< Tilbake til oversikten

Snickerskake

#1

Livsglede sa for siden:

Fant en snickerskake her inne, men den inneholdt ritz kjeks og det ville ikke jeg bruke i min kake, så min variant ble slik og kjempegod.

200 gr peanøtter
50 gr paranøtter
3 eggehviter
3 ss sukrin
2 gr steviapulver
8 gr fiberhusk

Pisk eggehviten stiv, ha i litt og litt søtning og pisk den slik at du kan holde bollen over hodet:D Bland inn grovhakka nøtter og fiberhusk. Ha i en rund form dekket med bakepapir og stek på 180-200 grader i 25 min midt i ovnen.

Avkjøl.

Mens kaken avkjøles lager du sjokoladefyll/krem:
100gr meierismør
100 gr mørk sukkerfri sjokolade
3 eggeplommer
2 ss sukrin
10 dråper stevie med sjokoladesmak
2 ss sterk kaffe

10 gr peanøtter til pynt

Smelt smør og sjokolade over svak varme, ha i kaffeog stevia og avkjøl litt. Pisk eggeplommen og sukrin stivt, rør så inn sjokoladeblandingen.

Pisk 3 dl fløte, ha på den avkjølte kakebunnen, ha så på sjokoladekremen og hakka peanøtter, sette kaldt og nytes.

Hele kaka har 29,34 karbohydrater. Så da er det bare til å dele opp X antall stykker og dele så finner en ut hvor mange karber det er pr. stk. Deler du kaka i 12, så blir det 2,44 karber pr stk:D


#2

claragulla sa for siden:

mmm...hørtes godt ut!
Så flott at d finnes alternative oppskrifter! :)


#3

Livsglede sa for siden:

Ja og den er såååååå god. Om du lever lavkarbo eller ei, skal jeg love deg at den får "bein" å gå på:D Går ann å få ned karbene ennå mer om en bytter ut mer av penøttene med paranøtter, så blir det ennå færre karber i kaka. Bare til å prøve seg frem:D Men beste lavkarbo kaka mi til nå:p


#4

claragulla sa for siden:

da vet jeg hva jeg skal lage til neste bursdag i heimen iallefall :p
Kanskje jeg til og med skal prøve meg på ei snickerskake til 17. mai, og se om gjestene merker noe? :D

Har du tips til sukkerfri mørk sjokolade og hvor jeg kan få kjøpt den? Og hva er steviapulver?? Fås kjøpt på helsekost eller???


#5

Livsglede sa for siden:

Jeg bruker cloetta sin, men du kan nok fint bruke den på 70% med sukker. Vet at det er noen som bruker den da flertallet liker den bedre og ikke reagerer på den. Særlig gjestene som ikke lever sukkerfritt:p Cloetta er tross alt søtet med malitol:eek: Jeg pleier å reagere på malitol, men på sjokolade fra cloetta har jeg ikke reagert:) Stevia bestiller jeg både i pulverform og flytende fra Iherb:D Har du ikke bestile derfra før kan du bruke rabattkode XXX så får du 5$i rabatt. Men har du ikke stevia, så ikke la det stoppe deg for å bake, bruk splenda eller natreen pulver da:D Det blir enten denne kaka eller verdens beste" her i huset på 17 mai iallefall:D Masse lykke til.


#6

claragulla sa for siden:

skal det være salte peanøtter eller usaltede?:confused:


#7

Livsglede sa for siden:

Jeg brukte salte. Har en ny kake i ovnen nå til imorgen:D den jeglaget i helga er spist opp


#8

claragulla sa for siden:

Da har jeg laget min første snickerskake, og da gjenstår det bare å smake på den i morgen :p
Hadde ikke stevia, ikke splenda eller natreen, så frykter den ikke blir så søt, men jeg skal da klare å spise den alikevel???


#9

Livsglede sa for siden:

Gratulere:D blir nok supergod. Her i huset ble den iallefall tatt godt imot:D Idag blir det 2 lavkarbo kaker og 2 "vanlige" sukkerbomber.


#10

Livsglede sa for siden:

Falt kaken i smak:p:p:p


#11

claragulla sa for siden:

Ja, den falt i smak :p
Kunne med fordel vært søtet med søtningsmiddel, men den var god uten også. Jeg liker mørk sjokolade, så for meg var den mer enn bra nok. Kaka smakte faktisk bedre i dag enn den gjorde i går. Sikkert fordi kremen hadde gjort bunnen litt mykere.
Skal kjøpe splenda eller noe lignenede for å ha oppi neste gang, så blir det nok større suksess for andre enn meg ;)
Jeg fikk konkurranse av ei ostekake og ei pavlovakake, så de andre mesket seg med karbo i fleng, mens jeg holdt meg strengt til snickerskaka :D


#12

claragulla sa for siden:

Da har jeg bestillt stevia i ulike varianter på Iherb og brukt rabattkoden du ga meg Livsglede, tusen takk :D
Bestilt også te i ulike varianter, gleder meg til pakken kommer :p


#13

Livsglede sa for siden:

Så kjekt at du likte den:D Du komme nok til å bli glad i de forskjellige stevia smakene også, de e supre til så mye.


#14

FrøkenFjong sa for siden:

Nam, nam, nam.....denne var godt! Hele familien likte den!
Måtte bytte ut stevia med splenda, men funket godt det! Har ikke så god tilgang på diverse "merkelige" ingredienser, men ser jeg skal ha meg en butur snar og handle inn litt forskjellig! :D


#15

HenrikBooe sa for siden:

Fikk denne som bursdagskake igår av min kjære :)

Slenger med noen bilder som viser hvordan den så ut :):)

ellers syntes jeg at den burde ha vært litt mindre stevia i, men ellers var den skikkelig god! :D
Takk for oppskrift :D


#16

otis95 sa for siden:

Nå kjente jeg søtsugen/sulten ta meg med storm!
Men jeg skal ikke lage noe kake greier ennå er ennå på dag 2 , så det for vente ca 2uker!


#17

siraust sa for siden:

Denne kaka hørtes kjempe god ud! men skal det brukes salt eller usaltede nøtter?


#18

lucifine sa for siden:

Nå fikk jeg lyst på kake! Noen som vil bake til meg?


#19

Tiki sa for siden:

Kan denne lages dagen før den skal spises? Er vel spesielt med tanke på kremlaget.


#20

Moogie sa for siden:

Takk for oppskrifta! Må prøve å bake snart


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.