< Tilbake til oversikten

Min handleliste for dagen, noen innvendinger?

#1

nypålavkarb sa for siden:

Så her kommer handlelisten for uken..

  • Ost.
  • Fløte (masse fløte)
  • Margarin.
  • EGG!
  • Crem fresh/rømme.
  • Melk (må rett og slett ha litt melk av og til)
  • Gulrot.
  • Brokkoli.
  • Blomkål.
  • Sellerirot.
  • Kål.
  • Salat.
  • Agurk.
  • Purre.
  • Skinke/spekemat.
  • Ytrefilet av svin.
  • Kjøttdeig.
  • Koteletter.
  • Lavkarbo pølser.
  • Solsikke frø
  • Linfrø
  • Bacon.
  • Marinert ytrefilet.
  • Saft.
  • Gelatin.
  • Bær.
  • Sjokolade 70%
    Vel det er hva jeg har kommet på til nå, noen som har noen flere forslag?
    Prøvde forresten fun gele i går, og herregud så fantastisk godt..
    Går det ann og lage lavkarbo vaniljesaus forresten?
    Og hvor kjøper jeg fiberhusk og sukrin?

#2

Kitt sa for siden:

Sukrin og fiberhusk får du i helsekostbutikkene og ofte Meny/Ultra/ICA.

Ellers kan du sjekke denne lista!


#3

nypålavkarb sa for siden:

tenkte og prøve meg på sellerirot grategn istede for poteter, har hørt at det ikke skal være så mye karb i sellerirot som de fleste sier :confused:
men da tar jeg SMØR istede for hvertfall, og jeg kaaaaaan vel kanskje klare meg uten melk da :p


#4

Furine sa for siden:

Det stemmer ikkje så langt som eg veit. Sellerirota veks som ein knoll over jorda. Ikkje så godt å finne noko info om det.


#5

Kitt sa for siden:

Margarin kan du bruke til å pusse skoene dine med, sa en lavkarbodame på TV2 nå nylig! :eek:

Hva bruker du melk til, da? Siden du MÅ ha det, mener jeg?:)


#6

TrillTrall sa for siden:

Sellerirota inneholder 2,8 g kh i forhold til gulrotas 6,7 og kålrotas 6,4. Så den er i alle fall godt under grensa på 5 kh/100 g som mange ligger på. :)


#7

Kitt sa for siden:

Du har nok rett egentlig!:o Er ikke mye karber heller, 2,8 bare. Til mitt forsvar må jeg bare si at den selleriroten jeg har høstet i min ungdom, har befunnet seg mye mer under jorden enn over, altså!:p


#8

vimsen85 sa for siden:

Vaniljesaus: lchf-bloggen.blogspot.com/2010/10/vaniljesaus.html
fiberhusk og sukrin får du på helsekost, eventuelt på velassorterte dagligvarer. Har sett fiberhusk i de fleste alergimathyller, noen ganger sukrin også.


#9

nypålavkarb sa for siden:

Nå kommer sikkert dere flotte damer til og le:D
Men jeg bare eeeelsker et glass melk til frokost:rolleyes:
Men jeg kan vel lære meg og leve ute :cool:

Da får jeg pusse skoa med margarinen da :D


#10

nypålavkarb sa for siden:

jeg bare må si det igjen..
Hva skulle jeg gjort uten dere flotte damer til og hjulpet meg:confused:
(Klart meg alene :p) nei dere er fantastiske<3


#11

vimsen85 sa for siden:

Dersom du ikke spiser ketogent kan du sikkert drikke et glass H-melk til frokost. Kostholdsfilosofien din er lavkarbo, det favner om mye. Dersom du skal leve ketogent vil et glass melk inneholde litt for mye karbo..


#12

Nunne Mor sa for siden:

Fiberhusk og sukrin kjøper du på helsekost. Jeg bruker å blande sukrin med enten sukrnmelis eller splenda for å få bort den isende kalde smaken fra sukrinsukker.

