< Tilbake til oversikten

Ned i vekt - opp i kolesterol - Nespresso?

#1

dejavu sa for siden:

Siste 6 mnd. har jeg tatt av 10 kg (fra 90 til 80) ved hjelp av lavkarbodiett. Derfor hadde jeg forventninger til kolestereolmålingen, som ble foretatt hos fastlege for en tid tilbake.Vanligvis har jeg ligget mellom 5 og 5.5.

Nå var den steget til 6,3.

DET var en nedtur,og jeg er nå på leting etter synderen. Har en mistanke om at den heter Nespresso Latissimus. Kjøpte meg en slik kapselkaffemaskin i fjor sommer. Den er foreløpig forklaringen jeg kan finne på det økede kolesterol nivå,ettersom denne kaffen ikke filtreres gjennom papir. Etter at en kopp er traktet,så ligger det en fin ,tykk crema på toppen. Er det denne som er kolesteroldrivende?

Nå dypdykker jeg i Nespressokoppen ved hjelp av sugerør, og lar cremaen ligge igjen i koppen...:cool:.

Andre som har erfaringer knyttet til Nespresso og kolesterol?


#2

kennygirl sa for siden:

Innbiller meg å ha lest en plass her inne at kolesterolet kan gå opp før det går ned på lavkarbo...


#3

Nerthus sa for siden:

Si litt om hvordan du spiser - det er vanskelig og se av kostholdsfilosofien din :)


#4

dejavu sa for siden:

Vet du hva,det er nesten lettere å si hva jeg ikke spiser. For det kan oppsummeres i poteter,ris,pasta og søtsaker.

Til middager så går det med en del ferdigretter,inneholdende mye fisk.

Også fire skiver proteinbrød daglig, med hjertegod hvit(a)ost og skinke/hamburgerrygg på toppen.

Tar daglig et par porsjoner proteintilskudd knyttet til trening,blandet i vann eller fruktsmoothie.

Også er det de 5-6 koppene med lungo Nespresso....


#5

Nerthus sa for siden:

Har du bare kuttet karbo og ikke lagt til fett? Hva med smør, laks, entrecote, kylling, avokado, oljedressing, smør, majones og sånt?
Spiser du bare fisk? Hva med kjøtt? Enn grønnsaker?

Litt nysgjerrig på hva du mener med ferdigretter - som du har laget selv - eller kjøper du ferdig i butikken? Hva slags proteinbrød spiser du - lager selv? Karboinnhold?

Tar du proteintilskudd fordi du spiser lite protein i løpet av dagen?

Jeg ble ikke klokere - slik du beskriver spiser du magert med lite fett - stemmer det? Korriger meg om jeg har misforstått :)


#6

dejavu sa for siden:

Hei igjen...,dine spørsmål gjør det klart for meg,at jeg kanhende har et noe ureflektert forhold til kostholdet mitt. Jeg tror kanskje du har litt rett.

Men med ferdigretter mener jeg ferdig kjøpt,f.eks. lettvarianten med laks fra Toro(den inneholder også byggris)og diverse kylling- og lammeretter fra Saritas,som er en indisk ferdigrett-variant.Pleier å ta bort risen,og heller erstatte denne med egenlagde salater.Proteinbrødet baker jeg selv,etter oppskrifter funnet her på forumet(egg,kruskakli,div. frøsorter og creme fraiche). Spiser oster sammen med proteinbrødet,men helst lettvarianter,dog også Ridderost.Smør har jeg ikke spist de siste fem år,så der må jeg melde pass.

Kylling med skall spiste jeg godt av,frem til den fatale kolesterolmåling i mars.....(-: Spiser også kjøtt,bl.a. biff og svinekoteletter,dog ikke oftere enn 1 gang i uka. Karbonader går også ned,1 gang i uka.

I helgene glir det nok mer ut,da går det ned noe polarbrød extreme,egg + bacon,og endog en pizza.Dette tåler vekta mi en helg om gangen. En svak økning er borte allerede mandag kveld.
Spiser også frukt,et par epler om dagen.

