Sjokolade 70%
Vel det er hva jeg har kommet på til nå, noen som har noen flere forslag?
Prøvde forresten fun gele i går, og herregud så fantastisk godt..
Går det ann og lage lavkarbo vaniljesaus forresten?
Og hvor kjøper jeg fiberhusk og sukrin?
tenkte og prøve meg på sellerirot grategn istede for poteter, har hørt at det ikke skal være så mye karb i sellerirot som de fleste sier :confused:
men da tar jeg SMØR istede for hvertfall, og jeg kaaaaaan vel kanskje klare meg uten melk da :p
Sellerirota inneholder 2,8 g kh i forhold til gulrotas 6,7 og kålrotas 6,4. Så den er i alle fall godt under grensa på 5 kh/100 g som mange ligger på. :)
Du har nok rett egentlig!:o Er ikke mye karber heller, 2,8 bare. Til mitt forsvar må jeg bare si at den selleriroten jeg har høstet i min ungdom, har befunnet seg mye mer under jorden enn over, altså!:p
Vaniljesaus: lchf-bloggen.blogspot.com/2010/10/vaniljesaus.html
fiberhusk og sukrin får du på helsekost, eventuelt på velassorterte dagligvarer. Har sett fiberhusk i de fleste alergimathyller, noen ganger sukrin også.
Dersom du ikke spiser ketogent kan du sikkert drikke et glass H-melk til frokost. Kostholdsfilosofien din er lavkarbo, det favner om mye. Dersom du skal leve ketogent vil et glass melk inneholde litt for mye karbo..
Fiberhusk og sukrin kjøper du på helsekost. Jeg bruker å blande sukrin med enten sukrnmelis eller splenda for å få bort den isende kalde smaken fra sukrinsukker.
Krusklakli er også greit å ha i skuffen til baking.
Og Vaniljestang
Jeg ler ikke. Syns du har tenkt mye bra, jeg. Og savner melk! Men jeg brukte melk i all hovedsak som kaffe/te-drikk, men da i mengder, så i alle fall hjelper eggemelk ganske bra mot det savnet for min del, så ville bare tipse om det.
Og interessant lesing om kh-innhold i sellerirot, spørs om ikke det får stå på min liste snart også. Blir mye broccoli og blomkål, liksom.
Men kokt nykål med smør på er nam, da!
Jeg bruker/har brukt melk for å heve kalium(?) nivået litt, men herregud når jeg ser nå får jeg jo NOK kalium gjennom kosten..
(ler av meg selv)
Så jeg kan da fint klare meg uten denne melka :P
Er ikke så glad i konsistensen til CC men når man bruker det i baking blir vel konsistensen anderledes? :cool:
Eller kalsium kanskje? Altså kalk? Spis heller Jarlsberg. :) H-melk inneholder bare omlag 1/6 så mye kalk som tilsvarende mengde (i vekt) Jarlsberg gjør. Nammenam! 100 g Jarlsberg dekker faktisk 91% av dagsbehovet av kalk for et "normalstort" voksent menneske. :)
Nå har jeg kjøpt inn fiberhusk, fytti så dyrt:eek:
Men det varer jo sikkert lenge da, kjøpte 300 gr for 69(?)
Så nå skal det bakes hamburgerbrød til min kjære, og noe annet godt :D
Eg fann fiberhusk på Rema no når eg var heime (møre) i mai, 200g pakke for 35kr. Eg meiner eg betalte ein heil del meir for den gule 300 gramspakken på Mega gongen før.
Når det gjelder melk inneholder den laktosefrie melken fra Tine nesten like lite karbohydrater som fløte :) Til dem som MÅ ha melk, mener jeg ;) Jeg kjøper denne melken siden Ida er laktoseintolerant, og bruker den i mat også. Smaker omtrent som vanlig lettmelk. Er ikke glad i melk selv, så det går ikke MENGDER av den, men den er langtidsholdbar, så den kan godt stå en stund :)
Kommer jo an på hvor lavt du ligger i kh-inntak.
Gresskarfrø er godt! Nøtter er også snadder! Nykål for å lage coleslaw, supert lavkarbotilbehør til grillmatsesongen!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.