(feil i overskriften på tråden...)
Etter en oppskrift på lavkarbobrød i Hjemmet som de påsto var Hexenberg sitt er det egg, creme fraiche, bakepulver, linfrø, sesamfrø, solsikkefrø og HAVREkli.
I en annen oppskrift jeg har fått er det akkurat det samme, bortsett fra at det er KRUSkakli...
Noen som vet hva det rette er ? Jeg ser jo at forskjellen på karbo er stor på kruskakli og havrekli.. er da det med havrekli lavkarbo? (KRUSkakli er 18 g ca, havre er 56 g ca. det brukes 50 g i ett brød..
Hun har lagt inn kruskakli i opprskriften i boken om LCHF osv, og havrekli i oppskriftsboken..ellers samme brød. Begge blir jo lavkarbobrød, forsåvidt, men kruskakli senker karbohydratinnholdet ytterligere, da.
Så man får bare regne ut karboinnhold i forhold til hvilken oppskrift man brukte.
Jeg skjønner ikke helt hvordan du får til at havrekli er mer lavkarbo enn kruskakli når havreklien inneholder 3 ganger så mye karber. :confused: Kruskakli (eller hvetekli, det er det samme) er det beste å bruke av de to.
Røflig regnet er det 22 Kh i et brød med kruskakli og 39 i et med Havrekli (om jeg ikke er helt på jordet...) Så da kan det ikke være så ille noen av delene.... Kan jo hende jeg går litt etter smak. Det med havrekli er himmelsk, holder på å bare med kruskakli nå - er veldig spent på smaksforskjellen!
-Og dommen er at begge deler kan brukes :D Nam nam!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.