Lagde pizza i dag, og resultatet var ikke bare godt; jeg kunne holde pizzastykket i hånda mens jeg spiste! Pizza uten kniv og gaffel har vært en saga blott siden jeg startet på ketolyse:) Ok, here we go....
1 dl revet ost
2 egg
1 ts salt
1 ts fiberhusk
1 toppet ss mandelmel
oregano
1/2 ts bakepulver
ca 1 dl vann
Rør alt sammen, tilsett vann til slutt for passe tykkelse. Helles over på bakepapir, bruk slikkepott og bre utover, min ble ca 20x30 cm. Stekes på 180 grader i 20 min.
Ta ut av ovnen, legg på fyll. Må bare tipse om det jeg brukte i dag, for det var SÅ godt: Sopp, rødløk, Jacobs baconpølse, cherrytomater, tomatpure blandet med vann for å lettere smøre det utover, ost. NYYYYDELIG!
250 grader i 10 minutter.
Bunnen ble tynn, men "seig" og fast. Ingen ekkel bismak, bare pizzabunn.:D
Jeg lagde denne idag. Den var faktisk overasskende god! :D
Jeg tok tilfeldigvis bildet av vidunderet med det elendige iPod kameraet mitt, men det er ihvertfall bilde av pizzaen :p
Foressten, jeg blandet en tacokrydder mix sammen med tomatpurèen. Ble veldig godt det også! :) Noe dere sikkert også merker er at der er ananas på pizzaen. Jeg følger ikke helt lavkarbo og det med frukt. Jeg spiser all frukt, men er ganske streng på diverse andre matvarer med høyt karboinnhold.
Testet denne pizzabunnen i går - var kjempegod! Det blir en tynn, sprø bunn. Doblet oppskriften og det ble akkurat plass på en vanlig stekeplate - nok til 4. Jeg lager en "hvit" pizzavariant, og anbefaler virkelig alle å prøve.
Fyll: Pesto (i stedet for tomatsaus), revet ost, chevre og pinjekjerner. I ovnen til osten og kjernene er gylne. Topp med parmaskinke og noen blad ruccola når pizzaen kommer ut av ovnen. For de som ikke er på lavkarbokjøret anbefales litt honning på. Enjoy!
Denne var bra! Den ble litt tykk og god (den andre jeg laget ble mer italiensk inspirert, tynn, sprø bunn). Så her i dag koser jeg meg med pizza for alle pengene!
Denne står i ovnen nå med philadelfia-, hvitløk- og pepperfyll, purre, asparges, kylling, sopp, chevre, parmesan OG pinjekjerner.. Makan til ekstravagant pizza :) Gleder meg!!
Skar av en flik av bunnen for å smake, virket veldig god :)
Laget denne i helgen og den var veldig godt. Men jeg fikk i hvertfall ingen sprø eller luftig bunn, minnet mer om en pannekake med pizzafyll på! :rolleyes:
Etter første steiking (uten fyll) så det veldig lovende ut! Men etter å ha steikt den med fyll på ble resultatet noe helt annet.
Hva kan jeg ha gjort galt?:confused::confused::confused: For mye væske i fyllet????
Kommer nok til å lage den igjen til tross, men hadde vært digg med sprø bunn!:)
Jeg hadde tomatpurre/hakkede tomater (blanding), kjøttdeig, purre, ost og litt bacon på toppen! Vet det var mye vann i baconen, og hakkede tomater er jo også ganske "fuktig".
Denne gangen hadde jeg creme fraish, ost og bacon på pizzaen :glis:
Sist jeg laget pizza (en annen bunn herfra) hadde jeg hakket tomater og tomatpure på men da ble det omelettaktig. Jeg laget en egenkomponert pizza i dag og på den hadde jeg bare tomatpure, kjøttdeig og ost og den ble fin den og. Så jeg tror hemmeligheten er "lite vått".
Kvernede mandler ja, eller som jeg gjør: Kjøper ferdig mandelmel på helsekosten. Dyrt, men jeg bruker så lite om gangen så jeg har det lenge.
Har også funnet ut at pizzabunnen er beste når jeg har mindre vått fyll, dvs kjøttdeigfyll gjør at pizzabunnen ikke blir så sprø og god som når jeg har pølse og tomatpurè osv på :)
Jeg lagde den firkantet, en normal langpanne str ca.. Vi var 2 og spiste i underkant av halve, men det betyr jo bare masse herlige rester som holder til lunsj i noen dager :p
Vi delte den i 6 biter, jeg spiste 2 og ble god og mett, og jenta mi på 7 spiste en drøy bit og ble mett :) Så da vet vi hva vi skal ha til lunch i morgen.
Vi valgte bacon, litt pølse til jenta min, skinke, og jeg hadde paprika, rødløk og cherrytomater, i tillegg til ost.... Nam, nam <3
Ved siden av hadde jeg en "rømmedressing" laget på creme fraiche, hvitløk, gressløk, salt, pepper, natreen og sitronsaft. MMMmmmmmmmmm.
