Makronella sa for siden:
Jeg elsker grillsesongen og det å stå ute og steke maten. Og det meste av middag tilberedes på grillen i sommerhalvåret her i huset.
Jeg har fått kommentarer som man kan da ikke bare ha kjøtt og pølser sommeren gjennom, og det er helt riktig. Det meste av fisk kan også grilles. og det er ofte fisk på menyen sommeren gennom. Ofte er det også lettere å få motvillige barn til å spise fisk når den tilberedes ute og gjerne i nye fasonger.
Disse burgerne innheolder kun fisk, krydder og litt vårløk, med andre ord det er ren fisk, men i ny drakt. Og den som ikke ville ha fisk som liten her i huset spiste gjerne disse -det var noe helt annet enn fisk. Det er viktig å bruke fersk fisk til denne varianten, når fisken har vært frosset mister den en del av bindemiddelet som er naturlig i fisk
300 gram laksefilet
100 gram torskefilet
3 vårløk
salt
pepper
Skjær av 8 fine tynnne strimler med laksekjøtt av fileten. Legg de tilside.
[/CENTER]
Resten av laksen og torsken skjæres i tynne skiver og hakkes til mindre terninger. Jeg bruker bare fjølen og kniven til blande alt sammen etterpå.
[/CENTER]
Dryss salt og nykvernet pepper over fisken og bland inn hakket vårløk. Bland det hele sammen med kniven. Form fine burgere (jeg får 4 ) og bruk til slutt lakseskivene som ble lagt til side til et bånd rundt burgeren.
[/CENTER]
Stek de på grillen ved middels varme. Jeg har en grill der halve grillen er en hel grillplate, den er kjempefin til bruke her. Dersom du bare har rist er det nok lurt legge litt smurt folie under fiskeburgerne.
[/CENTER]
Jeg har og en bunt med asparges som jeg griller -husk knekke av nederste delen. De brekker lett der den er frisk nåe en bøyer den. Asparges trenger bare noen minutter på hver side.
Bugeren sereveres på babyleaf salat og asparges. Pynt med delt cherrytomat. Vårløken som var igjen har fått et oppkok i vann og serveres sammen med burgeren. Litt rømme ved siden av.
[/CENTER]
Den kan selvfølgelig også serveres i hamburgerbrød, det er ofte svart populært hos barn.