marjusen sa for siden:
Mulig denne er postet før, men denne så utrolig god ut:
Inspirert fra denne bloggen: kristinsmiddagstips.blogspoSjokolademousset.com/2011/05/sjokolademousse.html
Du trenger:
100 g eggeplommer
45 g sukrinmelis eller annen søtning
0,5 dl fløte
120 gram mørk eller lys SUKKERfri sjokolade
3,5 dl fløte pisket til krem
Slik gjør du:
Bland sammen eggeplommer, søtning og 0,5 dl fløte i en bolle og pisk det over vannbad til du får en luftig og kremet konsistens. Hell hakket sjokolade i en annen bolle, trekk plast over og sett den over vannbad til sjokoladen har smeltet. Pisk den smeltede sjokoladen inn i eggeblandingen og vend til slutt inn kremen litt etter litt. Ha moussen over i en sprøytepose og fordel i fem små glass eller kopper og dunk koppene ned mot benken slik at moussen legger seg flatt på toppen. Sett dem kaldt i minst 3-4 timer og pynt med friske bær før servering.
Denne har ca 12 kh + den sukkerfrie sjokoladen. Velger du den med minst er det ca 15 kh i hele røra. Dette er en mektig dessert som skal deles på 5. Da er det 3 kh pr porsjon:) Velger du melkesjokolade med litt mer karber blir det litt mer såklart, men fortsatt akseptabelt for noen.