< Tilbake til oversikten

Nytt lavkarbobrød i butikken med 4 karber per 100g

#1

Kaimi sa for siden:

Fant på Sunkost i Sandvika i helgen nye lavkarbo brød:) kjøpte 2 varianter; et med gresskarkjerner (som jeg ikke har smakt) og et med solsikkefrø og mandel som allerede er spist opp.

Syntes det smakte bra og var bedre i konsistensen enn det jeg har bakt selv. Har prøvd mange oppskrifter men ender ofte opp med en litt viskelæraktig/våt konsistens på mine brød desverre..
Gleder meg til å prøve gresskarkjerne brødet også!

I Dalens solsikkefrø og mandelbrød er det per 100 g: 4 g karbohydrater / 18 g protein / 33 g fett / 6,5 g fiber. Inneholder egg, mandler, sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner, olje, bakepulver.
Håper dette er noe de fortsetter med og at flere enn meg liker de!


#2

Kitt sa for siden:

Takk for tips! Må sjekkes ut neste gang jeg er i Sandvika! :ja:
Allerede torsdag, faktisk!:D


#3

kattungen sa for siden:

Jeg så også på disse (i går faktisk...) men jeg syns de var så himla dyre... Var de verdt det?


#4

Jodla sa for siden:

Selges disse på kun sunkost?


#5

Kaimi sa for siden:

De er dyrere enn vanlige brød, syntes det meste av lavkarbo mat blir dyrere egentlig. Men jeg syntes de var verdt det, ble bedre enn de jeg baker.
Testet de på barna men det gikk ikke, men mannen i huset rappet flere skiver idag.
Rundt 700 g i hvert brød og det kostet ca 60,-.
(De er delt opp i skiver og jeg spiser 2-3 skiver til frokost)
Så vidt jeg vet er det bare Sunkost som har disse brødene.


#6

Carisma sa for siden:

Mye av grunnen til at vanlig brød er relativt rimelig er jo at det brukes mye dårlige ingredienser. Man får som regel det man betaler for....


#7

Kaimi sa for siden:

Helt enig, man får det man betaler for!
Deilig i tidsklemma å ha mulighet til å kjøpe brød som er godt og raskt å spise.

Det tar også ekstra tid med lavkarbo diett, ihvertfall når barna i familien ønsker mer vanlig mat og vi ender opp med mange retter til middag...
Er ganske ny i gamet og merker at planlegging og innkjøp av mat er litt omfattende noen ganger. Og nåde de som spiser opp eggene "mine" :)


#8

17.mai sa for siden:

Enig!Har nettopp startet med Ketolysekuren, og det er sannelig ikke enkelt i starten med diverse innkjøp, går i grunnen for det jeg ikke har kjøpt før kuren :o Men på denne siden rekner jeg med at jeg kan finne diverse tips og oppskrifter, kjenner allerede rundt midjen at noe har skjedd:p Jeg har ikke kommet i gang med noe baking enda, men det bør vel være en kake til nasjonaldagen:rolleyes:


#9

Supah sa for siden:

Tusen takk for tips! Det må jeg se om jeg finner her i Bergen også :) Skal på Sunkost i morgen, så da kan jeg jo høre der.


#10

marjusen sa for siden:

nice. Hva heter brødet, og kan du laste opp bilde av posen? Lettere å finne da


#11

Trixie sa for siden:

Dette brødet må jeg sjekke ut, er jo lavere karb.antall enn Fedonbrødet. :)


#12

marjusen sa for siden:

ingen som gidd å ta et kjapt bilde? :)


#13

Kaimi sa for siden:

Her er bilder av Dalens Lavkarbo brød:
Det hele brødet er Solsikkefrø og mandelmel og den enslige skiven er det som er igjen av Gresskarkjernebrødet.

Er ikke som vanlig brød eller Fedonbrød, mer kjerner og grovere konsistens. Minner om de lavkarbo brødene jeg baker selv, som ikke blir så gode desverre...


