< Tilbake til oversikten

Hvordan pynter du lavkarbo bløtkake?

#1

Shamu sa for siden:

Jeg fant oppskrift her inne på bløtkakebunn. Den skal jeg prøve.

Så tenkte jeg å muligens røre friske jordbær blandet med litt flytende natreen og smøre bunn og topp med.
Oppå der vurderer jeg å vispe krem av fløte blandet med litt sukrin og natreen, samt en liten dæsj vaniljepulver. Blir det godt?

Andre forslag?

Kan man lage en form for vaniljekrem på lavkarbo?

Hva pynter du kaken med? :)


#2

frøken sa for siden:

Går superfint å lage vaniljekrem:

6 eggeplommer
2 dl fløte
Frø av ei vaniljestang ev 1 ts vaniljepulver/1,5 ts vaniljesukker
Søtning, sukrin, splenda, natreen

Bland alt i en kjele, kok sakte opp under stadig omrøring. La det være oppunder kokepunktet til den tykner. Avkjøl.

Kan brukes som den er eller blandes med hvispet kremfløte.


#3

Shamu sa for siden:

Hmm... det hørtes jo genialt ut!
Hvor mye natreen feks bør jeg ha oppi? Flytende eller pulver?
Og hvor lenge kan denne stå?

Kan jeg bake bunnen og lage kremen og oppbevare det i kjøleskapet til mandag?


#4

Nerthus sa for siden:

Smak deg fram når du søter vaniljekremen - det er veeeeldig godt ;) Jeg liker også å ha oppi en klatt med meierismør tilslutt (rør inn når du tar kjelen av plata. Usalta er anbefalt, men jeg liker hva vanlig meierismør gjør med smaken). Jeg bruker flytende natreen - gjerne sammen med sukrinmelis - men har laget med kun natreen også.
Den kan stå noen dager i kjøleskap. Du kan helt klart lage i dag og oppbevare til mandag. Jeg har pleid og lage helles nøttemarengs med vaniljekrem (oppskrift her inne) og den holder seg fint en liten ukes tid. (Hvis den overlever MEG så lenge da...;))


#5

Tone-G sa for siden:

Rasp litt sjokolade fra Sjokoladeprinsen over kaka.. Den uten sukker :ja:

Eller pynt med friske jordbær og blåbær.. 17 mai kaka må jo ha riktige farger


#6

TigerTove sa for siden:

Jeg synes hele valnøtter er veldig dekorative. Ellers har jeg en stor hage med div spiselige blomster som ofte får plass på kakene mine. Blomkarse, ringblomst, agurkurt, tulipan, stokkrose, løvetann og roser for å nevne noen.


#7

Antoinette6 sa for siden:

Åh !

Nyyyydelig, Tove ! :blomster:


#8

frøken sa for siden:

Jeg smaker meg frem med søtning, litt sukrin, så flytende natreen og litt splenda. Synes det blir bedre smak når jeg blander. Bare sukrin gir isete rar smak, de andre blir litt beske. Kan nok stå en stund. Lagde den på en suksessterte, tilsatte da smør, men den stod i mange dager. Ville ventet med å tilsette pisket krem til du skal bruke den.


#9

Camomilla sa for siden:

Jeg har laget vaniljekremen til Eldorado flere ganger (sukkerfri), og den er kjempegod :)


#10

Shamu sa for siden:

Jeg lagde lavkarbo kakebunn x2. Så moste jeg frsike jordbær med stavmikser og la over begge bunnene i tykt lag.
Over der smurte jeg vaniljekremen jeg lagde utifra oppskriften her. Takk! :)
Over kaken hadde jeg pisket kremfløte med sukrin og flytende natreen i, og på toppen pyntet jeg med friske jordbær, bringebær og norske flagg.
Kaken ble spist av alle. Den be knallglod!


#11

Camomilla sa for siden:

Høres flott ut :D Kan jeg spørre hvilken oppskrift du brukte på bunnen? :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.