|Ingrrid sa for siden:
For fullt innlegg med bilder se her!
I helgen spiste vi denne herligheten, og her er hvordan jeg gjorde det:
Ingredienser:
400 gram karbonadedeig
2 fedd hvitløk
Salt, pepper + andre ønskelige krydder
Ost
Turids Nøttebrød
Salat, tomat, løk
Bacon
Dressing, ketchup, og sennep
Meierismør til steking
Fremgangsmåte:
Ha karbonadedeigen i en bolle og tilsett hvitløken. Jeg fant ikke hvitløkspressa, så jeg bare hakket den grovt opp. Tilsett en god del salt, pepper og annet ønsket krydder (jeg hadde i litt chili), og masser deigen til den blir litt klissete. Du trenger ikke egg, da saltet vil få deigen til å binde seg veldig godt. Rull to baller og trykk dem ut på en plastfjøl. Form dem runde.
Stek burgerne i smør på middels varme. Etter fem minutter kan du snu burgerne, og legg i baconet om du har plass. Legg ost på burgerne og ha på lokk, evt improviser som jeg gjorde.
Når burgerne er gjennomstekt og osten er smeltet så steker du nøttebrødet i samme panne. Jeg delte nøttebrødet på langs, så det ikke blir for tykt. Stek brødet på begge sider på ganske høy varme, det skal bli litt crispy!
Dander deretter burgeren som ønsket, og nyt!! MMMmmmmmm….