 17. mai. Det blir visst for mansge karber fra gulrota og kjøttbollene......Men jeg bare MÅ spise litt for ikke å være uhøflig.... Blir jeg satt langt tilbake, tror dere som har erfaring?
Det spørs jo på hvilket karbonivå du ligger. Er målet å være i ketose, så er kanskje ikke sodd det beste, men jeg vil påstå at det er langt fra det værste du kan spise på 17.mai.
Ha med deg lavkarbobrød/rundstykker som du kan spise til og vær mer eller mindre mett før du skal spise så du ikke spiser for mye.
Husk at du går nok ikke ut av ketose om du en dag spiser 40-50 g karbo, det kan være at du samler litt vann, men det forsvinner fort.
Skulle det allikevel bli "for mye" karbo den 17, kutt ned på fettet og fortsett med LCHF den 18. Med mindre man går helt bananas i is og kaker, så er kroppen i ketose igjen i løpet av natta.
Litt vanskelig å svare på sånne spørsmål uten å vite litt mer om hva slags kosthold du forsøker å følge - "lavkarbo" dekker så mangt. :) Men om du ikke prøver å leve ketogent - og det tror jeg ikke, siden du refererer til Fedon - så er ikke alt "ødelagt" om du spiser en porsjon sodd en dag, altså. Det blir bare å være klar over at dette ikke kan være hverdagskost.
:D Noe av det beste med ketolysekuren, er at jeg med god samvittighet kan ha fløte i kaffen min og glemme lettmelka.
Smaker mye bedre, også blir man mett av det, blir som et mellommåltid :)
Dersom man vil lage seg latte med lettmelk må jeg få slå et slag for laktosefri lettmelk. Den har nesten like få karber som fløte, og smaker vanlig lettmelk. Den laktosereduserte lettmelken har en litt mer søtlig smak, for dem som liker det, men her har jeg ikke sjekket kh-innhold. Selv er jeg ikke glad i melk (annet enn i latte), og synes kaffen blir tusen reiser bedre med mykvispet krem og en skvett sukkerfri vaniljesirup :p
Er supergodt - blander seg litt mer i kaffen når den ikke er helt stivpisket, men litt sånn semi-flytende, om du skjønner :p Pleier å ha 50/50 med kaffe og krem og drikker med skje eller sugerør så jeg får akkurat passe av begge deler :)
Mmmm, FLØTE i kaffen... etter en lang dag på jobb drakk jeg meg mett på en kopp kaffe med fløte... det var ikke helt meningen, heller ikke så smart, trenger noe mer, men er såååå mett, og det var sååå godt!
Nam-nam! Halvpisket krem i kaffen? Det må jeg prøve. Tusen takk!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.