Jeg synes det er underlig at mitt kolesterolnivå har steget. Jeg trener godt,minst fire ganger i uka,og derfor tar jeg også et tilskudd med proteinpulver. Det har vært mest styrketrening,men nå forsøker jeg også å legge inn kondistrening. Skal ta en ny måling,kan hende på Boots, for å se om dette har hatt noen virkning etter 5-6 uker.

Har noen vært borti at Nespressokapslene kan være kolesteroldrivende? Det er jo en kjent sak at kaffe som filtreres gjennom papir,ikke øker kolesterol,en sak som ble debattert på tv senest i forrige uke. Da uttalte den ene eksperten etter den andre seg om dette. Så nå står jeg enten med kaffefilter mellom nespressomaskinen og koppen,og da forsvinner cremaen. Samtidig er dette temmelig ødeleggende for den gode smaken. Sugerøret er en siste vri jeg har funnet på....

Dette er kostholdet i korte trekk. Sikkert litt av hvert,og ihvertfall ingen ren lavkarbodiett,men adskillig lavere enn hva jeg hadde før september 2010. Og jeg har gått fra 90 til 80 kilo. Det passer meg bra.


#7

Nero sa for siden:

Mitt kolsesterol økte til 9.7 etter 6 måneder på ketolyse. Lå på litt under 6 for fem år siden.

Grunnet mye hjertesykdom i familien valgte jeg å stoppe med all mettet fett, bruker nå olivenoljer, nøtter, lett kesam ol samtidig som jeg holder meg unna ris, pasta, poteter og sukker så godt jeg kan. Har også begynt å gå en times tur tre ganger i uka (tidligere 0 trening).

Samtidig pakket jeg bort presskanne-kaffen og gikk over til vanlig trakterkaffe.

Etter 2 måneder er totalkolesterolet på 6.59 (måling Boots apotek)

Ny sjekk hos legen om en måned, håper å ha fått det ned på 5-tallet da.

Jeg vet ikke om det er presskanne-kaffen eller alt fettet fra ketolyse som fikk kolesterolet til værs, kanskje en kombinasjon.


#8

LenaBeatrice sa for siden:

Les gjerne dette innlegget i bloggen min - Under 5 i kolesterol kan være en risiko.
Sitat fra innlegget:


#9

dejavu sa for siden:

Min andre måling,tatt for ca, 1 mnd. siden,viste en nedgang til 6.0 i totalkolesterol og til 1.4 på HDL-kolesterol. Om jeg anvender den formelen som står nedover i artikkelen,så skulle min reelle verdi da ligge på 4.3.

Er det ikke pussig at legen ikke kommenterte på dette?


#10

LenaBeatrice sa for siden:

Nei, det er ikke pussig, for fokuset er altfor ofte bare på totalkolesterol, også hos mange leger.

De jeg linket til er jo leger de også, Rostrup jobber ved hjerteavdelngen på Haukeland.


#11

Trj sa for siden:

Jeg angrer på den Boots-målinga i dag (6,85). Ga meg bare unødig (sannsynligvis) uro. Æsj, at man lar seg lure...:rolleyes:


#12

Manina sa for siden:

Ja, det forstår jeg godt. Dette er en kampanje som fokuserer på frykt. De tar prøvene uten at man er fastende, de viser altså bare totalkolesterol, hvilket er veldig lite klargjørende, og det er viktig å være klar over at dette gjør de neppe for forbrukernes skyld, men for å få solgt litt mer statiner.
Når det gjelder kolesterol, så finnes det mye interessant å lese som motviser veldig mange av dagens myter om kolesterol. Myter som framstår som sannhet, men som man kan se selv, slett ikke er så vanntett som myndigheter og legestand liker å hevde. (For ikke å snakke om leverandører og produsenter av kolesterolsenkende midler!)
Dr. Malcolm Kendrick: Det store kolesterolbedraget
Uffe Ravnskov: Hvorfor et højt kolesteroltal er nyttigt, The Great Cholesterol Myths
Anthony Colpo: The Great Cholesterol Con


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.