< Tilbake til oversikten

Sjokoladekrem til muffins?

#1

Supah sa for siden:

I går bakte jeg sjokolademuffins ut i fra denne oppskriften! De ble kjempegode, men de så litt klumpete og kjedelige ut.

Jeg tenkte å bake disse igjen til 17.mai når vi skal i middagsbesøk. Men jeg hadde så fryktelig lyst å få muffinsene til å se litt penere ut. Så da kommer spørsmålet mitt. Er det noen som har en oppskrift på en sjokoladesmørkrem eller lignende. Slik at jeg kan lage noe som ser LITT sånn ut: :stortsmil

Har sett på noen som består av smør, melis og sjokolade. Mon tro om det er mulig å bruke sukrinmelis og sukkerfri sjokolade..? Noen som har lure tips til meg? :smile:


#2

TigerTove sa for siden:

Jeg pleier smelte sjokolade i kremfløte. Så er det bare å piske og pynte, blir noe fastere enn vanlig krem. Bruker 100g til 1/3L fløte tror jeg.


#3

grotingeling sa for siden:

Smørkrem med sjokoladesmak!

Ingredienser:
100g smør
300g siktet sukrinmelis (eller tilsvarende søtning)
1 1/2 ss kakao
1 1/2 ts vanilje (orginaloppskriften bruker 1 1/2 ts vaniljesukker)
3 ss kaffe

Fremgangsmåte:
1. Smøret må være temperert før man begynner for å få et godt resultat.
2. Smøret piskes sammen med det tørre til en smidig masse, før kaffe tilsettes.
3. Som en smaksvariasjon kan du tilsette likør, brun rom, eller annet. (Amaretto, Grand Marnier, eller Kahlua kan brukes.)


#4

Supah sa for siden:

Tuusen takk begge to! Skal prøve begge oppskriftene og se hva jeg liker best :stortsmil


#5

Supah sa for siden:

Et liiite spørsmål. Hva slags kakao bruker du? Finnes det noe med mindre kh eller er det så lite at det ikke er av større betydning?


#6

grotingeling sa for siden:

Bruker mest Confecta sin som heter 100%


#7

Supah sa for siden:

Tusen takk for raskt svar!! Finner jeg den på helsekost? :smile:


#8

grotingeling sa for siden:

Fant den faktisk på Rema, og har ikke sett etter på helsekost.
Sansynligvis finner du den der de selger andre Confecta-produkter


#9

Supah sa for siden:

Åå. Okei! :) Da får jeg se litt rundt i morgen!


#10

Bente_me sa for siden:

Skulle lage sjokoladeglasur til muffinsene mine, Blei kjempeskuffa over denne kremen. Den smaka vondt! Sikker på at det ikkje er skriveleif i oppskrifta? Eg brukte til og med bare 100 g sukrin, for eg syns det hørtes mye ut. Men eg måtte bare hive kremen, for det var sykt med sukrin smak, brant i halsen.

Pleier du lage den ofte?:) Kanskje me har ulik toleranse for sukrin:p


#11

Bente_me sa for siden:

Tror eg bør tilføye for oss som ikkje er ekspert på matlaging, at sjokoladen bør smeltes før den helles opp i halveis piska krem. Prøvde først å smelte sjokoladen i fløten, men da ville ikkje fløten bli krem:)

Heldigvis gjer øvelse mester;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.