< Tilbake til oversikten

Matkvalitet og forbrukermakt


#2

ElisaT sa for siden:

Tror nok det er mange som er enige på papiret, men når de står i butikken velger de det rimeligste. Vi er vel et av de landene i Europa som bruker minst av lønnen på mat (11%, se artikkel her www.dagsavisen.no/innenriks/article427218.ece?status=showall), og da blir det deretter og. En liten digresjon på pris: er det ikke rart at noen av Norges rikeste personer har blitt milliardærer på å bygge opp dagligvarekjeder på LAVPRIS-mat?!

Var akkurat i Frankrike, og der er det en drøm å gå i matbutikkene. Men vet fra franske venner at de ikke ser på prisen slik vi gjør, men går for kvalitet.

Ser også at i butikkene jeg bruker at det kommer stadig nye, spennende (dyre kvalitets)varer, men de forsvinner like fort igjen. Ifølge butikksjefene er det ikke marked for det, dessverre.


#3

Nannah sa for siden:

Ja, vi har en merkelig matkultur, men det jeg like mye vil til livs er jukset bransjen bedriver. Dårlig gammel mat som gir seg ut for noe den ikke er. Saltvann insprøytet i kjøtt og fisk. Seigt gammelt kukjøtt presentert som kvalitetsbiff...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.