Hvordan får dere "så lite" røre utover på en så stor plate :P? Jeg fikk det ikke til, ble en halv plate her bare :) står i ovnen, gleder emg til resultate!
Nå er den spist og jeg er super imponert! Det smakter jo ikke oljete som en annen pizza jeg lagde av ost og cottage cheese smakte! Kunne holde den ordentlig, og var jo skikkelig pizzabunn :)
Jeg også fikk den kun over ca en halv plate.. Og jeg brukte mye mer mandelmel og fiberhusk enn det som er oppført i oppskriften, uten ble den bare vann... :S
Samme her :) Jeg dobblet først oppskriften, så pøste på med mandel mel og fiberhusk, og fikk bare ut røren på bakepapiret med hjelp av hendene som var våte :p DA gikk det.
Testet det ut i dag! Utrooolig godt!!:D
Eneste var at jeg ikke fikk fylt hele langpannen:P Fikk fylt 1/4 til 2/4, et sted mellom der.. :P Men men.. det var veldig godt!!:)
Fyllet var tomat pure med litt vann(lettere å smøre utover, som noen tipset om over), skinke, rødløk, masse ost og litt champingjong på toppen:D Veeeeldig godt!!:)
Hihihi, bra det ikke bare er meg :P Neste gang dobler jeg oppskriften og, og pøser selvsagt på med mandelmel og fiberhusk (til det blir ok konsistens), slik at jeg får en hel pizza :) Men på smak var den good!
Takk for tips! Kanskje jeg rett og slett har vært litt utålmodig de gangene jeg har brukt det til nå. Jeg synes ikke det har smakt noe rart med mye fiberhusk i hittil (men så vet jeg jo ikke hvordan det smaker uten så mye fiberhusk i heller da..) :)
hmmm.. nå har jeg også prøvd denne... måtte lage min i ildfast form fordi jeg ikke hadde bakepapir. Brukte en form som var 20x30..
Fulgte oppskriften til punkt og prikke, men den ble bløt, våt og hang ikke sammen... Syns ikke den smakte så godt på grunn av dette, men tenkte å lage den på nytt en annen dag, MED bakepapir, PÅ bakeplate... for da kan eg smøre deigen utover i et tynnere lag :) kanskje også steke den lengre enn det som står i oppskriften :)
Ser for meg at den har potensiale til å smake veldig godt, for oreganoen satte en skikkelig god duft på deigen :)
Til fyll hadde jeg 3 ss med hakkede tomater, Norvegia revet ost, Birkebeinerskine og pepperoni :)
Andre gang jeg laget denne nå :) Triplet oppskriften så vi skulle ha mat dagen etterpå også :) Slenger med noen bilder!
btw, vi brukte kokosmel istede for mandelmel. La oss si vi eksperimenterte litt, så vi tok litt hi-maize og xanthan gum også oppi, for og se om der var noen forskjell :)
Har hatt planer om å prøve meg på denne oppskriften i noen dager nå, men sliter med å finne fiberhusk og mandelmel! Noen tips om butikker som vanligvis har dette? Jeg har sett på Safari, Rema1000 og Kiwi så langt uten hell. Holder til i Bergen.
Åh, denne var kjempegod! :D Første gode pizzabunnen siden vi startet på lavkarbo. Tusen takk! :D Jeg hadde i en del ekstra krydder i bunnen. Hvitløkspulver, løkpulver, chilli, og litt pepper. Nydelig! :)
Prøvde denne i kveld. Veldig god smak og passet til toppingen. Bunnen ble ikke så sprø som jeg hadde håpet, men kan være fordi den sto med fyll i ti min før den ble satt inn. Takk!
Jeg hadde halvparten så mye vann og ca 50g ekstra ost i bunnen sist og lot røren svelle godt før jeg tok den på en pizzastein i ovnen.. Forhåndsstekte bunnen i 20 min og hadde på lite vått fyll.. Den ble sabla god her!
Bare en ting å si..... DIGG!!! Beste lavkarbobunnen jeg har smakt. Kjenner ingen eggsmak ;)
Doblet oppskrift til stor langpanne, med litt mer ost og krydder ;) Stekte den i 20 min lot den kjøle litt på rist før jeg la den på varm plate og hadde på "tørr" pizza saus, ost. Kjøtt og grønnsaker på toppen ;)
God pizzabotn utan eggesmak. Men oppskrifta må minst doblast om ein skal fylle eit steikebrett. Dobla denne gongen, og prøvde å ha lite blautt fyll. Servert etter fem min. Håpte på sprø botn eg kunne halde i handa, men den syltynne og halvfaste botnen klarte ikkje det. Så det vart kniv og gaffel. Etter halveten pizza byrja botn å stivne til, og siste halvdel var fast og fin. Hadde då sikkert lege på brettet i 15-20 minutt. Så til neste gong kjem eg til å ha litt tjukkare botn (2,5x oppskrift), samt skjære opp pizza og la ligge litt på rist før servering.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.