< Tilbake til oversikten

Jordbærkarusell /bløtekake (med bilder)

#1

Makronella sa for siden:

Jeg har en gammel samleperm med oppskrifter, og i den fant jeg en kake som jeg tenkte kunne være ok til 17 mai. Da skal vi bort og jeg skal ha med en kake. Fant det tryggest å prøvebake en i helgen. Godt var det, for jeg ser noen justeringer som må til. Smaken var ingenting i veien med, men justeringene er i forhold til fyll og pynt. Jeg har satt inn det jeg mener må ekstra i oppskriften på fyllet under.
Jeg skulle ha et tynt sukkerbrød, og istedenfor å begynne eksperimentere med det brukte jeg oppskriften til Janicke på bloggen En sunn famile. Når bunnen er stekt velter jeg den over på et kjøkkenhåndkle og legger langpannen over den mens den avkjøles. Dette gjør at kaken holder seg myk og kan rulles.

[CENTER]

[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
Fyllet :
5oo gram jordbær
1 liten ts splenda
noen dråper lime
2 dl kremfløte (opprinnelig bare 1)
6 plater gelantin (opprinnelig 4)

Ta av noen jordbær til pynt.

Jordbærene renses og moses grovt, jeg lot de få et par omdreiinger i foodprosessoren. Neste gang vil jeg mose de en del mer. Bland inn en liten t-skje splenda. Her kan en bruke sukrin men jeg velger splenda for jeg er ganske var så sukrinsmaken. Ha og i limesaften.

[CENTER]

[/CENTER]
Gelantinen bløtes i vann ca 5 minutter, rist av vannet og smelt den i mikroen i ca 30 sekunder, avkjøl og rør det i jordbærmassen.
Kremen piskes og blandes med jordbærene. Sett i kjøleskapå og la stivne. Dette tar ca 45 min.

Når kaken er kald skjæres bunnen i strimler på 5 cm. Vær nøye på at de er like brede. Her var ikke jeg nøye nok og fikk litt forskjeller på strimlene.

[CENTER]

[/CENTER]
Når kremen er stivnet skal den smøres på innsiden av kakestrimlene og de rulles sammen etterhverandre slik at det blir en rund kake. På min testkake ser jeg fort at jeg har lite fyll så i oppskriften har jeg doblet krem mengden og vil og ha bærene mer finmost. Fortsett å legge lag på til kaken har en passe størrelse.

[CENTER]

[/CENTER]
Det er nå jeg ser at jeg ikke var nøye nok med kake strimlene og jevnheten av de. Toppen blir ujevn og for lite fyll gjør at den ikke blir så pen å se på.

[CENTER][/CENTER]

Jeg pisker det jeg har igjen av krem og smører over og rundt kaken. Ikke nok til lage noe pent mønster, men denne er en test og kun til husbruk og jeg blir rimelig populær hos ungdommen som får en kake de kan sette til livs

[CENTER]

[/CENTER]
[CENTER][LEFT]Om kaken ikke er noen skjønnhet er smaken skikkelig god. Ikke noe si på den. Jeg sikrer meg et stykke som jeg vil teste ut neste dag når den har fått satt seg litt, og som ventet er den enda bedre. Og kaken er morsom og anderledes i stykkene når den skjæres i. Blir nok ikke siste gang denne lages, og som vanlig er jeg i gang å tenke endringer. Jeg tror jeg vil prøve den med bringebær en gang også. Jordbær er godt men bringebær gir et ekstra løf t i kremkaker med sin friske smak syns jeg.
[/LEFT]

[/CENTER]
[CENTER]

[/CENTER]
[CENTER]Bildet lånt fra permen. Litt jevnere i kantene og ser ut som har mere fyll[/CENTER]

Jeg regner med jeg lager denne igjen 16 mai, og da skal jeg være nøye slik at den blir slik som den var på bildet fra orginaloppskriften i permen min.


#2

Charlott sa for siden:

Lekker og morsom! :D


#3

Sjokkisjenta79 sa for siden:

Hei!

Ser denne tråden er gammel, men kaka så og hørtes utrolig god ut! :)
Problemet er bare at linken ikke fungerer, ser ut som om sunnfalilie.net er tips om spill og casino nå...
Om du er på forumet ennå, har du oppskrifta på bunnen?

Håper håper :D

Mvh Sjokkisjenta!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.