#14

marjusen sa for siden:

Må si det mandel og solsikkebrødet så herlig ut:)

skjønner at det er litt mer slik veldig lavkarbobrød ja, men jeg har samme opplevelse som deg. Når jeg baker selv blir det enten vått eller svampete eller eggete:S

Åssen er dette brødet på smak og konsistens? Ettersom han Stig A Dalen holder til i sandvika er det kanskje derfor dem tar det inn på sunkost der. Tviler på at jeg får tak i det her på Gjøvik da, men har sendt mail til sunkost og spurt:)


#15

Supah sa for siden:

Tviler i alle fall på at jeg finner det her i Bergen :o


#16

Kaimi sa for siden:

Her er dagens frokost;

  • Dalens Lavkarbo brød
  • Smøreost m urter
  • Spekeskinke
  • en dæsj m Aioli
  • Tomater
  • basilikum

Nam nam :)
Kjennes bra å bytte ut omelett-frokosten etter 3 mnd:cool:


#17

Supah sa for siden:

Nam! Det så skikkelig godt ut. :stortsmil


#18

Kaimi sa for siden:

Når det gjelder smak så holder jeg en knapp på Solsikke og Mandelmel brødet, når det gjelder konsistens så leder Gresskarkjerne brødet:) De er ikke eggete eller svampete i konsistensen noen av de..

Håper de kommer i flere Sunkost butikker etterhvert!


#19

lillemy01 sa for siden:

Hvor i sandvika ligger det? På senteret er det den lille helsekosten eller den stoore i den nye delen?


#20

kattungen sa for siden:

Den lille i gamle delen, mellom Accessorize (?) og den moroting-butikken, ovenfor Bianco-sko :)


#21

Tiki sa for siden:

Spurte etter brødet i en annen Sunnkost butikk utenfor Oslo, ca. 3 mil utenfor, at de skulle få det inn. Men det var forsinket.

Så flere skulle føre det.


#22

Tiki sa for siden:

Dere som har smakt Karins Brød og dette. Hva er forskjellen på smak og konsistens?

Ser ut som mere olje i stede for CC kanskje er en løsning?


#23

BitTorres sa for siden:

Står det noe om fordelingen omega 3 /omega 6? Eller går det an å kontakte produsent for info?


#24

Kitt sa for siden:

Det står tydelig produsentens navn og kontakt- info om du forstørrer bildene lengre opp i tråden!


#25

BitTorres sa for siden:

Thanks :)


#26

Tiki sa for siden:

Kjøpte det i går på Sandvika. Det med 4gr.kh /100 gr. Det med gresskarkjærner var vel med 8gr kg/100gr.
Smakte bra, men synes egentlig ikke Karina brød står noe særlig tilbake fra dette.

En skive veide 40gr., og da blir det vel 1,6 gr. kh for skiva, noe som er greit synes jeg.

Noen fra Molde her?
Det er et lite bakeri /utsalgssted der som holder på å prøve ut å bake lavkarbo brød. Var i Molde og fikk smake et brød som var under utprøving hos en venninde. Det var veldig fast. Men er ikke sikker på kh mengden på det da, men de legger vist opp til å få det veldig lavt. Det mindte litt mere om Dansk rugbrø uten at det var "surt". Det var veldig godt.
Blir spennende om det kommer i salg snart.


#27

Kitt sa for siden:

Har kjøpt beffe brødene i dag. Sa i fra at det var reklamert for her inne, så hun kunne vente seg en del etterspørsel.
Brødene kommer fra et lokalt lite bakeri og skal i første omgang selges i Sunkost- butikker i Asker og Bærum. Det selges frossent, da, så bør kunne sendes rundt om i landet om det blir nok etterspørsel!
Kanskje det blir litt billigere også, om flere kjøper det. Det er jo også gluten-, sukker-, gjær- og melkefritt, så det bør passe for mange!:)


#28

seterjenta sa for siden:

Hvilket bakeriutsalg er det?
Jeg kommer fra Molde og skal hjem på besøk om et par uker :-)


#29

lillemy01 sa for siden:

Jeg prøvde brødet den med mandel og jeg likte den ikke. Uff nesten så jeg ble kvalm av den:( desverre...


#30

Kitt sa for siden:

Jeg syns det var litt likt Karins beste. Syn sikke så mye om det, mao, men tror det blir bedre om jeg rister det!:)

Naboene fikk noen skiver da mor der borte har cøliaki og datteren PCOS. De likte begge brødene veldig godt!:D:D


#31

Tiki sa for siden:

Skal høre med venninda mi, husker ikke helt hva det het, men det var ikke de vanlige bakeriene, et lite nytt ett ;-) Men når jeg var hjemme i slutten av april så var det enda under utprøving. Men mulig å høre med de om og når det kommer i salg. Og hvor mange kh det er i det. Var nok det beste lavkarbobrødet jeg har smakt så langt.