Krusklakli er også greit å ha i skuffen til baking.
Og Vaniljestang


#13

Bravo sa for siden:

Jeg ler ikke. Syns du har tenkt mye bra, jeg. Og savner melk! Men jeg brukte melk i all hovedsak som kaffe/te-drikk, men da i mengder, så i alle fall hjelper eggemelk ganske bra mot det savnet for min del, så ville bare tipse om det.
Og interessant lesing om kh-innhold i sellerirot, spørs om ikke det får stå på min liste snart også. Blir mye broccoli og blomkål, liksom.
Men kokt nykål med smør på er nam, da!


#14

nypålavkarb sa for siden:

Jeg bruker/har brukt melk for å heve kalium(?) nivået litt, men herregud når jeg ser nå får jeg jo NOK kalium gjennom kosten..
(ler av meg selv)
Så jeg kan da fint klare meg uten denne melka :P
Er ikke så glad i konsistensen til CC men når man bruker det i baking blir vel konsistensen anderledes? :cool:


#15

TrillTrall sa for siden:

Eller kalsium kanskje? Altså kalk? Spis heller Jarlsberg. :) H-melk inneholder bare omlag 1/6 så mye kalk som tilsvarende mengde (i vekt) Jarlsberg gjør. Nammenam! 100 g Jarlsberg dekker faktisk 91% av dagsbehovet av kalk for et "normalstort" voksent menneske. :)


#16

Kitt sa for siden:

Kan ikke fordra CC, men moser den godt i stavmikseren til klumpene blir borte og bruker den i bakst etc.:)

Gerds grove brødpinner er vel der jeg mest bruker det, tror jeg!


#17

nypålavkarb sa for siden:

Jepp det var jaggu det jeg mente :D
Takk for tips <3


#18

nypålavkarb sa for siden:

Nå har jeg kjøpt inn fiberhusk, fytti så dyrt:eek:
Men det varer jo sikkert lenge da, kjøpte 300 gr for 69(?)
Så nå skal det bakes hamburgerbrød til min kjære, og noe annet godt :D


#19

Furine sa for siden:

Eg fann fiberhusk på Rema no når eg var heime (møre) i mai, 200g pakke for 35kr. Eg meiner eg betalte ein heil del meir for den gule 300 gramspakken på Mega gongen før.


#20

nypålavkarb sa for siden:

  • egg

  • bacon

  • fløte

  • smør

  • blomkål

  • brokkoli

  • salat

  • squash

  • løk

  • sopp

  • baconkrisp

  • kjøttdeig

  • hvitløk

  • creme fresh

  • agurk

  • tunfisk

  • avokado (første gang jeg tester dette ut:eek:)

  • 70% sjokolade

  • saft (funn ligth)

  • Sesamfrø

  • solsikke kjerner

  • kremost

  • vaniljestang

  • kruskalakli(?)
    Det er det nye jeg har funnet ut at jeg handler i dag..
    Trenger kanskje litt hjelp til mer korn slag jeg kan bruke?


#21

Kitt sa for siden:

Jeg kan ikke fordra kruskakli og bruker malte linfrø i stede for!



#23

Camomilla sa for siden:

Når det gjelder melk inneholder den laktosefrie melken fra Tine nesten like lite karbohydrater som fløte :) Til dem som MÅ ha melk, mener jeg ;) Jeg kjøper denne melken siden Ida er laktoseintolerant, og bruker den i mat også. Smaker omtrent som vanlig lettmelk. Er ikke glad i melk selv, så det går ikke MENGDER av den, men den er langtidsholdbar, så den kan godt stå en stund :)


#24

Bittemoren sa for siden:

eller vaske hendene i når du har malt hus istede for whitesprite :D


#25

Klara sa for siden:

Kommer jo an på hvor lavt du ligger i kh-inntak.
Gresskarfrø er godt! Nøtter er også snadder! Nykål for å lage coleslaw, supert lavkarbotilbehør til grillmatsesongen!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.