< Tilbake til oversikten

Noen tips om Atkins-isen? Får det ikke til!

#1

donjuanwannabe sa for siden:

Hei!

Jeg har veldig trøbbel med å lage isen i Atkins-boka. Den blir så "isete" bare iskrystaller i hele isen, fæl og helt umulig å spise. Kanskje det er derfor jeg bruker Stevia som søtningsmiddel? Eller må eggene ha romtemperatur? Hva gjør jeg feil?
Noen som har opplevd det samme?
Hvor får jeg tak i vaniljeekstrakt og "søtningsmiddel i pakker"?
Tusen takk for svar!

Mvh gv1

Tusen takk for svar alle sammen. Virkelig et bra forum dette her!

gv1


#2

Nille sa for siden:

Har aldri prøvd å lage isen. Men noen venner i annet forum sa de måtte bruke ismaskin eller røre veldig ofte for å få den fin. Alle ingrediensder bør ha samme temperatur.

Jeg vet at vaniljeekstrakt er flytende på flasker (ikke vanilje essens) og at det selges i mange "utenlandske" butikker. Fikk tak i min hos en kjøpmann som importerer mye amerikanske varer på grunn av oljekundene han har. (Middelthon i Stavanger) Kanksje Lorentzen i Oslo har ??

Du skal ikke behøve å bruke søtningsmiddel i pakker, det betyr bare at det er pulver. Prøv med Natreen, det har funket i de oppskriftene jeg har prøvd....
(Sendte innholdsfortegnelsen på Natreen til Atkins Support og fikk svar at det var OK å bruke istenden for Splenda). Stevia er Ok også, men kan gi lakris bismak sies det (ref Arkins.com).


#3

Iset sa for siden:

ja, jeg har ofte laget is, og du må RØRE ordentlig HVERT KVARTER helt til den er helt frossen. ellers blir det masse iskrystaller i den ;)


#4

Skorpia sa for siden:

Ikke lett å få til det nei,jeg rørte stadig vekk i den jeg,men iskrystaller ble det likevel,så jeg vet at skal jeg prøve å lage is igjen vil jeg kjøpe ismaskin først


#5

Iset sa for siden:

da inneholder den sikkert noe spesielt som gjør den slik, for jeg er skikelig erfaren i å lage is for hånd, og isen min blir ALLTID like myk og god som den skal være. uten en eneste iskrystall. men dette er vanlig is da.
ja ismaskin er ikke dumt, så snart jeg får råd til det skal jeg kjøpe, har alltid ønsket meg en slik. tenk å ha det i sommer da, is på et blunk.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.