#32

Tiki sa for siden:

Fole Godt heter det :)
folegodt.no/

Fint å høre etter du har vært der, om det er kommet ut, eller hva som skjer.


#33

iselin31 sa for siden:

Hurra! Dette skal eg jammen leite etter!!


#34

Kaimi sa for siden:

Er tilbake på eggefrokosten min, og blir kanskje noe egen baking til jeg får tak i lavkarbo brødene igjen. Hyggelig ansatt på Sunkost Rykkin mente at en oppskrift med Squash ble bra på smak og konsistens..

Traff også en som driver Sunkost butikkene her og det er i første omgang planlagt salg av brødene på Sandvika (2 butikker?), Østerås, og Ski. Deretter i de fleste Sunkost butikkene på Østlandet :)
Første runde av brødene er utsolgt og de venter på ny runde fra Bakeriet.

Jeg spurte også litt om pris etc og flere typer og det er nå 3 typer de prøver ut i første omgang. Det er beregnet å koste ca 60,- per brød og med 15 skiver per brød så blir det 5 måltider (3 skiver per måltid).
Det stemmer med min erfaring.. 3 skiver er mer enn nok for meg til frokost eller lunsj.

Håper bakern er i farta og at de kommer i butikken snart!


#35

Kaimi sa for siden:

Da er Dalens Lavkarbo brød igjen i Sunkost butikkene, Oslo Vest og Bærum.
Jeg fikk kjøpt det med mandelmel, det er Vollen bakeri som baker de og håper de også snart lager brødet med gresskarkjerner da det er min favoritt :)

Varierer nå med brød og knekkebrød til frokost og lunsj, og har en pause fra de uendelig mange eggefrokostene mine :)


#36

nightly sa for siden:

Hei! Jeg bor rett utenfor Molde! Dette var gode nyheter:D Vet dere om det har kommet i salg eller?

Hvor ligger det forresten?


#37

Alynna sa for siden:

Bor i Sandvika og oppdaget disse her om dagen - de delte ut smaksprøver. Kan bare si at de smakte fantastisk godt, men jeg har ikke råd til 60 kroners brød som student.

Har begynt å bake Nannahs brød med litt modifikasjoner, og ble hoppende glad nå som jeg endelig kan spise brød som smaker normalt grovbrød, fryseren er min venn :)


#38

Morgenstjerna sa for siden:

Dere som ikke allerede har prøvd dette brødet, må absolutt gjøre det!

Kun 2,5 karbohydrater pr 100 g, og det smaker kjempegodt! Det er det nærmeste vanlig brød du kan komme synes jeg, også er det superenkelt å lage. Dessuten er det ekstra deilig med nystekt brød med sprø skorpe. Det følger med en form i pakken, men brødet blir faktisk enda bedre om man lar deigen stå å tykne litt og deretter legger den over på en bakeplate og former det som et vanlig brød.
Om man ønsker et enda mer spennende brød, kan man tilsette f.eks krydder, soltørket tomat, oliven etc.

Brødet kan kjøpes bl.a her eller i helsekostbutikker.

Løp og kjøp!!!


#39

Albertina sa for siden:

Det så helt fantastisk godt ut! Dette skal bestilles med en gang! Legger ut rapport, med bilder i journalen min så fort jeg har prøvd det ut!

Takk!


#40

Tiki sa for siden:

Jeg vet ikke. Bor ikke i Molde sånn fast ;-) men kan jo ringe å høre med de.


#41

Kaimi sa for siden:

Jeg har spist Dalens lavkarbo brød nå siden før sommeren og synes det utrolig deilig å ha noe ferdig i kjøleskapet som er raskt å lage og som er sunt og godt. Spesielt til frokost når vi har dårlig tid før barnehagen, skolen og jobb men også om kvelden når jeg er litt "fysen". De fleste Sunkost butikkene i Oslo / Akershus selger disse brødene nå.
Ang prisen så koster de rundt 60,-. De er veldig drøye da de er ferdig oppskåret og man blir mett av 2-3 skiver. Jeg spiser 2 og min mann spiser 3.. Dvs ca 5 måltider av 1 brød. Det er ikke billige ingredienser her, nøtter/kjerner/egg etc koster og det ser man også når man skal bake selv.

Tror de har justert oppskriften noe, da de siste brødene jeg har kjøpt virker mer faste og har mer stekeskorpe.

Heia Sunkost som har klart å gjøre hverdagen min bedre!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.