:D:D:D:D
Ja jeg bare begynner med å smile fra øre til øre! Endelig etter å ha syntes synd på meg selv og ketosen min så har jeg funnet tilbake matlagnings livsgnisten min. Jeg har alltid elsket å lage mat og moren min er kokk og vi begger samler på kokebøker det har je gjort siden jeg var liten og har nå en ganske imponerende sammling men bruker de stort sett ikke noe særlig da jeg har de fleste oppskrifter i hodet.
Men i dag prøvde jeg altså min første lavkarbo kake med gigantisk suksee!
Dette blir nokså mye og stor kake til en del personer. Karber har jeg ikke regnet ut så om noen har lyst til det er det bare å sette i gang.
200 g mandelmel stekes i en panne med mye smør. Når det er ferdig legger du det i bunnen av en ganske så stor form. Presser det ned som ostekake bunn.
Så tar du 0.5 l kremfløte og visper det opp med sukrinmelis etter smak og vanilje essens. Etter på tar du 300 g philadelphia og pisker det i.
to kurver jordbær renses og kuttes i små biter.
Så legger du lag på lag med jordbær og krem og passe på at siste laget er krem på toppen. Så smeltet jeg en hel plate med cavalier skjokolade og danderte det pent på toppen slik at det ble ett pent mønster en time i kjøleskapet og vips så er det ferdig! Dette skall jeg love dere er noe av det beste dere har spist men pass på at nøttebunnen blir litt stekt men ikke brent nydelig smak for den da. Den trenger ikke noe søtning nok med søtning i kremen.:cool:
Jeg er sikker på at det menes 0.5 liter.. det skal jo være stekrem i flere lag.....:) Har tenkt å lage denne kaken i dag, skal ha besøk i morgen. Den høres helt super ut..
Har laget denne nå til i morgen :) Skal ha den med i morgen til kafeteriaen på skolen. Trenger noe annet enn sjokoladekaker der, og så har jo jeg noe jeg kan spise og :D
Er spent, men tror den er knallgod. Hvertfall var kremen det, hihi ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.