< Tilbake til oversikten

Min versjon av suksessterte

#1

monja sa for siden:

Idag prøvde jeg for første gang å lage suksessterte. Jeg har aldri fått den til i høykarboversjon, så det var litt spennende.

Bunn:

100 gr mandler
50 gr hasselnøtter
75 gr sukrinmelis
8 gr splenda
4 eggehviter

Pisk eggehviter og søtning stivt.
Kjør nøtter og mandler i foodprocessor eller bruk stavmikser. Jeg kjørte dem ganske så fine.
Vend forsiktig inn i eggehvitene med en slikkepott.
Ha i en springform. Min er 26 cm.
Stekes på 180 grader i 30 minutter, nederste rille.

Fyll:

5 plommer av solegg (litt gulere)
150 gram usaltet smør
3/4 dl sukrin
1 ts splenda

Varm vann i en stor kasserolle. Ha en mindre kasserolle over (vannbad). Vannet må ikke koke. Hell eggeplommer og søtning i den øverste kasserollen sammen med smeltet smør. La det bli varmt av vannet under mens du rører. Når det har tyknet nok setter du det i fryseren i ett minutts tid. Helles over kakebunnen. Sett i kjøleskap til fyllet er stivnet.

Smelt sjokolade og lag mønster på toppen av kaken om ønskelig.

Bunnen ble ikke tørr og fyllet smakte ikke smør, men den fikk litt av den kalde ettersmaken sukrin gir så neste gang skal jeg prøve å ha i mer splenda og mindre sukrin. Den ble søt og god iallefall, så min suksessterte-elskende mann godkjente den med en gang.


#2

Funky Punk sa for siden:

Hva kan man bruke istedenfor Splenda?
Evnt hvor mye av det?


#3

Antoinette6 sa for siden:

Prøv Tagatesse ! Nyyyydelig krem ! OG seig bunn :)


#4

Yonah sa for siden:

Hva som helst du foretrekker av søtning.
8g splenda tilsvarer vel 80g sukker om jeg ikke husker feil. Altså leser du på pakken til det søtstoffet du vil ha hvor mye av det som tilsvarer 80g sukker.

Ellers ligger det flere oppskrifter her inne på suksessterterter med feks sukrin, tagatesse osv, om du ikke gidder å regne om.

Jeg foretrekker å bruke sukrin gold i bunnen og tagatesse og stevia i kremen. Men jeg bruker mindre mengde enn jeg ville gjort med sukker. Dette er en smakssak(og kommer an på magen, min tåler lite søtstoff)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.